Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На девето място по заплати

Снимка: архив

1853 лв. е средната брутна заплата в Шуменска област през второто тримесечие на годината, показват последните данни на националната статистика. Средното възнаграждение в региона е скочило със 150 лв. в сравнение с първите три месеца на 2024-та, когато е било 1704 лв.

По размер на средните доходи в периода април – юни Шуменска област се изкачва до девето място в страната.


По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Стари наредби затварят солна стая

Стари наредби ще принудят да бъде затворена солната стая за деца в Смядово. Това каза кметът на общината Иванка Петрова. Това беше една от най-новите придобивки за децата в града. Възпитаниците на детска градина „Маргаритка“ ползват безплатно терапевтичните процедури, които помагат в борбата със сезонните вируси и укрепват имунитета, каза Петрова...

публикувано на 18.10.24 в 09:16

40 години Педагогически факултет

40 години от създаването си ще отбележи днес Педагогическият факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В 12:30 часа в Корпус 2 ще бъде открита изложбата „Заедно пишем историята“, която включва награди и отличия за постижения на студенти и преподаватели от факултета през годините.  В Актовата зала ще бъде открита научната..

публикувано на 18.10.24 в 08:44

Кръгла маса за полка

Кръгла маса на тема „Седми пехотен преславски полк“ ще започне днес в 16:00 часа във Военния клуб в Шумен. Тя се организира по повод 140 години от сформирането на полка. Инициативата е на местния клон на Националното дружество ,,Традиция“.   В съботния ден от 14.30 часа до паметника на свободата в парка между община Шумен и регионалната библиотека..

публикувано на 18.10.24 в 08:25
Завод

Как се привличат работници?

Как се привличат работници? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“. Поводът за разговора е острият дефицит на работна ръка, от който се оплакват работодателите. В късната рубрика ще чуете Ирена Владимирова- ръководител на клуба по краеведство „По стъпките на родното“ в с. Калипетрово, Силистра. Разговорът е по повод..

публикувано на 17.10.24 в 18:51

Урок по полицейска лична защита

Петокласници от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ във Велики Преслав преминаха първо от поредицата занятия по лична полицейска защита в рамките на превантивната инициатива „Детско полицейско управление“.  Тактическият инспектор от Областната дирекция на МВР - Шумен Николай Спасов и колегата му Сава Карастоянов запознаха децата с положения на тялото и..

публикувано на 17.10.24 в 15:59

Памет за полка

С историческа възстановка, демонстрации и изложби ще бъдат чествани 140 години от сформирането на Седми пехотен преславски полк. Всички събития ще са около Паметника на свободата в парка между община Шумен и Регионалната библиотека. Точно там са били разположени казармите на полка. Програмата започва от 14:00 ч. в събота. Всички събития..

публикувано на 17.10.24 в 13:38

Година условно за дрога

Условна присъда „лишаване от свобода“ за 1 година с 3-годишен изпитателен срок получи 36-годишен шуменец. Мъжът ще трябва да плати и глоба от 2500 лева, както и разходите за експертизи по делото, които са над 1100 лв., съобщават от варненската апелативна прокуратура. Мъжът е признат за виновен за това, че без разрешително е..

публикувано на 17.10.24 в 12:28