Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинации за "Алкомет"

Община Шумен е номинирала металургичната компания "Алкомет" за годишните награди на Националното сдружение на общините в България в категория „Общински инвеститор“. Това обявиха днес от Общината след среща на кмета проф. Христо Христов и заместникът му по икономическо развитие Николай Колев с ръководството на завода - мажоритарният собственик на компанията Фикрет Индже и Хюсейин Йорюджю, изпълнителен член на Управителния съвет 

Призът се присъжда ежегодно на база на вложените инвестиции, разкритите работни места, направените подобрения на публичната структура и подкрепата за конкретни дейности на Общината. 

В друга категория „Партньор на общините“ Община Шумен е номинирала Фикрет Индже за приноса му към обществено-икономическото и културно развитие на града, както и за неговата социална ангажираност.

Тази година се навършват 25 години от приватизацията на „Алкомет“. Фирмата  е пример за лидерство в иновативни проекти, стратегически инвеститор и модел за добро управление и социална ангажираност.

След срещата кметът и зам.-кметът са  разгледали производствените цехове на завода и са се запознали с най-новите технологични постижения и текущи проекти на компанията.

По публикацията работи: Цветелина Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират камионите над 20 тона

Поради очакваните високи температури, които ще надвишат 35 градуса, утре от 13 ч. до 21 ч. ще се ограничи движението за камиони над 20 т по пътни участъци в 6 области.  Сред тях са Русе, Разград, Търговище и Шумен.  В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по път I-2 Русе - Разград, в участъка от изхода на Русе в посока Разград..

публикувано на 12.08.24 в 15:49

Започва масов звездопад

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес. Той настъпва за България между 16 и 19 часа. Наблюдения на Персеидите можеха да се правят през изминалата нощ, също и през предстоящата нощ. Традиционната препоръка на учените е визуалните и фотографски наблюдения на Персеидите да се извършват от места, достатъчно отдалечени от светлините на..

публикувано на 12.08.24 в 15:08

Конкурси за празника на Каспичан

Конкурси за есе, рисунка и фотография обявиха от Община Каспичан. Поводът е 60 години от обявяването на Каспичан за град.  С есе на тема „От малкия град към високите върхове“ могат да се включат ученици от 7 до 12 клас. Конкурсът за рисунка „С Каспичан в сърцето“ е за ученици от 1 до 12 клас, а този за фотография, който е на същата тема, е за талантливи..

публикувано на 12.08.24 в 14:36

Ръст в цените на земята

Със 7,5% е увеличена за една година средната цена на нивите в Търговищка област. Това показват данните на Териториалното статистическо бюро.  Към края на миналата година един декар ниви в региона е струвал средно 1 277 лева. По този показател област Търговище е на 12-о място в страната.  Най-висока e цената на сделките с ниви в община Попово – 1 670 лв...

публикувано на 12.08.24 в 13:52

20 г. затвор след убийство на съжителка

Окръжният съд в Търговище наложи 20 години затвор на С.К. /29 г./, който в условията на домашно насилие, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост  умъртвил М. Х. на 21 години. Наказанието идва близо година след извършеното посегателство, което се разигра на 29 август м.г. в Омуртаг.  Магистрати са постановили то да се търпи при..

публикувано на 12.08.24 в 13:35

Пиян е невредим след катастрофа

Моторист самокатастрофира близо до шуменското село Лозево и се отърва без травми. Озова се обаче в ареста, защото пристигналите пътни полацаи устоновили, че е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,71 промила в издишания въздух, съобщават от ОДМВР Шумен. Сигналът за произшествието близо до селото бил приет малко преди 21 часа в събота. На място екип на..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Жена обра мъж в хотел

Търговищки полицаи разкриха кражба на 1400 лева от хотел в града. Парите били собственост на мъж от община Добрич. Той алармирал полицията в събота към 10 часа, че парите му ги няма. След проведени незабавни издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 20-годишна жена от Търговище.  Полицейските служители установили още, че..

публикувано на 12.08.24 в 12:28