Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар лумна в къща

Снимка: Pixabay

150 кв. м покривна конструкция и покъщнина в две стаи са изгорели при пожар в къща в село Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция.

Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Причината за произшествието е късо съединение. 

Огънят е потушен от екип на пожарната служба в Тутракан.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гости от Олтеница

Делегация от румънския град Олтеница беше на посещение днес в Тутракан. Гостите, водени от новоизбрания кмет на Олтеница Михайца Бещея, бяха посрещнати от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Поводът за срещата бе фериботна връзка между Тутракан и Олтеница. Тази многогодишна мечта е на път да бъде осъществена. От румънска страна..

публикувано на 19.07.24 в 15:19
Община Главиница

Нов асфалт в Главиница

Близо година, след като жители на Главиница изпратиха подписка до Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на републикански пътища, които минават през града, започнаха и строителните дейности. Това съобщават от общинската администрация. Асфалтират се над 1200 метра от улица „Георги Раковски“, около 1000 метра от улица „Витоша“ и 860 метра от улица..

публикувано на 19.07.24 в 11:32

Памет за Дякона

187 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в Силистра пред паметника на Апостола на свободата. На караул бяха членове от клуба на младите възрожденци при ПМГ „Св. Климент Охридски“.  Песен в негова чест представи трио "Елмина". Венци и цветя поднесоха представители на институции, културни и образователни звена и..

публикувано на 18.07.24 в 13:21

Разясняват европрограми

Актуалните възможности при кандидатстване с проекти за 2024 г. ще бъдат представени днес (18.07.) в Тутракан.  Изнесената приемна на Областния информационен център – Силистра ще бъде отворена от 10:00 до 12:00 ч. пред сградата на Общинския съвет в Тутракан. Експертите ще акцентират върху отворената в момента процедура по Програмата за..

публикувано на 18.07.24 в 08:25

Ремонтират светофарна уредба

До края на следващата седмица ще продължи ремонтът на неработещата светофарна уредба в Силистра на кръстовището на улица „7 септември“ и бул. „Велико Търново“ с улица „Петър Бояджиев“. Това предупреждават от администрацията.  Съоръжението пострада в резултат на пътнотранспортно произшествие. Причината за забавянето са затруднения в доставките на..

публикувано на 11.07.24 в 09:23

Деца в полицията

За поредна година Областната дирекция на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра са партньори в реализирането на програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни „Летни клубове по интереси“.  В програмата са заложени поредица от посещения в полицейското управление и пожарната и..

публикувано на 11.07.24 в 08:13

Топъл обяд в Тутракан

Продължава изпълнението на проекта „Топъл обяд в община Тутракан“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане. Това съобщиха от общинската администрация.  Целта на проекта е да бъде предоставяна здравословна, разнообразна и питателна храна на хора в неравностойно положение. Тези, които желаят да бъдат включени в проекта, могат да подават..

публикувано на 10.07.24 в 09:22