Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режат опасни дървета

Снимка: Община Русе

Екипите на ОП „Паркстрой“ ще премахнат днес четири изсъхнали дървета на площад „Свобода“ в Русе. Това съобщават от общината. 

Дърветата са оценени като опасни заради лошото им състояние, което може да застраши безопасността на гражданите и инфраструктурата в района.

Районът около дърветата ще бъде обезопасен по време на работата. Апелът към гражданите е да спазват временните ограничения и да проявят разбиране във връзка с извършването на необходимите дейности.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Замина си ректорът на РУ

На 62-годишна възраст почина проф. д-р инж. Пламен Кангалов - ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, съобщават от пресцентъра на висшето училище.  Проф. Кангалов е член на редица наши и чужди организации и редколегии, а научно-изследователската му работа включва участия в изследователски и образователни проекти и договори. Автор е на над..

публикувано на 04.09.24 в 13:22

Денонощна охрана на Дунав мост

Денонощно екипи на МВР осигуряват на място безопасността на движението и проходимостта в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Това съобщиха от областната администрация. Екипите работят основно в зоната на кръговото кръстовище между бул. „България“ и бул. „Тутракан“.  В случай на усложнена пътна обстановка на място ще бъдат изпращани..

публикувано на 04.09.24 в 08:42

Мащабно учение в Русе

Мащабно учение за аварийна готовност организират в Русе, съобщиха от общинската администрация. Щ абната тренировка ще се проведе в сградата на община Русе от 9:00 до 11:00 ч., а след това до 13:00 часа практическата част ще се състои на площадката на предприятие, класифицирано с висок рисков потенциал.  Целта е да се подобрят уменията на членовете..

публикувано на 04.09.24 в 08:25
Община Русе

Обжалват наредба на МС

Жалба срещу наредбата на Министерския съвет за изчисляването на такса смет подадоха кметът на община Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет  Христо Белоев във Върховния административен съд. С документа правителството определя реда на национално равнище за изчисляване размера на таксата. Според кмета Пенчо Милков обаче, приетият..

публикувано на 03.09.24 в 12:09

Ремонтът усилено продължава

83 нови стоманобетонни панела вече са монтирани на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация. До следващата седмица се предвижда всички панели в 200-метровия участък да бъдат подменени.  Ремонтните дейности продължават съобразно заложения график. Строителните екипи работят по монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за..

публикувано на 03.09.24 в 09:59

Косят зелени площи

Продължава косенето на тревни площи в Русе. Екипите на общинските предприятия ще косят в района на ул. „ТЕЦ – Изток“, комплекси „Китка“, „Композитори“, „Войводи“, „Царе“, „Столици“ в кв. „Здравец – Изток“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, комплекс „Стотици“ в кв. „Чародейка – Юг“, комплекс „400“ в кв. „Чародейка – Север“, комплекси „100“ и..

публикувано на 03.09.24 в 09:02

80 колоездачи в "Дунав ултра"

Русе отново става част от най-дългия в България туристически веломаршрут „Дунав ултра“. 80 колоездачи от 5 държави пристигат в града между 9:00 и 14:00 часа днес. Определеният пункт, където ще бъдат посрещнати, е около кръглия фонтан срещу Съдебната палата. Приключението, което е дълго 740 км, започва от с. Куделин (общ. Брегово) и свършва в..

публикувано на 03.09.24 в 08:53