Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР в помощ на избирателите

Снимка: ОДМВР Разград

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР в Разград ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г.  

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Заявлението се подава лично в сектор „Български документи за самоличност“ в дните от 21 до 26 октомври от 8:30 до 17:00 часа и в изборния ден до 19:00 часа. 

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Документът се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 27 октомври.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха тетрадки с имена на хора

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти бяха проверени в Разградска област по време на специализирана полицейска операция срещу търговията с изборни гласове.  В смесени магазини в село Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв записи според собствениците..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Акция срещу изборната търговия

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот се провежда днес в област Разград. Това съобщават от полицията. Проверяват се имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за..

публикувано на 18.10.24 в 09:43

129 000 бюлетини в Разград

Хартиените бюлетини за предстоящите избори за народни представители пристигнаха в Областната администрация в Разград. Общият брой бюлетини за седемте общини в областта е 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149.  Получените бюлетини ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областната администрация до..

публикувано на 18.10.24 в 08:53

Три секции на стария адрес

В Русе три избирателни секции за парламентарните избори на 27 октомври се връщат на старите си адреси, съобщават от общинската администрация. Промяната се отнася за избирателните секции №5, №6 и №7, които от гимназията по строителство „Пеньо Пенев“ се местят в гимназията по туризъм "Иван П. Павлов", на адрес бул. "Липник" №..

публикувано на 17.10.24 в 15:50

Бюлетините пристигнаха в Шумен

В Областната администрация в Шумен при засилена полицейска охрана днес бяха доставени хартиени бюлетини за гласуване в 30-ти изборен район на 27 октомври. Съгласно одобрения тираж бяха получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите..

публикувано на 17.10.24 в 15:47

Демомашини в Търговищко

Демонстрации за гласуване с машини организира за граждани Районната избирателна комисия в Търговище.  Днес (17.10.) специализираното устройство ще бъде разположено пред сградата на общинската администрация в Опака. Утре (на 18.10.) членовете на РИК-Търговище ще направят демонстрация на машините за гласуване пред сградата на общината в Омуртаг. На 21..

публикувано на 17.10.24 в 08:36
Град Шумен

Кметът ще чисти плакати от контейнерите

Кметът на община Шумен сезира Районната избирателна комисия за поставени предизборни материали на непозволени места, а РИК реши да ангажира подателя на сигнала да предприеме действия за премахване. До това указание се стига заради невъзможност да се установи кой е поставил агитационните материали в нарушение на изборните правила.  Контейнери за смет,..

публикувано на 17.10.24 в 08:30