Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонти пред финала

4
Д-р Димитър Костов
Снимка: Радио Шумен

Завърши първият етап от ремонта на операционния блок в МБАЛ - Шумен. В реновираните две операционни зали вече се извършват ортопедични операции. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов. 

Те са със съвременна вентилация и филтри, с нови операционни маси и апаратура, имат нов дизайн и антибактериално покритие. 

В момента се правят последни проби на новия ядрено-магнитен резонанс. До дни ще започнат да правят пробни изследвания. 

Обявена е обществена поръчка за закупуване на нов модерен скенер, който също е важен за съвременната диагностика на заболяванията. 

Одобрен е проектът за изграждане на хеликоптерната площадка в двора на болницата. Очаква се да бъде издадено разрешение за строеж от община Шумен. 

Все още няма издаден акт за въвеждане в експлоатация на външния асансьор. Остават и последни документални процедури за въвеждането му в експлоатация. 

Предстои обявяване на обществена поръчка за ремонт на четвъртия етаж на Хириргическия блок, където ще бъде преместено Детското отделение на МБАЛ. Сградата, в която в момента се помещава отделението е стара, с много дефекти и неудобства. 

Предстои и ремонт на Спешно приемно отделение. Има увеличение на пациентите от съседни области, които търсят основно хирургична помощ в МБАЛ - Шумен. Увеличил се е притокът към отделението по Акушерство и гинекология, каза още директорът на шуменската болница.

Чуйте интервю на Мина Денева с д-р Димитър Костов.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ в жегите

Продължава кампанията „С отговорност към горещините“, която лечебни заведения „Медика“ организират в 6 области.  Днес предобед екипът бе на пешеходната зона на бул. „Славянски“ в Шумен. Доста хора се спряха на пункта за измерване на кръвно налягане, консултация и вода.  Следобед екипът на „Медика“ ще бъде в Търговище. Там пунктът на главната улица..

публикувано на 18.07.24 в 13:29

"Амалипе" подкрепя младежи

През последните години има много сериозен ръст на броя на ромите със средно и висше образование, както и голяма промяна на нагласата към образованието в общността. Официалните данни са подкрепени от много примери за млади хора, които с упоритост и хъс продължават да учат в по-високи степени на образование.  Те невинаги имат финансови възможности да..

публикувано на 18.07.24 в 08:48

Фериботът в действие

Няма увеличение на натовареността на работа на фериботния терминал за тежкотоварни автомобили край Силистра след началото на ремонта на Дунав мост. Дори е намаляла, сравнено с началото преди три години, въпреки организирания денонощен режим на работа и на двете платформи – българската и румънската. Факторите за това са много – таксите,..

публикувано на 18.07.24 в 08:35

Вдигат паметник на Апостола

Пореден успех бележи инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски в Търговище. Проектът за мемориала е на Ротари клуб и вече има зелена светлина от експертния съвет по градоустройство към община Търговище. Добрата новина дойде в навечерието на 187-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Предстои предложението да бъде..

публикувано на 17.07.24 в 15:45
 Д-р Иван Гайдаров - управител на МБАЛ - Исперих

Соларен парк в МБАЛ-Исперих

Над 80 процента е запълнен капацитетът на Многопрофилната болница в Исперих в момента. Почти пълни са всички отделения на общинското лечебно заведение, което обслужва район с близо 20 хиляди пациенти.  Все по-често в тази болница търсят помощ и пациенти от други общини заради добрата репутация за медицинския екип. Работи се и за подобряване на..

публикувано на 17.07.24 в 14:30

Народната работа над всичко

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!” е насловът на документална изложба, която днес беше открита в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Тя е създадена от Държавния архив във Варна съвместно с Радио Варна по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Заглавието на експозицията е..

публикувано на 17.07.24 в 12:49

Нови животни в зоопарка

Пет сурикатчета са най-новите попълнения на фауната в шуменския зоопарк. Екзотичните животни са още една причина шуменци и гостите на града да посетят зоопарка, където след обновяването и ремонта потокът от хора не секва. Каква е атмосферата там в сутрешните часове на деня чуйте от Ирина Николова.

публикувано на 17.07.24 в 10:52