Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лунен фестивал в Кочово

Снимка: Moon Music Festival

За шеста поредна година в шуменското село Кочово ще се проведе Moon Music Festival. Форумът дава сцена за изява както на утвърдени имена от музикалната сцена, така и на изпълнители  с потенциал. Целта му е да предложи на публиката качествена българска музика с акцент върху групи от региона. 

Фестивалът започва в петъчната вечер на 2 август и ще продължи до неделя. В първия ден са включени изпълнения на Paraplanner, Greesh, и Innerglow. 

Във втория ден на фестивала ще свирят The Lefties, Der Hunds и Cool Den. Ще се организира и неделна киновечер на открито. В нея ще бъдат представени исторически документални филми, свързани с региона. 

Ще има изграден палатков лагер. Занимания и игри за децата ще предложат Арт школа "Деляна" и Скаутският клуб "Креслив орел". На фестивала в шуменското село Кочово ще има арт дейности, изработка на хотел за насекоми, водни забавления и демонстрации, свързани с оцеляване сред природата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Юмруци в лицето

Двама мъже са задържани за побой и грабеж, съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал на 1 август около 01.00 часа в село Изгрев. Двама мъже нападнали 25-годишен от търговищкото село Черковна, нанесли му юмручни удари в лицето и му отнели 200 евро и 200 лева. След проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ - Шумен..

публикувано на 02.08.24 в 10:07

Събират строителни отпадъци

В Шумен, кварталите и селата на територията на общината са разположени контейнери за събиране на инертни строителни отпадъци от домакинствата. В тях може да се изхвърлят тухли, бетон, тротоарни и паркинг елементи и части от тях, гипсови елементи, керемиди и цигли, мазилка, фаянсови и теракотни плочки, санитарни елементи, сгурия, цимент и..

публикувано на 02.08.24 в 09:16

Дивдядово празнува днес

Шуменският квартал „Дивдядово“ ще отбележи своя празник днес - 2 август. По традиция тържеството ще се състои на площад „Тончо Жечев“, известен като хорището. Веселбата започва в 18:30 часа. Тазгодишният празник ще се проведе под мотото „На вечерник в Дивдядово – да съхраним традициите заедно“. Програмата включва много изненади, както и изпълнения..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Празник на творчеството

Празник на творчеството „Таланти в социалните услуги“ организира община Шумен. Събитието е днес от 10:00 часа в пространството на вилата на общината на Шуменското плато. Над 60 участници от социалните институции ще участват в програмата с музикално-танцови изпълнения, рецитации и забавни ролеви игри. Празникът ще бъде обагрен с дефилета, рисунки..

публикувано на 02.08.24 в 08:39

Задържан за домашно насилие

Млад мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от полицията в Шумен. Късно снощи – около 22:05 ч. на 31 юли – на тел 112 е получен сигнал, че в Смядово 32-годишен  мъж е пребил 36-годишна жена,  с която съжителства на семейни начала. На адреса е  изпратен екип от полицейски служители на Районното управление във Велики Преслав. Насилникът е..

публикувано на 01.08.24 в 11:26

ВиК Шумен приключва ремонтите

Работата по включванията на част от новия довеждащ водопровод на Шумен към ВиК мрежата продължава, но вече е към финалната си фаза. Това каза главният инженер Антон Стефанов от ВиК Шумен. Очаква се до 18:00 - 19:00 часа тази вечер да приключат дейностите както по присъединяването, така и по планираните аварийни ремонти. Ако не възникнат..

публикувано на 31.07.24 в 16:48
Приют за бездомни животни във Велики Преслав

Определиха терен за приют

Новият терен за изграждане на приюта за бездомни животни във Велики Преслав е вече избран. На общинска сесия беше гласувано местоположението му да е местността "Новините". Тя се намира между Велики Преслав и с. Мостич, на главния път за Търговище.  Преди седмица във Велики Преслав се проведе обществено обсъждане за съдбата на кучешкия приют. Бяха..

публикувано на 31.07.24 в 14:04