Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гореща телефонна линия

Снимка: Ани Петрова

МВР разкрива денонощна телефонна линия за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на национално съвещание в Главна дирекция "Национална полиция". 

Събитието беше свързано с подготовката, осигуряването и провеждането на изборите. То бе открито от служебния премиер Димитър Главчев. 

"Точно един месец преди изборния ден ще открием денонощна телефонна линия на МВР за сигнали за евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес", обясни Атанас Илков, служебен министър на вътрешните работи.

По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме св. Петка Българска

На 14 октомври църквата отбелязва празника Света Петка – Петковден. Смята се, че това е завършек на лятото и на активния стопански цикъл.  Преподобна Петка, наречена още Българска, е родена в град Епиват на Мраморно море през 11 век. Води благочестив живот, а след смъртта ѝ нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на..

публикувано на 14.10.24 в 08:48

44 хиляди свободни места

44 хиляди са свободните работни позиции в страната за септември, показват данните на Агенцията по заетостта. Пазарът на труда се забавя, а най-осезаемо е свиването в IT сектора - за две години обявите за работа са намалели почти наполовина, според проучване на HR компания и кариерен сайт.  Националната статистика показва над 122 хиляди заети в..

публикувано на 14.10.24 в 08:37

Деветокласници на изпит

Над 61 хиляди деветокласници от цялата страна се явяват на изпит по природни науки днес и утре. Целта е тестът да подпомогне по-доброто представяне на 15-годишните ученици на международното изследване ПИЗА, което догодина през април ще бъде точно по природни науки.  Това ще бъде и първият изпит у нас, който ще се проведе изцяло на електронни..

публикувано на 14.10.24 в 08:14

Слънчев понеделник

Днес ще преобладава слънчево време, над Североизточна България с временни увеличения на облачността.  Сутринта над Югоизточна България ще има условия за временно намалена видимост.  Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който следобед постепенно ще се обърне от югоизток.  Максималните температури ще са от 19° до 24°, за Шумен около..

публикувано на 14.10.24 в 05:46

Планово без ток на 14 октомври

Разград На 14.10.2024, от 8:00 до 9:00 са възможни смущения в района на гр. Исперих, на абонатите захранени от МТП Рома, СТП 1 Съвета, МТП Панайот Банков, СТП 2, СТП 10, МТП Места, СТП Стопански двор, СТП Васил Коларов, СТП РТС, МТП-МТП. Чужди ТП: СТП-САС, СТП-Сердика, СТП-Леярна, СТП-Строителна, СТП-Оранжерия, СТП-Добруджа, БКТП-ЗРЧ,..

публикувано на 14.10.24 в 05:33

Седмична прогноза за времето

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността във вторник, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, следобед по Черноморието от югоизточна четвърт. Минимални температури между 7° и 12°, по крайбрежието до 14°, максимални от 19° до 24°. В сряда ще има..

публикувано на 13.10.24 в 15:03

Рядко астрономично явление над България

Кометата C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) вече е видима от географските ширини на България, съобщи за БТА Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с НАО при БАН и катедра "Астрономия" на Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Той е в Астрономическата обсерватория в Белоградчик и в събота вечерта е наблюдавал и заснел кометата...

публикувано на 13.10.24 в 13:16