Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Тодор Икономово до Ливърпул

Снимка: Личен архив/ Ферхад Фадлиев

Ферхад Фадлиев от каолиновското село Тодор Икономово вече 10 години живее и работи в чужбина. Заминал зад граница веднага, след като е завършил пълнолетие и взел шофьорска книжка. 

Всяка година по време на летните месеци се връща у дома. Със заплатата от чужбина успява да задели пари за ремонт на бащината къща, защото има намерение да се върне в България и да започне бизнес. 

Но казва, че все не му се получава, защото тук е много скъпо и парите свършват много бързо. А Ферхад вече има семейство и бебе на 9 месеца и разходите са двойно-тройно повече. 

Айше Лятиф се разговаря с Ферхад Фадлиев. Чуйте неговата история.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рецепти за весело лято

Децата са във ваканция и нещата, които ги вълнуват през горещото лято, са само хубави. Нека ние, възрастните, ги чуем, за да ни напомнят колко малко ни трябва понякога, за да бъдем щастливи.  Жулиета Герова ни среща с малчугани между 7 и 10-годишна възраст, които се събират всеки делничен ден под дебелата сянка на лятна занималня в района на Стария..

публикувано на 19.07.24 в 16:02

20 години расте една гора

България продължава да гори. С всеки изминал ден ставаме свидетели на все повече пожари в горски и селищни територии.  От началото на годината на територията на Регионалната дирекция по горите в Шумен са станали 7 пожара, като 3 от тях са преди началото на пожароопасния сезон и са били разпространени на много малка площ. Засега в горските..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Помощ в жегите

Продължава кампанията „С отговорност към горещините“, която лечебни заведения „Медика“ организират в 6 области.  Днес предобед екипът бе на пешеходната зона на бул. „Славянски“ в Шумен. Доста хора се спряха на пункта за измерване на кръвно налягане, консултация и вода.  Следобед екипът на „Медика“ ще бъде в Търговище. Там пунктът на главната улица..

публикувано на 18.07.24 в 13:29

"Амалипе" подкрепя младежи

През последните години има много сериозен ръст на броя на ромите със средно и висше образование, както и голяма промяна на нагласата към образованието в общността. Официалните данни са подкрепени от много примери за млади хора, които с упоритост и хъс продължават да учат в по-високи степени на образование.  Те невинаги имат финансови възможности да..

публикувано на 18.07.24 в 08:48

Фериботът в действие

Няма увеличение на натовареността на работа на фериботния терминал за тежкотоварни автомобили край Силистра след началото на ремонта на Дунав мост. Дори е намаляла, сравнено с началото преди три години, въпреки организирания денонощен режим на работа и на двете платформи – българската и румънската. Факторите за това са много – таксите,..

публикувано на 18.07.24 в 08:35

Вдигат паметник на Апостола

Пореден успех бележи инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски в Търговище. Проектът за мемориала е на Ротари клуб и вече има зелена светлина от експертния съвет по градоустройство към община Търговище. Добрата новина дойде в навечерието на 187-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Предстои предложението да бъде..

публикувано на 17.07.24 в 15:45
 Д-р Иван Гайдаров - управител на МБАЛ - Исперих

Соларен парк в МБАЛ-Исперих

Над 80 процента е запълнен капацитетът на Многопрофилната болница в Исперих в момента. Почти пълни са всички отделения на общинското лечебно заведение, което обслужва район с близо 20 хиляди пациенти.  Все по-често в тази болница търсят помощ и пациенти от други общини заради добрата репутация за медицинския екип. Работи се и за подобряване на..

публикувано на 17.07.24 в 14:30