Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат забрана за тежки камиони в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Да бъде въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона в Шумен иска Областната дирекция на МВР. 

"Подготвя се сигнално писмо до общината, която е собственик на уличната мрежа. Целта е да се облекчи трафикът и да се намалят предпоставките за пътни инциденти", каза на пресконференция директорът на ОДМВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов. 

"Ако бъде прието искането на полицията, забраната ще важи за всички главни улици и булеварди, като ще има някои изключени участъци - например булевардите "Ришки проход" и "Мадара" ще са разрешени, но до кръстовищата с улица „Владайско въстание". В момента съществува забрана за движение на тежки камиони само в района около кръговото на пл. „България", припомни ст. комисар Гендов. 

Той подчерта, че забраната, ако се приеме, по никакъв начин няма да възпрепятства търговските обекти, които работят в града. Изключения ще има за конкретни автомобили, тъй като законът дава такава възможност, поясни той и добави, че предстоят разговори с представители на пивоварната в Шумен.

Според началника на „Пътна полиция“ в Шумен гл. инсп. Веселин Георгиев, с въвеждането на новата забрана движението в града ще стане по-безопасно.

„Тези товарни автомобили създават напрежение у другите водачи и задръжки в графика. Бавно се изтеглят от кръстовищата, видимостта им е ограничена, съответно затрудняват всички участници в движението. Маршрутът им ще бъде малко по-дълъг, но пък по-безопасен“, подчерта той.

Идеята е промените да залегнат в бъдещия Генерален план за организацията на движението в Шумен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Младите хора на фокус

Да бъдат създадени условия за живот на младите хора,  така че да се наблюдава положителен естествен прираст, да бъдат създадени условия за пълноценно прекарване на свободното време и младите хора да имат усещането, че водят добър начин на живот в общината, в която живеят – това е мисията на Стратегията за развитие на младите хора в община Шумен в периода..

публикувано на 07.10.24 в 15:29

Второ място за Каспичан

Отборът на Общинската червенокръстка организация на Каспичан зае второ място в Седмото национално състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психо социална подкрепа и водна безопасност. Това съобщиха от общинската администрация в Каспичан.  Червенокръстците от Каспичан се представиха достойно в надпревара с още 15 отбора...

публикувано на 07.10.24 в 15:00

Гасиха автобус и камион

Товарен автомобил и автобус на градския транспорт горяха в събота, съобщават от шуменската полиция. В 07:30 часа е приет сигнал за пожар в товарен автомобил по пътя между село Иваново и село Конево. На място бил пратен екип на участъка на пожарната във Върбица. При пристигане на място огнеборците заварили да гори камион "Мерцедес" със силистренска..

публикувано на 07.10.24 в 11:56

Двама дрогирани зад волана

Двама млади мъже са установени да шофират след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. 18-годишен с "Фолксваген Голф“ е спрян за проверка около 01:20 часа на 5 октомври на бул. “Симеон Велики“ в Шумен. Водачът бил с адрес в село Салманово. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена е положителна на амфетамин и..

публикувано на 07.10.24 в 11:48

Мъж бутнат по стълбите

64-годишен мъж от село Салманово e в медикаментозна кома след инцидент.  Той е пострадал, след като бил избутан по стълби в къща от 50-годишен мъж от същото село. Това съобщават от шуменската полиция. Случаят е от 3 октомври. Късно вечерта в къща в Салманово възникнал спор между двамата. По-младият мъж избутал по стълбите по-възрастния. Паднал и се..

публикувано на 07.10.24 в 11:36
Младежки дом - Шумен

Представят Младежката стратегия

Резултати от дейността на работна група, включваща над 20 младежи, екип от експерти, представители на младежки организации и институции ще бъдат представени днес в Шумен. Ще бъде изложена Младежката стратегия на община Шумен. Изготвянето на този документ за цялата община стартира през лятото на 2023 година по проект „Младежки активисти за промяна“...

публикувано на 07.10.24 в 08:33

Ваксини - след 10 октомври

Доставката на безплатните противогрипни ваксини за хората над 65 години се очаква до 10 октомври, съобщават лични лекари от Шумен. Според д-р Милен Чолаков, най-подходящият период за поставяне на противогрипна ваксина е до средата на ноември. В дежурни кабинети в Регионалната здравна инспекция се извършва безплатна имунизация и срещу Covid-19. В..

публикувано на 07.10.24 в 08:26