Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-добър сезон за туризма

Снимка: Личен архив

Още през май тази година председателят на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм Иван Грошев прогнозира, че този летен сезон ще бъде по-добър от миналогодишния. Грошев отчете, че след отпадане на ковид мерките се увеличава делът на ранните записвания. Връщаме се към типа клиентско поведение от 2019 г., когато хората планираха по-рано почивките си, обясни той.

Каква е ситуацията три месеца по-късно? Как определят туристическия сезон в момента експертите в този сектор на икономиката? Завърнаха ли се българите по родното Черноморие, както и европейските туристи?

Чуйте интервюто на Жулиета Герова  с Марин Конов - дългогодишен хотел-мениджър в курортен комплекс по северното ни Черноморие.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампаниите на Благовест

Нова благотворителна инициатива започна шуменецът Благовест Банков. Той е преподавател в шуменския факултет по "Артилерия, противовъздушна отбрана и киберсигурност" към Националния военен университет „Васил Левски“, но е организирал множество успешни благотворителни кампании за хора в неравностойно положение. Поредната му дългосрочна кампания е за..

публикувано на 08.08.24 в 09:01

Кауза „топъл обяд“

Областният съвет на Българския червен кръст в Разград и тази година ще осигурява безплатен топъл обяд за ученици от социално слаби семейства. Младежи доброволци в разгара на лятото организираха много успешна кампания за набиране на средства. Със свой щанд на Панаира на киселото мляко   и изработени от тях сувенири, картички, чаши и картини успяха да..

публикувано на 08.08.24 в 08:43

Благодарност от кмета

Кметът Христо Христов се срещна днес с доброволното формирование към община Шумен и скаутския клуб „Мадарски конник“, за да им благодари за помощта, която са оказали за започналото почистване на парк „Кьошковете“.  Доброволното общинско формирование е с 12-годишна история. За този период мъжете и жените в него са участвали в не малко акции...

публикувано на 07.08.24 в 14:14
Тони Димитрова

Любов в сегашно време

Тази вечер в Шумен гостува сърдечната и откровена с публиката Тони Димитрова. Местата за концерта бяха разпродадени за часове.  За новите песни и любовта на почитателите си тя разказа на слушателите на Радио Шумен, часове преди концерта й на шуменска сцена.  Чуйте интервю на Жулиета Герова с Тони Димитрова.  

публикувано на 07.08.24 в 13:08

Фармацевт с нов роман

Кармен Мишу-Бойчева е лекар, фармацевт и писател. Последното съвсем не е някакво увлечение, защото дамата, родена във Видин, живяла в София и отведена от любовта в Тутракан, издава роман след роман. „Дъжд“ е новото й заглавие и тази седмица, на 9 август, книгата ще има премиера във Варна.  Първият роман на Кармен Мишу-Бойчева „Балканска сага“..

публикувано на 06.08.24 в 08:25

Фестивал на любовта

Така се нарича дебютният роман на Десислава Маринова. Професионално е посветена на строгия ред на цифрите, но в думата ѝ бушуват емоции, които избликват в книгата ѝ. Обича да пътува, да попива в душата си чудни природни гледки, да опознава хората и да създава нови светове. В романа „Фестивал на любовта“ Десислава Маринова ни повежда сред..

публикувано на 05.08.24 в 08:35

Дини от Господа

3 август е Световният ден на динята. Празник много разпространен в Америка,  където популярни са състезанията със замерване с дини и надплюване с динени семки. И в шуменското село Салманово си имахме пищен празник, но бостаните намаляха, все по-малко хора отглеждат дини в селото. Разбира се, сергиите в Шумен не страдат от липса на..

публикувано на 03.08.24 в 10:30