Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 блока санират в Шумен

Снимка: Община Шумен

Най-рано напролет се очаква реално да започне санирането на блоковете в Шумен, за които има одобрени кандидати за изпълнители, заяви в ефира на Радио Шумен зам.-кметът на община Шумен Даниела Русева. 20 са сградите, които бяха одобрени за саниране, като още 11 са в резервния списък за финансиране, в случай, че останат средства. 

Община Шумен е на 6-то място по брой одобрени проекти, но все още няма подписан договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за тяхното финансиране, каза още Русева.

"Общината извърши предварителна работа преди подписването на договора, като обяви процедурите по Закона за обществените поръчки. Първата процедура беше за инженеринг, проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните работи. Бяха подадени оферти за 11 блок. За 9 няма подадена нито една оферта. Предстои обявяване на нова обществена поръчка за тези 9 блока, за които никой не е изявил желание. Това са на ул. "Софийско шосе" 4, ул. "Васил Априлов" 3, ул. "Марица" 16 и 20, ул. "Ген. Драгомиров" 56, ул. "Ришки проход" 34, ул. "Дедеагач" 1, "Цар Освободител" 10 и "Никола Вапцаров" 3.", посочи тя.

Чуйте още в интервюто на Мина Денева с Даниела Русева.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Усилени пътни ремонти

Завърши ремонтът на трикилометровия участък от пътя към Регионалното депо за отпадъци между жп прелезите за Ясеновец и за Дянково в община Разград.  ,,Пътят вече е отворен за движение. Докато се извършваше ремонтът, бе въведена временна организация на движението на три етапа в различни участъци от пътя“, каза за Радио Шумен кметът на общината Добрин..

публикувано на 16.10.24 в 09:03

Харесвате ли шефа си?

Днес е Световен ден на шефа. Традицията тръгва от САЩ и е валидна в много държави. Служителите изразяват своето уважението към ръководители за тяхната отговорност, за доброто и справедливо отношение. Обичайно е дори да им се подаряват подаръци. Отбелязва се вече повече от 60 години, а идеята дошла от една служителка в Държавно земеделско..

публикувано на 16.10.24 в 08:39
Център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания - Шумен

Подкрепа за незрящите

В Международния ден на белия бастун 15 октомври Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен обяви ден на отворените врати. Тази година Центърът навършва 18 години, услугите му ползват 48 потребители – хора с увредено зрение. Всеки, който днес влезе в Центъра в Шумен, ще може да види помощните технически..

публикувано на 15.10.24 в 16:09
Иванка Петрова - кмет на Община Смядово

Търсят изход от безводието

Втори месец продължава частичното бедствено положение заради безводието в четири населени места в община Смядово.  Радио Шумен припомня, че селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх са на воден режим от началото на юли, а на 16 август беше обявено частично бедствено положение.  Най-засегнатото село е Риш. Въпреки, че там спешно е подменен..

публикувано на 15.10.24 в 13:43

За химията с любов

От мързелив ученик в привлечен като магнит към химията студент и амбициозен учител. Това е накратко метаморфозата в живота на 23-годишния шуменец Светослав Димов. Той е възпитаник на Природоматематическата гимназия в Шумен, а пътят му до престижния Италиански лицей в София като учител може да послужи като пример на много млади хора, за които химията е..

публикувано на 15.10.24 в 10:15

Здравец става по-красиво село

Сдруженията от инициативни граждани в община Търговище, които спечелиха средства, за да ремонтират детски площадки, да обновяват паркове и тротоари, вече усилено сбъдват идеите си.  С 20 000 лева до края на годината трябва да бъдат реализирани 7 проекта. Сред най-добре обоснованите е бил този на търговищкото село Здравец, класиран втори.  Група от..

публикувано на 12.10.24 в 10:43

Заклеха се да служат на родината

130 курсанти положиха военна клетва днес в Шумен. Церемонията, която се проведе пред сградата на общината събра 111 мъже и 19 жени от факултетите в Шумен и Велико Търново на Националния военен университет „Васил Левски“. Сред гостите бяха много близки и роднини на полагащите клетва. В ритуала по полагането на военна клетва участваха и 79 срочно..

публикувано на 11.10.24 в 16:10