Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поскъпва абонаментът за паркиране

Снимка: Община Нови пазар

Повишават цените на абонаментното паркиране в Шумен. Това е едно от предложенията, което бе подкрепено от икономическата и бюджетната комисия към Общинския съвет на Шумен. Според администрацията увеличението на абонамента не е голямо и няма да има сериозен финансов ефект, но ще бъде дисциплиниращо за собствениците, които си оставят колите за 8 и повече часа. 

"Важно е да се получи разбиране от страна на гражданите, които ползват абонаментни карти, че повишавайки цената, те вече не могат да ползват паркингите безразборно. Всеки ще си направи сметката, че ако няма належаща нужда, няма да стои в централната градска част по 8 часа, а ще си плати за един паркинг. Идеята е хората да идват за по един-два часа, да си свършат работата и на свой ред да освободят местата", посочи заместник -кметът на Шумен Николай Колев.

Предложението е за абонаментна карта за един паркинг за година да се плащат по 120 лева, а за всички - 600 лева. Досега цените бяха съответно 60 лева и 450 лева.

Абонаментни карти за един месец или една година ползват 381 собственици на автомобили.
 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разпределиха местата в СИК

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите избори. 127 са избирателните секции, членовете на СИК са общо 1095 души. При разпределението на местата общинската администрация се е съобразила със законовите норми. По предварителното разпределение, с което..

публикувано на 18.09.24 в 14:21

Пускат водата довечера

По график се извършват дейностите по присъединяването към новоизградения довеждащ водопровод от яз. "Тича", заради които днес Шумен, Велики Преслав и Търговище са без вода. Това съобщи за Радио Шумен главният инженер на ВиК - Шумен Антон Стефанов.  Очаква се работата да приключи до 17:00 ч. и да започне пускането на водата от язовира. Към 22:00 ч...

публикувано на 18.09.24 в 14:07

Хванаха мулета на алоизмамници

Трима мъже са задържани като помагачи в две телефонни измами, съобщават от шуменската полиция. Вчера около 12:00 часа на стационарен телефон на 77-годишна жена в село Дибич се обадил непознат, който се представил за служител на електроразпределителното дружество. Съобщил, че има неплатени сметки. Последвало второ обаждане от непознат, който този..

публикувано на 18.09.24 в 13:50

Мъж в болница след катастрофа

Млад мъж пострада при катастрофа снощи по пътя село Новосел към Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Около 20:00 часа на 17 септември на влизане в града неправоспособна 26-годишна шуменка се блъснала в крайпътно дърво. Тя била зад волана на лек автомобил "Мерцедес" с шуменска регистрация. Загубила контрол над управлението поради движение с..

публикувано на 18.09.24 в 13:15

Промяна на маршрут

Заради извършвания ремонт на улица „Северна“ в шуменския квартал "Еверест", автобусите на градския транспорт няма да се движат по обичайния маршрут, съобщават от общинската администрация.  Автобусите ще спират на уширението в началото на улица „9-та“ (пресечката с улица „Северна“). Разписанието на автобусите остава непроменено, уточняват още от..

публикувано на 18.09.24 в 11:25

Катастрофа затвори АМ "Хемус"

Временна организация на движението е въведена по АМ “Хемус“ след станала катастрофа днес, съобщават от шуменската полиция.  Водач на товарен автомобил "Фолксваген Крафтър“ се движил от Варна към Шумен. На около 200 м след бензиностанция "Шел" застигнал водач на друг камион и го ударил в задната част. След инцидента и след усукване в крайпътната..

публикувано на 18.09.24 в 11:15

Децата на пътя - на фокус

Стартът на инициативата беше даден днес, 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя и в рамките на седмицата за превенция на детската безопасност. "И тази година Областната дирекция на МВР- Шумен се фокусира върху най-малките участници в пътното движение - учениците, които за първи път прекрачват училищния праг. Целта е децата да бъдат..

публикувано на 18.09.24 в 11:06