Община Несебър стартира нова образователна инициатива

Образователните заведения в Община Несебър разработват собствени програми или се включват в национални инициативи, чрез които децата да придобиват нови знания. Също да доказват своите възможности в съревнование с други учебни заведения. Децата от  ДГ..

публикувано на 13.11.18 в 15:19

Александър Крунев с приз "Златна лира" за 2018-та

Баритонът Александър Крунев получи наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Златна лира“ за 2018 г. Солистът на Държавна опера  Бургас беше награден на церемонията на Съюза, и е бил  номиниран от директора на бургаската опера..

публикувано на 13.11.18 в 14:34

Приятно ми е да се опознаем

Проектът Приятно ми  е да се опознаем представя разнообразието на типичните ястия, музика и вековни традиции в Търговската гимназия. Ритуалите, отношението към другия, вкусната храна, обединяват  младите хора в дните на българската,..

публикувано на 13.11.18 в 13:48

С изложба и концерт представиха културното многообразие на Европа (обновена)

Талант, ентусиазъм, енергия, магия от звуци подариха на бургазлии учениците от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”  по време на концерт, посветен на музиката на Европа. Младите хора с виртуозна умелост изпълниха..

публикувано на 13.11.18 в 12:45
Анна Балашева с нейни ученици 1969 година

Концерт - спомен за Анна Балашева в музикалното училище

Тази седмица „На концерт в сряда” започва своя пети сезон на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас. Проектът включва цикъл от различни тематични концерти, в които участие ще вземат..

публикувано на 13.11.18 в 12:15

За „Черно море в древността” разказват в Природонаучния музей тази събота

Черно море през погледа на историците е предмет на музейната лекция тази събота - 17 ноември. Милена Дамаскова от Археологическата експозиция ще обобщи изследванията върху развитието на родното крайбрежие в древността и как то се е повлияло от..

публикувано на 13.11.18 в 12:08

Спектакълът „Да минеш под дъгата" днес в „Адриана Будевска“

Спектакълът „Да минеш под дъгата" представя тази вечер бургаският ДТ „Адриана Будевска“. Пиесата е драматичен разказ за последните концерти на Джуди Гарланд в Лондон, няколко месеца преди смъртта й. Ролята е поверена на Тони Димитрова. „Мислех..

публикувано на 13.11.18 в 09:23

Възстановена „Мера според мера“

Третата серия на Мера според мера бе загубена, пояснява режисьорът Георги Дюлгеров. Става дума за оригиналните позитивни копия, които се изваждат във високо качество и са предназначени за премиерни прожекции: По една или..

публикувано на 12.11.18 в 13:28

Конкурсът "Да украсим Бургас" стартира от 15 ноември

Тази година традиционният общинският конкурс "Да украсим Бургас" стартира от 15 ноември. Условието за участие е да удостоверите със снимка или кратко видео, че сте допринесли за цялостното празнично настроение чрез направата на атрактивна коледна..

публикувано на 12.11.18 в 13:22

Концерт и изложба в Областната администрация в Бургас

Концерт под наслов „Музиката на Европа - говорим на един език“ ще се проведе на днес от 18:00 часа в сградата на Областна администрация при „вход свободен“. Изявени ученици от Музикалното училище в града, носители на редица престижни награди, ще..

публикувано на 12.11.18 в 09:03