Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санират пет блока

Снимка: МРРБ

Одобрени за саниране са петте жилищни блока, които община Русе предложи за обновяване. Средствата се отпускат по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд. Пари ще има за комплексите „Космос“, „Марек“, „Найден Киров“, блока на ул. „Д-р Мустаков“ №5 и „Изгрев“. 

До 80% е безвъзмездната финансова помощ за одобрените сгради, останалите 20% се предоставят от Сдружението на собствениците. Очаква се през август община Русе да получи официална покана за сключване на административните договори по одобрените за финансиране проекти.


По публикацията работи: Доротея Генчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почетен знак за посланика

Почетният знак на областния управител на област Русе получи посланикът ни в Румъния, съобщиха от местната администрация. Отличието му бе връчено от Драгомир Драганов заради приноса на посланика в развитието на двустранните отношения между България и северната ни съседка.  Драганов посочи на първо място съвместните усилия, които се полагат за..

публикувано на 02.08.24 в 16:28

Изкуство през Дунав

Изложба на художници от Букурещ ще бъде подредена в Екомузея с аквариум в Русе, съобщава БТА. Румънските творци Мойс Буланчя, Елисавета Мелинте и Виктория Динкъ ще представят 60 живописни платна.  Картините са с разнообразна тематика – природни пейзажи, флорални картини, абстракционизъм, портрети, създадени с помощта на акрил, масло или смесена..

публикувано на 02.08.24 в 13:18
Дунав мост

Премиерът - на Дунав мост

Интензивно е движението на граничните пунктове с Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията за трафика по границите е към 6:00 часа.  На границата с Румъния трафикът е засилен на граничните пунктове „Кардам“, „Никопол", „Оряхово" и „Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. Поради..

публикувано на 02.08.24 в 08:44

Овладян е пожарът в Гюргево

Пожарът в Гюргево, който стресна русенци днес следобед е овладян. Това съобщиха от областната администрация в Русе. От румънска страна са потушили огъня за около 45 минути. По последни данни огнищата са ликвидирани, но пожарникарите остават на място. В следващите часове те ще следят за ново разпалване на огъня. Причините за пожара предстои..

публикувано на 01.08.24 в 15:43

С грижа за бездомните котки

Инициатива по случай Световния ден на котката – 8 август – подема Сдружението „Дунавско сияние“. Проектът е под наслов „Домът е там, където е … котката“ и е за полагане на реална грижа и защита на уличните бездомни котки в Русе. Инициативата се финансира по програмата на „Овергаз мрежи“ „Синева“, която насърчава доброволчеството и добротворството на..

публикувано на 01.08.24 в 14:59

Задържаха нелегални цигари

Над 309 000 кутии с нелегални цигари са задържани на Дунав мост при Русе, съобщават от Агенция "Митници". Нелегалната стока е открита сред кашони с буркани в товарна композиция с българска регистрация. Тирът е бил проверен малко след 3:00 часа на 30 юли. Камионът, шофиран от българин, пътувал за Германия. По документи превозвал стъклен амбалаж. По..

публикувано на 01.08.24 в 12:47

Започва строеж на физкултурен салон

Строителна площадка за изграждане на физкултурен салон в Средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде открита днес от 11:00 часа в Сливо поле. Създаването на физкултурния салон е по проект „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища“ и е на стойност близо 1 200 000 лева. Предвидени са съблекални за..

публикувано на 01.08.24 в 08:45