Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва регистрацията в ЦИК

Снимка: БГНЕС

Започва регистрацията на партиите и коалициите за участие в изборите на 27 октомври. Приемането на документи в Централната избирателна комисия е от 9.30 часа тази сутрин и ще продължи до 11 септември.

От ДПС - Ново начало на Делян Пеевски са подали електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори 5 минути след полунощ. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС в писмо до медиите. Не е ясно как в ЦИК ще приемат заявлението, тъй като в официалната хронограма не се казва дали документи могат да се подават онлайн.

Вчера представителите на двете крила в партията пазиха място пред Централната избирателна комисия, за да бъдат символично първи за регистрацията за изборите. И двете формации - на Доган и на Пеевски - твърдяха, че са дошли преди другите. Кой ще регистрира "автентичното" ДПС зависи от ЦИК и при евентуално обжалване - от Върховния административен съд.


По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчев понеделник

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи.  През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд.  Около и след обяд ще има повече..

публикувано на 02.09.24 в 07:42

Планово без ток на 2 септември

Разград В периода  02.09.2024 - 03.09.2024 от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Раковски, на абонатите захранени от ТП 2, намиращи се на улици: "Лудогорие", "П. Волов", "8-ми март", "В. Левски", "Юри Гагарин", "Вела Пеева", "Арда", "Хр. Ботев", "Кирил и Методи", "Индже войвода", "Бели Лом", "Дунав", "Г...

публикувано на 02.09.24 в 07:18

Шофьор бяга от полицаи

Неправоспособен и осъждан шофьор опита да избегне полицейска проверка, като заряза "Порше"-то си, но планът му не сработи. Около 16:20 часа в петък, близо до спортната зала в град Кубрат, служители на местното Районно управление подали сигнал със стоп-палка на шофиращ "Порше Кайен".  Вместо да спре плавно вдясно, водачът завил рязко наляво и стопирал..

публикувано на 01.09.24 в 10:39

Не се разбраха за РИК-Шумен

Политическите партии и коалиции в Шумен не постигнаха съгласие за секретар на РИК. В консултациите, които се проведоха днес участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии.  Районната избирателна комисия в Шумен ще се състои от 13 членове, включително председател, до четирима заместник-председатели и секретар...

публикувано на 31.08.24 в 14:48

ЦИК ще определи РИК-Разград

Не беше постигнато споразумение на провелите се днес в Разград консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Така протоколът и всички необходими документи се изпращат в Централната избирателна комисия, която да се произнесе за състава на РИК Разград.  Съставът на РИК е от 13 членове -..

публикувано на 31.08.24 в 14:31

ЦИК ще избере РИК-Силистра

Участниците в провелите се днес консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия в Силистра постигнаха съгласие за председател, предложен от ГЕРБ-СДС, както и за един зам.-председател, предложен от БСП. Изискването е Районната комисия да има най-много четирима, но не по-малко от двама заместник-председатели. Представителите на..

публикувано на 31.08.24 в 14:24

Автокрос събор в памет на състезателя Николай Колев

Автокрос събор в памет на изявения състезател и механик Николай Колев започна днес в търговищкото село Давидово. Участват близо 30 пилоти, сред които и две деца в отделна дисциплина, информира БТА. По трасе от 1200 м. ще преминат състезатели от различни селища в страната, сред които Търговище, Попово, Силистра и Варна. Рали-съборът се организира..

публикувано на 31.08.24 в 13:15