Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само един кандидат за директор на МБАЛ Шумен

Снимка: Радио Шумен

Д-р Димитър Костов е единственият кандидат за директор на многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Само по един кандидат има за позиция в Борда на директорите на лечебното заведение. Това става ясно след резултатите от първи етап на конкурса, публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването. 

Кандидатът за независим член е досегашният председател на Борда проф. д-р Лидия Георгиева. Представител на държавата е зам.-председателят Хатидже Стижарлиева, а за директор се кандидатира сегашният ръководител на болницата д-р Димитър Костов. 

Вторият етап на конкурса включва оценяване на представена от кандидатите концепция за развитие на лечебното заведение и приноса на кандидата към неговото управление. Третият етап е събеседване с кандидатите. 

Темите за интервюто са свързани с дейността на публичното предприятие, с начините за стабилизиране и подобряване на финансовото му състояние. Комисията по провеждане на конкурса може да задава и въпроси от областта на здравния мениджмънт и от действащата уредба за управление на държавните лечебни заведения. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни прегледи за хепатит

Кампания за безплатни изследвания за хепатит В и С организира Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Разград. Инициативата е по повод Световния ден за борба с хепатита. Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 29 юли до 2 август в сградата на инспекцията, съобщават от институцията.  На място ще бъдат предоставени и информационни материали..

публикувано на 27.07.24 в 16:50

Община Върбица поиска отново отделяне от ВиК Асоциацията

Отделяне от ВиК Асоциацията и от ВиК Шумен поискаха отново от община Върбица и заявиха готовност да създадат общинско водоснабдително дружество. Това съобщават от пресцентъра на общината. Искането идва след поредния етап от преговорите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството по проекта промени в Закона за ВиК.  Аргументите..

публикувано на 27.07.24 в 12:40

Остава затруднено движението по пътя Шумен - Радко Димитриево

Все още е затруднено е движението по пътя Шумен - с. Радко Димитриево, предаде репортер на Радио Шумен.Н а разклона за село Дибич се извършва ремонт на пътя. Движението се регулира и е еднопосочно. Налага се изчакване от всяка страна. 

публикувано на 27.07.24 в 12:24

Турнир по риболов на язовир Кюлевча

Спортен турнир по риболов направи Организацията на глухите в Шумен. В него се включиха 24 участници от Шумен, Бургас, Добрич, Стара Загора и Горна Оряховица. Уменията си по риболов участниците мериха на язовир Кюлевча. Надпреварата е организирана с подкрепата на община Шумен и „Алкомет“. 

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Фестивал на българската кухня

Фестивал на българската кухня организират за първи път днес / 27.07/ в село Каспичан от Народното читалище „Хр.Ботев 1896“ в селото. Фестивалът е с конкурсен характер, без възрастови ограничения . Участниците ще представят по две характерни за техния регион гозби, а акцент в програмата е приготвянето на част от ястията на живо.  На заявилите да..

публикувано на 27.07.24 в 09:44

Ремонтират спортни площадки

С близо 360 000 лева, отпуснати от държавата, ще бъдат ремонтирани спортни площадки в Община Ветово. Това стана ясно от проведената среща между кмета на Мехмед Мехмед и областния управител на област Русе Драгомир Драганов.  Отново с държавни пари в размер на 360 000 лева се реконструира напълно спортната площадка в Сеново. Община Ветово пък е..

публикувано на 27.07.24 в 09:29

Художник на 90 откри поредната си изложба

На 90 години русенският художник Стефан Ганев откри 27-мата си самостоятелна изложба. Експозицията е подредена в Художествената галерия на ул. „Борисова“ 6 в Русе.  Стефан Ганев е роден през 1934 г. в село Баниска. Бил е офицер в Българската народна армия до 1980. Активно се занимава с живопис след своето пенсиониране. Нарисувал е над 800 картини,..

публикувано на 27.07.24 в 07:24