Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни 120 млн. евро в подкрепа на малки и средни предприятия

Европейската комисия одобри изменението на шест оперативни програми за Европейския фонд за регионално развитие  и Европейския социален фонд в България, Италия, Испания, Унгария и Германия в рамките на REACT-EU за общо 2,7 милиарда евро.

В България програма „Конкурентоспособност и иновации“ получава допълнителни 120 млн. евро.

Тези ресурси ще бъдат използвани за подкрепа на оборотния капитал за малки и средни предприятия, като се очаква да се възползват около 2600 предприятия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Благотворителен поход в подкрепа на Ксения Шопова

Боен Клуб „Атила” , сдружение „Брат За Брата“ Туристическо дружество „Сърнена Гора” гр. Стара Загора се обединяват в обща кауза в подкрепа на Ксения Шопова. Благотворителен поход ще се състои на 13-и април, събота. Сборният пункт е 9.00 часа под..

публикувано на 12.04.24 в 13:15

Тракийският университет и Българският ветеринарен съюз подписаха договор за сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков и председателят на Български ветеринарен съюз д-р Димитър Цанков подписаха безсрочен договор за сътрудничество. Двете институции ще обединят трайно усилията си за осъществяване на..

публикувано на 11.04.24 в 15:08

Срокът на проект „Грижа в дома“ в община Тунджа е удължен до 12 юли тази година

Здравно-социална подкрепа по проекта „Грижа в дома“ получават 300 самотни възрастни и хора с увреждания в селата на община Тунджа. Това каза за радио Стара Загора Силва Иванова, началник на отдел „Социални услуги“ в Общината, която допълни още, че е..

публикувано на 04.04.24 в 14:05

Фестивал на самардалата ще се проведе в село Конаре

Фестивал на самардалата ще се състои на 30 март 2024 г. в с. Конаре, община Гурково, област Стара Загора. Тази година каузата на събитието е реставрация на двора на храм “Света Троица” в селото, който е паметник на културата с национално значение...

публикувано на 30.03.24 в 08:00

Пети ден продължава гладният протест на отец Иван Янков

5-ти ден продължава гладният протест на сливенския свещеник отец Иван Янков срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Подписката в подкрепа на отец Иван вече е подкрепена от над 1000 души,..

публикувано на 22.03.24 в 10:27

Започнаха записванията за инициативата „Бъди с нас за ден“, организирана от сдружение „Бъдеще за децата“

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ започва инициативата „Бъди с нас за ден“. Ще бъдат избрани и включени деца и младежи от общината на възраст между 13 и 22 години, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията,..

публикувано на 15.03.24 в 16:05

Служители на ГДБОП откриха 27 кг марихуана в автосевиз в с. Клокотница

Служители на ГДБОП са открили 24 пакета с 27.200 кг. марихуана за 544 000 лева в автосервиз и прилежащи ремонтни помещения в хасковското село Клокотница, съобщават от прокуратурата. Операцията е осъществена на 11 март под ръководството на..

публикувано на 13.03.24 в 19:23

Предстои първата “Еко академия”, която ще се осъществи в еко център в село Средногорово

В ход е записването за първата “Еко академия”, която ще се осъществи в еко център в село Средногорово от 1-ви до 5 април. Избрани за участие ще бъдат десет деца от първи до трети клас, а заявки могат да се изпращат в срок до 20 март с попълване на..

публикувано на 12.03.24 в 15:59

Започна укрепване на падащите мазилки от фасадата на бившия АГ-комплекс в Стара Загора

Ремонтно – укрепителните  дейности по сградата на бившия АГ – комплекс в Стара Загора започнаха днес, съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович", проф. Йовчо Йовчев. Спешното укрепване на сградата се наложи, след като..

публикувано на 09.03.24 в 17:30

Освещават войнишки паметник в Казанлъшкото село Ясеново

С ритуали от християнски и мюсюлмански свещеници в Казанлъшкото село Ясеново днес, на Голяма Задушница, се освещава войнишки паметник. Христо Ангелов от инициативния комитет, заел се с изграждането на мемориала поясни, че една трета от загиналите за..

публикувано на 09.03.24 в 14:48