Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Измами с фалшив ТЕЛК

Снимка: ОДМВР Шумен

Две фалшиви пенсионерки в град Цар Калоян са засечени от икономическа полиция. Те са източили от държавата над 109 000 лв. с фалшив ТЕЛК. Това съобщават от разградската полиция.

Досъдебно производство е образувано за това, че 64-годишна жена от Цар Калоян е получила без правно основание 57 500 лв. инвалидна пенсия от януари 2006 г. досега, като за целта е използвала неистинско експертно решение от ТЕЛК. 

За същия период от време друга жена от Цар Калоян на 62 години е придобила 52 000 лв. под формата на лична пенсия за инвалидност без правно основание. 

Водят се разследвания за извършени престъпления.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прибраха 350 литра ракия

350 литра ракия са иззети в исперихското село Бърдоква. Акцизната стока била без бандерол и необходимите документи. Това съобщават от разградската полиция. Проверката е извършена около 9:00 часа на 4 септември в частен дом, обитаван от баща и син на 78 и 46 години. Ракията е иззета. Започнато е досъдебно производство.

публикувано на 05.09.24 в 09:56

21 милиона за жп гара Разград

Нов облик ще придобие жп гарата в Разград след ремонт. Ще бъдат обновени коловози и контактна мрежа, системите за сигнализация и телекомуникации и пероните.  Предвиждат се и цялостен ремонт по приемното помещение на гарата, вътрешно преустройство на всички етажи на гара Разград, ремонт на покрива и фасадите. Ще бъдат монтирани фотоволтаици и   ще..

публикувано на 05.09.24 в 08:58
Шуменски университет

Практика в Езиковата гимназия

Разградската Езикова гимназия ще бъде база за провеждане на част от практическата подготовка на студентите на Шуменския университет за придобиване на професионална квалификация. Студентите ще присъстват в определени часове на учители-наставници, след което ще провеждат и свои уроци с техните ученици.  Договорът за това бе подписан в сградата на..

публикувано на 05.09.24 в 08:54

Обсъждаха водни проблеми

На воден режим от април е с.Езерче в община Цар Калоян заради проблем във вътрешната водопреносна мрежа. Село Костанденец също е заплашено от воден режим. Това съобщи директорът на „Водоснабдяване Дунав“ Стоян Иванов на днешното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в Разград. Иванов допълни, че ако в областния град не..

публикувано на 04.09.24 в 15:52

Иде есенният панаир

31-ото издание на Есенния панаир в Разград започва на 11 септември, съобщи кметът на общината Добрин Добрев. По алеите на Градския парк ще бъдат подредени щандове на 65 фирми. Традиционно участие ще имат Дневният център за хора с увреждания “Подай ръка“ – Разград и Сдружение „Жанета“. Културната програма се открива също на 11 септември от 19:30 часа..

публикувано на 04.09.24 в 09:03

Измама в интернет

55-годишен мъж от Исперих подал сигнал за извършена спрямо него измама, съобщават от Областната дирекция на МВР-Разград.  Около 15:00 ч. вчера потърпевшият съобщил в Районното управление в Исперих, че направил поръчка по интернет за закупуване на мобилен телефон. Около 13:00 часа на 2 септември, след като заплатил сумата по получената пратка,..

публикувано на 03.09.24 в 11:24

Тържества в Лозница

Тържествата по повод 50-та годишнина от обявяването на Лозница за град започват днес, съобщиха от общинската администрация. Началото ще постави фотоизложбата "50 години град Лозница“ в Народното читалище „Пробуда - 1912“. В нея са подредени снимки от периода на 20-те години на миналия век досега, които показват икономическото, социалното и..

публикувано на 02.09.24 в 11:46