Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова цветна фигура в Разград

Снимка: Община Разград

Нова цветна фигура добави Общинско предприятие „Паркстрой“ към градската украса на Разград.

Тя е с формата на чаша с чинийка под нея и е инсталирана между Съдебната палата и Лъвов мост. Общо 600 стръкчета цветя са засадени в изработената от работниците на „Паркстрой“ конструкция. Цветната чаша е висока 120 см.

 Идеята бе реализирана в навечерието на откриването на 22-ия Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти, който започва в неделя, 21 юли.

По публикацията работи: Стефка Савова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Камион удари кола с три деца

Сигнал за тежка катастрофа на главен път Е-70 е получен около 14:15 часа днес, съобщават от Областната дирекция на МВР- Разград. На място е установено, че камион „Волво“, управляван от 54-годишен шуменец, внезапно излиза от разклона за село Веселина на главния път, отнема предимството и блъска лек автомобил „Мерцедес“ с румънска регистрация.  В колата е..

публикувано на 19.08.24 в 16:08

Насилник в ареста

34-годишен мъж, живущ във Варна, съобщил на тел.112, че баща му упражнява домашно насилие спрямо майка му в село Езерче. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград. 58-годишният мъж отправял закани и заплахи за саморазправа и удрял с шамари 55-годишната си съпруга.  Насилникът е задържан в РУ- Разград. По случая е започната проверка.

публикувано на 19.08.24 в 11:27

Нова кола осъмна с потрошени стъкла

Лек автомобил „БМВ 318“ бил противозаконно увреден. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград.  Сигналът е получен около 10.40 часа в неделя от 42-годишния собственик на 5-годишната кола от село Ясеновец.  Паркираното в селото превозно средство осъмнало с потрошено предно панорамно стъкло и странично огледало.  Щетите се изясняват. Води..

публикувано на 19.08.24 в 11:17
Д-р Станимир Георгиев

Стипендии за бъдещи медици

Нов подход за набиране на медицински специалисти обявиха от р ъководството на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Разград. „Студенти по медицина или в някоя от  специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Рентгенов лаборант“ и „Клиничен лаборант“ могат да получават ежемесечна стипендия от 500 лв. до края на..

публикувано на 14.08.24 в 14:46

Снимайте своето щуро лято

Ако вече сте натрупали достатъчно спомени в снимки или ви предстои да отидете на екскурзия в страната или чужбина, непременно помислете дали да не участвате във фотографския конкурс „Моето различно щуро лято“. Освен снимки от пътешествия, се очакват и кадри, запечатали моменти на добротворство, човечност и позитивни събития, съобщават..

публикувано на 14.08.24 в 12:15

Смърт на пътя

Възрастен мъж е починал при катастрофа в заветското село Острово, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен вчера около 11,30 ч. на телефон 112. На място е установено, че триколка за инвалиди, управлявана от 86-годишен мъж, излязла от странична улица на главния път, където преминавал лек..

публикувано на 14.08.24 в 09:52

Закрила за даровитите деца

Искания за закрила на деца с изявени дарба започна да приема община Разград. На своето заседение през юли Общинският съвет прие две възможности за подкрепа на талантливите деца. Едната е по националната програма за учениците от 8 до 12 клас, които са постигнали успехи на национални или международни конкурси, олимпиади или състезания. Кандидатстването е..

публикувано на 13.08.24 в 12:51