Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водни проекти в три общини

Снимката е илюстративна
Снимка: ВиК Шумен

Нови 74 споразумения с 32 общини за изпълнение на инфраструктурни проекти подписа министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 21 от споразуменията са за ВиК обекти, а сред общините са Тутракан, Велики Преслав и Смядово. 

Стойността на проектите е 127 милиона лева, като вече са направени междинни авансови плащания. 

Министър Коритарова напомни на градоначалниците, че до началото на септември могат да направят промени в проектите, за които все още не са подписали споразумение. 

От началото на годината вече са подписани 1300 споразумения за подадени от общините 1790 проектни предложения на стойност над 2,5 млрд. лева.

По публикацията работи: Доротея Генчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стрийтболистите от Търговище са първи

Трето място зае „Кръга Мисъл" от Шумен в стрийтбол турнира „Shumen GT 3x3“ в категорията "Мъже". Втори се класира тимът на „Стенокардия" - Бургас. Първо място спечели „Волтрон" - Търговище.  Конкурсът по стрелба от тройката спечели Александър Янчев от „Волтрон".   Турнирът е организиран от Фондация „Гален Темелков" в Шумен. Срещите се играят на..

публикувано на 08.09.24 в 17:21

Седмична прогноза

През първия ден ще е предимно слънчево. Вятърът ще се обърне от изток и югоизток, ще е предимно слаб.  Минимални температури между 11° и 16°, максимални от 26° до 31°.  Във вторник ще започне увеличение на облачността от запад и до вечерта в западните райони на Североизточна България (области Русе, Разград и Търговище) e възможно за завали. Ще..

публикувано на 08.09.24 в 15:03

Малка Богодородица е

Православната църква отбелязва днес големия празник Рождество Богородично. Денят, в който се е родила Света Дева Мария, е един от най-големите християнски празници, известен в народната традиция като Малка БогородицаРождество Богородично е един от най-големите празници на Православната църква. Според българските традиции Рождество на Пресвета..

публикувано на 08.09.24 в 12:46

Шумен без вода в понеделник

Без вода за едно денонощие ще останат Шумен, квартал „Макак“, Велики Преслав и квартал „Кирково“, както и селата Панайот Волов и Белокопитово, съобщиха от ВиК.  Спирането ще е в понеделник, 9 септември. Тогава ще бъдат извършени присъединителните връзки към новоизградения довеждащ водопровод за града.  Дейностите се очаква да приключат в рамиките на..

публикувано на 08.09.24 в 10:29

„Мила Родино“ на 60 години

60 години от обявяването на песента „Мила Родино“ за български национален химн се навършват днес.  Официално това става на 8 септември 1964 г. с Указ на Президиума на Народно събрание.  Предложението песента „Горда Стара планина“, чиито музика и текст са написани през 1885 г. от Цветан Радославов, да стане основа на националния химн е на Георги..

публикувано на 08.09.24 в 08:54

Времето в неделя

Днес ще е предимна слънчево.  По-значителни временни увеличения на облачността ще има по Черноморието, но почти без валежи.  Ще духа слаб, по Черноморието умерен вятър от север-североизток.  Максимални температури между 24° и 29°, за Шумен около 26°.  Вълнение на морето 3-4 бала.  Температура на морската вода от 25° до 27°.  Прогнозата е на деж...

публикувано на 08.09.24 в 07:49

Времето в събота

Тази сутрин в 6:00 ч. температурите са: 18 градуса в Разград и Силистра, 19 – в Търговище и Шумен, 20градуса – в Русе. В Шумен атмосфферното налягане е 992 хектопаскала – по-високо от средното за месеца, слабо ще се повиши, а относителната влажност на въздуха е 89%. Днес облачността ще е променлива с краткотрайни валежи, придружени от..

публикувано на 07.09.24 в 07:06