Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце, дъжд и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

До обяд ще преобладава слънчево време, сутринта на места с ниска слоеста облачност или мъгла. Вятърът слаб до умерен от югоизточна четвърт, постепенно ще се обърне от северозапад. По преминаващ през страната студен атмосферен фронт, следобед облачността от запад постепенно ще се увеличи и с нея, първо във вътрешността на района, а до края на деня и по крайбрежието ще има краткотрайни валежи, временно интензивни с гръмотевици и рязко усилване на вятъра. Ще има условия за градушки.

През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и ще са със значителни сумарни количества. Дневните температури ще се понижат, и преобладаващи ще са между 24° и 29°, за Шумен около 27°. 

Прогнозата е на дежурния синоптик във варненския филиал на НИМХ - Доротея Колева.

По публикацията работи: Айше Лятиф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

МЕЧ поиска МВР

Новата парламентарна формация е партия МЕЧ. Нейният лидер Радостин Василев представи своето решение, но и своите условия за излизане от политическата криза. Той посочи, че те ще настояват да бъде сформирано "анти-ГЕРБ и анти-ДПС" правителство и искат да получат Министерството на вътрешните работи в бъдещ кабинет.  Лидерът на МЕЧ прогнозира, че..

публикувано на 28.10.24 в 14:16

Екоинспектори на протест

Работещите в Изпълнителната агенция по околна среда, Регионалните инспекции по околна среда и води заедно с Басейновите дирекции и Националните паркове обявяват готовност за протестни действия. Първо протестът ще е на работното място, а при неудовлетворение на исканията ще премине към ефективни протести. Това заявяват..

публикувано на 28.10.24 в 12:22

9 партии в парламента

Девет партии преминават 4-процентната бариера за вход в Народното събрание при 98.30% обработени протоколи на секционните избирателни комисии в страната. Първи с 26.46% от получените гласове са ГЕРБ-СДС.  На второ място с 14.38 на сто от положителния вот са "Продължаваме промяната–Демократична България". „Възраждане“ са трети с 13.46 на сто,..

публикувано на 28.10.24 в 09:53

Без ток в понеделник

Ремонти и профилактика на електросъоръженията ще са причина за спиране на тока днес, на 28 октомври, в Североизточна България. В силистренското село Върбино електрозахранването ще бъде прекъснато от 8:30 до 16:00 ч. В Шуменска област от 9:00 до 15:30 ч.ще бъде спрян токът в част от Велики Преслав. В областите Разград, Русе и..

публикувано на 28.10.24 в 07:31

Слънчев понеделник

Днес сутринта на места ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, по-късно през деня мъглите ще се разсеят и ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от югозапад и запад. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса, за района на Шумен – 22 и само в районите с по-трайна мъгла ще остават значително по-ниски. Прогнозата за времето..

публикувано на 28.10.24 в 05:45

"Величие" е на ръба

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 25%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп интернешънъл болкан" при извадка 90%. На второ място се нареждат ПП-ДБ с 14,2%, следвани от " Възраждане " с 14 на сто. След тях се нареждат ДПС - Ново..

публикувано на 27.10.24 в 22:48

8 партии в следващото НС

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 24,4%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп интернешънъл болкан" при извадка 80%. На второ място е " Възраждане " с 13,7%, а трети са ПП-ДБ с 13,5 на сто. Следват ДПС - Ново начало с 11,7%, Алианс за..

публикувано на 27.10.24 в 22:14