Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градове на половин век

4
Община Ветово
Снимка: Община Ветово

Празнични програми по повод 50 години от обявяването им за град започват в няколко населени места в региона. 

В Антоново от 18:00 ч. ще бъдат поднесени венци пред паметника на Антон Кръстев. От 19:00 ч. на сцената на читалище „Хр. Ботев“ е празничният концерт с участието на Ваня Вълкова и самодейни състави. Тържествата ще завършат със заря. 

В Алфатар празничните прояви по повод 50 години от обявяването на селището за град ще се проведат от 18:00 часа на площада пред читалище „Йордан Йовков“. Като майстор-готвачи ще се вихрят представители на пенсионерските клубове в общината, а за гостите и участниците ще пеят Веселин Маринов и Васил Найденов. 

Във Ветово началото на тържествата ще бъде дадено от 16:00 часа с конкурс за рисунка на асфалт „Вълшебно детство“. От 20.00 ч. на сцената ще излезе Славка Калчева, като вечерта ще завърши със заря. Празниците в русенската община ще продължат до края на седмицата. 

Днес е и официалното тържество по повод годишнината от обявяването на Лозница за град. Кметът Севгин Шукри ще връчи плакети на кметове на общината и председатели на Общински съвети от предишни и настоящи мандати. С почетни отличия ще бъдат удостоени бившите кметове Айхан Хашимов, Закир Хашимов и Вехби Османлъ. Плакети ще получат и Димитър Савов – председател на временната управа през мандат 1991 г. и председателите на Общинските съвети Муса Пашов, Ибрахим Ахмедов, Садет Ибрямова и Ахмед Салиев. Тържеството ще завърши с празничен концерт на самодейците при читалище „Пробуда “. 


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Прозрачност на изборите

Правителството ще осигури пълна прозрачност на изборите, заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов. Министър Карадимов е координатор по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври.  За купуването на гласове и корпоративния вот той подчерта, че това е..

публикувано на 04.09.24 в 08:33

Повече слънце днес

17 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 990 хектопаскала, влажността на въздуха е 73 %. 21 градуса е в Русе, 20- в Силистра, 19 – в Разград и 15 градуса в Търговище. Днес ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали и да..

публикувано на 04.09.24 в 06:22

Планово без ток

В Шуменска област от 08:30 ч. до 16:00 ч. поради неотложни ремонти на съораженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато захранването в Шумен - ул. "Вл. въстание" от № 173 до № 177, а от 09:00 ч. до 17:00 ч. в района на Каспичан - улиците "Мадарски конник", "Хан Аспарух", ул. "Димитър Благоев", "Антон Иванов", "Васил Левски", "Витоша",..

публикувано на 04.09.24 в 06:15

платена публикация
Красота и уют в сърцето на гората

В горите на Шуменското плато отвори врати една нова дестинация за любителите на природата и добрата храна – "Вила Царица". Вилата се намира в сградата на бившата станция на „Ремзавода“, която е реновирана из основи, за да предложи ресторант за 50 души и хотелска част с 12 стаи. Ресторант „Царица“ е продукт на споделената визия на..

публикувано на 03.09.24 в 11:01

Отиде си Иван Гарелов

На 81-годишна възраст почина популярният журналист Иван Гарелов. Това съобщиха от "Пирогов", където той беше лекуван повече от месец. Телевизионната легенда ни напусна тази сутрин, допълниха от болницата. Той беше транспортиран по спешност в неврореанимацията на "Пирогов " в средата на юли т.г. след черепно-мозъчна травма...

публикувано на 03.09.24 в 10:14

Ниски добиви от царевица

За последните 10 години зърнопроизводителите отчитат най-лошата реколта на царевица и слънчоглед. След миналата 2023 година, тази година ще бъде втората поред с изключително ниски добиви и производство на царевица. Жегата и високите температури през последните месеци са унищожили зърнените култури, като се наблюдават загуби с цели 30%...

публикувано на 03.09.24 в 09:45

Проверки преди 15 септември

Засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година започва Комисията за защита на потребителите. Ще се следи за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини.  Комисията ще осъществява контрол на пазара до края на септември. Нов акцент в контролната..

публикувано на 03.09.24 в 08:57