Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвор за мъж, обирал шофьорки

Снимка: Радио Шумен

Мъж, който отмъквал вещи от предните седалки на автомобили, получи ефективна присъда от 11 месеца затвор при общ режим на изтърпяване на наказанието. Определението е на Районния съд в Шумен, след като 28-годишният извършител сключил споразумение с прокуратурата. То е окончателно и влиза в сила. 

28-годишен мъж мъж е от Долни чифлик, гастролирал в Шумен и ограбил две шофьорки. На 1 юли на паркинг на бул. "Мадара" той си набелязал 35-годишна жена, която влязла в автомобил, седнала и оставила дамската чанта на дясната седалка. Малко преди да успее да потегли, непознатият отворил дясната врата и посегнал към чантата. Последвала съпротива, но той успял да я отскубне. После изхвърлил чантата, без да вземе нещо. 

Още в същия ден извършителят бил задържан в района на жп гара Шумен. Изяснено е, че на 30 юни по същия начин издебнал друга шофьорка на бул. "Ришки проход". От предна дясна седалка обаче успял да открадне две торби с дамски и детски дрехи на обща стойност 316 лева. 

До момента на двете посегателства Д.И. бил неосъждан. Той дължи 1081 лв. деловодни разноски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асфалт за „Еверест“

Започва ремонтът на улица „Северна“ в шуменския квартал „Еверест“. За първата копка присъства кметът проф. Христо Христов. Проектът трябва да приключи до края на годината. Ремонтът на основната улица в квартала ще започне с подмяна на канализацията, обясни зам.-кметът по строителство Лиляна Гайдарджиева. „Улицата ще бъде асфалтирана с..

публикувано на 03.09.24 в 14:35

Обновяват пешеходни пътеки

Представителите на 9 от 10 общини в област Шумен декларираха, че са изцяло или частично готови с пребоядисването или освежаването на пешеходни пътеки и замяната на пътни знаци преди първия учебен ден. В повечето населени места, където има учебни заведения, се работи активно, заявиха длъжностните лица.  Подробности за пътните ремонти бяха представени..

публикувано на 03.09.24 в 12:21

Дрогиран нацели стълб

66-годишен дрогиран водач се блъсна в електрически стълб, съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал около 13:55 часа вчера на кръстовище на улиците „Васил Левски“ и „Пирин“ в Шумен. Мъжът бил с микробус "Мерцедес Спринтер“ с шуменска регистрация. При удара няма пострадали.  66-годишният мъж бил тестван за шофиране след употреба на..

публикувано на 03.09.24 в 11:19

МВР пресече наркосделка

Над един килограм наркотични вещества са намерени и иззети от криминалисти от Областната дирекция на МВР – Шумен. Задържан е 30-годишен мъж, пресечена е и сделка с високорискови вещества, съобщават от полицията. В полезрението на криминалистите местният жител влязъл за пореден път преди около месец, малко след като изтърпял поредна присъда за..

публикувано на 03.09.24 в 10:56

Милион за ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" направиха кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов. Размерът на инвестицията по предварителни изчисления е 950 000 лв. без ДДС, а парите ще дойдат от програма на УЕФА. Първа копка на ученическия стадион..

публикувано на 02.09.24 в 14:09

ЦИК заседава за двете ДПС-та

Вече повече от три часа регистрацията на партиите в ЦИК за поредните парламентарни избори не може да започне, а комисията заседава извънредно. Причината - спорът около двете фракции на ДПС - около Ахмед Доган и Делян Пеевски - кой трябва да се регистрира първи. Входът на Централната избирателна комисия е блокиран от кордон жандармеристи и..

публикувано на 02.09.24 в 13:15

Удари в главата

50-годишен мъж от село Ясенково бил задържан в полицейския арест в Шумен след побой на 48-годишната си съпруга. Това съобщават от полицията.    Сигналът е приет малко след 18:00 часа на 31 август. Мъжът удрял жена си в главата. Към адреса на ул. “Ген. Драгомиров“ бил насочен полицейски екип.  Мъжът бил установен малко по-късно и задържан. По..

публикувано на 02.09.24 в 11:19