Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на огнеборците

Снимка: Радио Шумен

Българските огнеборци изпращат изключително тежко лято, заради големите пожари, които бушуваха в много райони на страната.

На 14 септември е професионалния празник на пожарникарите. На територията на Шуменска област данните от началото на годината до момена показват, че има ръст на горските и полските пожари. 

1040 са произшествията до момента, като 114 от тях са с материални загуби, каза началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Шумен гл. инспектор Красимир Колев. В сравнение със същия период на миналата година общият брой на произшествията тази година е с 37 по-висок.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

15 загинали на пътя

През 2023 г. на територията на област Шумен са регистрирани 149 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които броят на ранените е 175, а на загиналите 15 души. В сравнение с 2022 г. броят на произшествията нараства с 23%. Това съобщават от статистиката. В област Шумен по-голямата част от тежките пътнотранспортни произшествия през 2023 г...

публикувано на 16.10.24 в 11:21

Нов зам.-кмет на община Шумен

Нов заместник-кмет по строителство и благоустройство има община Шумен. Това е инж. Андреан Ваньов.  Инж. Ваньов е назначен от днес на мястото на досегашния зам.-кмет инж. Лиляна Гайдарджиева. В 10:30 часа новият заместник-кмет ще бъде представен пред журналисти. Инж. Ваньов  ще бъде трети по ред на поста за по-малко от година.

публикувано на 16.10.24 в 09:42

Нов асфалт в Маломир

Предстои асфалтиране на общинската пътна мрежа от разклон Маломир до центъра на селището на територията на община Върбица. Споразумението за проекта вече е подписано с Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Договорът е за над милион и половина лева. От общинската администрация във Върбица информират още, че са започнали..

публикувано на 16.10.24 в 09:16
Община Шумен

Предлагат нова такса смет

Модел за изчисляване на таксата битови отпадъци по новите основи е подготвила община Шумен. Предлага се диференциран подход в няколко посоки – разделянето на физически и юридически лица, както и процентно съотношение на двете категории. На база съществуващия модел за град Шумен и кварталите двете групи също са разделени по критерии - събиране,..

публикувано на 16.10.24 в 08:31

Велосипедисти под контрол

Пешеходните зони не са за велосипедисти. Това е посланието на превантивната кампания, която започна в Шумен.  В следващите дни служители на Районното полицейско управление и общински инспектори ще спират водачи на велосипеди и тротинетки. Вместо глоби, засега те ще получават предупреждения. Всеки колоездач над 12 години трябва да се движи в най-дясната..

публикувано на 15.10.24 в 16:17

Ново попълнение в полицията

Четириногият полицай Роки е новото попълнение на полицията в Шумен. Той трябва да мине няколко етапа. В момента подрастващото куче, порода немска овчарка, заедно със своя водач полицай Ивайло Панайотов минава първия етап – този на социализацията. Чака ни много работа, защото след седмия месец ще покрива нормативи, за да се прецени каква ще е..

публикувано на 15.10.24 в 15:03

Полицията - в училище

Открит урок по пътна безопасност с ученици от начална степен се проведе в СУ "Сава Доброплодни" в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР. Той е част от поредицата инициативи във връзка с безопасно поведение на пътя към и от училище. Началникът на пътна полиция гл. инсп. Веселин Георгиев припомни на учениците да бъдат особено внимателни..

публикувано на 15.10.24 в 15:00