Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържества в Сливо поле

Сливо поле отбелязва 22 години от обявяването си за град и 112 години от формирането на общината. По случай двете годишнини в града се провеждат мащабни тържества. Сред гостите бе и областният управител Драгомир Драганов. Той пожела на жителите на общината здраве и енергия, с които да развиват местния потенциал и да утвърждават Сливо поле като сигурно и уютно място за живот и реализация. „Добруването на хората от общината ще продължи да бъде във фокуса на задружните усилия на държавната и местната власт. Всеки от нас е отговорен към надграждане на постигнатото досега. Нека направим всичко по силите си за просперитета на това удивително кътче от област Русе“, сподели Драгомир Драганов. 

Областният управител отбеляза ролята на кмета Валентин Атанасов и екипа му за подобряване на инфраструктурата, привличането на инвеститори, активността за развитието на културата, младежките дейности и здравеопазването. 
Припомняме, че на територията на Сливо поле се изпълняват и редица проекти.  В момента се извършва ремонт на пътя между Малко и Голямо Враново на стойност малко над 3.1 млн. лв., като средствата са осигурени от държавния бюджет. Същевременно вече е извършен ремонт за близо 1.4 млн. лв. на 11 улици в Сливо поле, Ряхово, Стамболово, Борисово, Бабово и Кошарна. Те са ремонтирани изцяло с пари от бюджета на Общината. 
„Истинската ценност на нашия град, на нашата община – това сте Вие – хората, живеещи тук. Благодаря Ви за доверието и подкрепата! Уверявам Ви, че заедно ще продължим с обща визия напред за реални и видими резултати. С вашата съпричастност показахме, че можем да решаваме проблеми и да реализираме проекти, които да носят позитиви за десетилетия напред“, каза от своя страна кметът Валентин Атанасов.
На сцената в Сливо поле излезе фолклорен ансамбъл „Канарите“, който допринесе за доброто настроение на присъстващите. Те изпълниха някои от най-големите си хитове и любими песни за поколения българи. Сред тях бяха „Замръкнала е хубава Яна“, „Калина болна легнала“, „Хороводна китка“, „Петър, Румяна думаше“ и „Ние, българите“.

За всички дошли имаше много забавления. Накрая събитието завърши с кръшно хоро. 

Любопитен факт е, че оркестър „Канарите“ пяха на новата сцена в Сливо поле, за която чрез проект към МИГ „Тутракан – Сливо поле“ бяха осигурени близо 118 000 лева безвъзмездна финансова помощ. За нейното реализиране, както и за озвучаването и осветлението Общината участва с 30 174 лв. собствени средства.

Събитието премина при спазване на всички противопожарни мерки.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Честваме успението на Йоан Рилски

Православната църква празнува успението на св. Йоан Рилски Чудотворец, почитан като небесен покровител на българския народ.  Най-обичаният роден светия е живял между девети и десети век. Животът му на отшелник в Рила планина е образец на духовно съвършенство. "Основа на покаянието, пример на умилението, образец на утешението и духовното съвършенство..

публикувано на 18.08.24 в 08:42

Стартира Североизточна Трета лига

Кметът на Шумен проф. Христо Христов пожела успех на футболния отбор  „Волов - Шумен 2007“ на старта на първенството в Североизточна Трета лига.  Преди началото на домакинския мач на градския стадион „Панайот Волов“ беше представен тимът, в който влизат както млади, така и утвърдени футболисти, с общата амбиция за класиране в челните позиции...

публикувано на 18.08.24 в 08:26

Времето в неделя

Днес отново ще е слънчево и горещо.  Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по Черноморието от източна четвърт.  Максимални температури от 31° до 36°, по Черноморието между 28° и 31°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 29°. За Шумен - очакваните температури са около 34°. Прогнозата е на дежурния синоптик Любомир..

публикувано на 18.08.24 в 08:17

Кола се блъсна във влак

Катастрофа между влак и автомобил завърши по чудо само с материални щети. Произшествието е станало днес на жп бариерата на село Каменяк, съобщиха от ОДМВР Шумен.  Ударът между влака и лек автомобил "Мерцедес" е приключил само с огънати ламарини на немското возило, а зад волана му е бил 51-годишен мъж от село Каменяк. Тестът с дрегер отчел 2,18..

публикувано на 17.08.24 в 20:42

Горещо и в събота

Между 17 и 25 градуса бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона, като най-високи са в Русе. В Шумен са измерени 17 градуса, атмосферното налягане е 989 хектопаскала, близко до средното за месеца, слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха е 91%. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 17.08.24 в 07:23

Очакваме новите електробуси

Избрана е фирмата, която ще достави в Шумен шест електрически автобуса и зарядните станции. Това съобщават от общинската администрация. Фирмата, спечелила обществената поръчка, е дала най-изгодна оферта на обща стойност близо 6 300 000 лева без ДДС. Освен това техническата спецификация и сроковете за изпълнение, отговарят напълно на изискванията на..

публикувано на 16.08.24 в 13:37

Отново спират движението на камиони заради жегата

Поради очакваните високи температури над 35 градуса, от 13:00 ч. до 21:00 ч. днес ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в областите Русе, Разград, Силистра и Велико Търново.  В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по пътя Русе - Разград - от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти до..

публикувано на 16.08.24 в 10:51