Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денонощна охрана на Дунав мост

Снимка: Община Русе

Денонощно екипи на МВР осигуряват на място безопасността на движението и проходимостта в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Това съобщиха от областната администрация. Екипите работят основно в зоната на кръговото кръстовище между бул. „България“ и бул. „Тутракан“. 

В случай на усложнена пътна обстановка на място ще бъдат изпращани допълнителни патрули, които да регулират движението. Въпреки усилията на служителите на реда, често поради огромния брой леки коли, които подхождат към границата от трите възможни посоки, в не малко случаи и по причини, свързани с нарушения, извършвани от водачи, се образуват сериозни задръствания и тапи в района. 

Заради натоварения чуждестранен трафик, често такива задръствания възникват и във вътрешността на града, по бул. „Липник“, ул. „Плиска“ и други маршрути в областния град, както и в малките населени места. Между 6 и 8 септември се очаква пореден пик на леките коли, пътуващи в посока от България към Румъния.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Замина си ректорът на РУ

На 62-годишна възраст почина проф. д-р инж. Пламен Кангалов - ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, съобщават от пресцентъра на висшето училище.  Проф. Кангалов е член на редица наши и чужди организации и редколегии, а научно-изследователската му работа включва участия в изследователски и образователни проекти и договори. Автор е на над..

публикувано на 04.09.24 в 13:22

Режат опасни дървета

Екипите на ОП „Паркстрой“ ще премахнат днес четири изсъхнали дървета на площад „Свобода“ в Русе. Това съобщават от общината.  Дърветата са оценени като опасни заради лошото им състояние, което може да застраши безопасността на гражданите и инфраструктурата в района. Районът около дърветата ще бъде обезопасен по време на работата. Апелът към..

публикувано на 04.09.24 в 09:12

Мащабно учение в Русе

Мащабно учение за аварийна готовност организират в Русе, съобщиха от общинската администрация. Щ абната тренировка ще се проведе в сградата на община Русе от 9:00 до 11:00 ч., а след това до 13:00 часа практическата част ще се състои на площадката на предприятие, класифицирано с висок рисков потенциал.  Целта е да се подобрят уменията на членовете..

публикувано на 04.09.24 в 08:25
Община Русе

Обжалват наредба на МС

Жалба срещу наредбата на Министерския съвет за изчисляването на такса смет подадоха кметът на община Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет  Христо Белоев във Върховния административен съд. С документа правителството определя реда на национално равнище за изчисляване размера на таксата. Според кмета Пенчо Милков обаче, приетият..

публикувано на 03.09.24 в 12:09

Ремонтът усилено продължава

83 нови стоманобетонни панела вече са монтирани на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация. До следващата седмица се предвижда всички панели в 200-метровия участък да бъдат подменени.  Ремонтните дейности продължават съобразно заложения график. Строителните екипи работят по монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за..

публикувано на 03.09.24 в 09:59

Косят зелени площи

Продължава косенето на тревни площи в Русе. Екипите на общинските предприятия ще косят в района на ул. „ТЕЦ – Изток“, комплекси „Китка“, „Композитори“, „Войводи“, „Царе“, „Столици“ в кв. „Здравец – Изток“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, комплекс „Стотици“ в кв. „Чародейка – Юг“, комплекс „400“ в кв. „Чародейка – Север“, комплекси „100“ и..

публикувано на 03.09.24 в 09:02

80 колоездачи в "Дунав ултра"

Русе отново става част от най-дългия в България туристически веломаршрут „Дунав ултра“. 80 колоездачи от 5 държави пристигат в града между 9:00 и 14:00 часа днес. Определеният пункт, където ще бъдат посрещнати, е около кръглия фонтан срещу Съдебната палата. Приключението, което е дълго 740 км, започва от с. Куделин (общ. Брегово) и свършва в..

публикувано на 03.09.24 в 08:53