Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюлетини под охрана

4
Снимка: Областна администрация Русе

197 000 хартиени бюлетини за парламентарните избори на 27 октомври пристигнаха днес по обед в Русе под засилена полицейска охрана. Това съобщиха от областната администрация. На място те бяха приети от председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Милена Хинкова, членове на РИК и представители на Областната администрация. 

Бюлетините ще бъдат съхранявани в Областната управа, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с постоянна полицейска охрана. Те ще бъдат предоставени на общините най-вероятно до средата на следващата седмица. До тогава ще се намират в специално обособено за целта помещение, което ще бъде запечатано с лентички с подписи на членовете на РИК. На място ще има и жива охрана от МВР. 

По предварителните изчисления , най-много бюлетини ще бъдат разпределени за община – Русе – 139 000, а най-малко за Ценово – 4500. По думите на председателя на РИК Милена Хинкова, ако машините дефектират или има някакъв проблем с тях, е налице възможност да се осигури достатъчен брой бюлетини за гласуване. Тя посочи още, че към момента няма постъпили жалби.


По публикацията работи: Стефка Савова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха тетрадки с имена на хора

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти бяха проверени в Разградска област по време на специализирана полицейска операция срещу търговията с изборни гласове.  В смесени магазини в село Дряновец са открити бележници с изписани имена на хора, срещу които фигурират различни по размер суми. Вариращите до 161 лв записи според собствениците..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Акция срещу изборната търговия

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот се провежда днес в област Разград. Това съобщават от полицията. Проверяват се имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за..

публикувано на 18.10.24 в 09:43

129 000 бюлетини в Разград

Хартиените бюлетини за предстоящите избори за народни представители пристигнаха в Областната администрация в Разград. Общият брой бюлетини за седемте общини в областта е 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149.  Получените бюлетини ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областната администрация до..

публикувано на 18.10.24 в 08:53

Три секции на стария адрес

В Русе три избирателни секции за парламентарните избори на 27 октомври се връщат на старите си адреси, съобщават от общинската администрация. Промяната се отнася за избирателните секции №5, №6 и №7, които от гимназията по строителство „Пеньо Пенев“ се местят в гимназията по туризъм "Иван П. Павлов", на адрес бул. "Липник" №..

публикувано на 17.10.24 в 15:50

Бюлетините пристигнаха в Шумен

В Областната администрация в Шумен при засилена полицейска охрана днес бяха доставени хартиени бюлетини за гласуване в 30-ти изборен район на 27 октомври. Съгласно одобрения тираж бяха получени 178 000 бюлетини, с които ще се гласува за народни представители. В следващите два дни предстои в Областната администрация да бъдат получени останалите..

публикувано на 17.10.24 в 15:47

Демомашини в Търговищко

Демонстрации за гласуване с машини организира за граждани Районната избирателна комисия в Търговище.  Днес (17.10.) специализираното устройство ще бъде разположено пред сградата на общинската администрация в Опака. Утре (на 18.10.) членовете на РИК-Търговище ще направят демонстрация на машините за гласуване пред сградата на общината в Омуртаг. На 21..

публикувано на 17.10.24 в 08:36
Град Шумен

Кметът ще чисти плакати от контейнерите

Кметът на община Шумен сезира Районната избирателна комисия за поставени предизборни материали на непозволени места, а РИК реши да ангажира подателя на сигнала да предприеме действия за премахване. До това указание се стига заради невъзможност да се установи кой е поставил агитационните материали в нарушение на изборните правила.  Контейнери за смет,..

публикувано на 17.10.24 в 08:30