Започват прослушванията за „Бисери от поморийския бряг“

От 11 февруари започват прослушванията за детския песенен конкурс „Бисери от поморийския бряг“. В него да участват деца от 4 до 17 г. Конкурсът се организира от НЧ „Светлина 1939“ в Поморие, а репетициите се провеждат в музикалната школа на..

публикувано на 08.02.18 в 12:40
Белошипата ветрушка е един от застражените от изчезване видове в България

Лекция за Червената книга на България предстои в Историческия музей

Поредицата публични лекции за месец февруари от образователната програма на РИМ Бургас ще ни запознае с някои от застрашените видове растения и животни, включени в новото издание на Червена книга на Република България. Автор на лекцията е д-р Светла..

публикувано на 08.02.18 в 09:16

Очарователната Милица в прегръдката на музиката

Проектът „Да хвърлим джаза в операта“ ще гостува в Бургас на 8 февруари от 19.00 с оперни арии в джаз аранжименти, песни от любими анимационни филми. Концертът ни с Михаил Йосифов секстет е наистина много весел, цветен. Вкарали сме цялата си..

публикувано на 07.02.18 в 20:49

Късчета красота от Шотландия

Антони Георгиев представя в Бургас около 40 свои фотографии от Шотландия, от този свят на тръни и мъгла, жилави треви и обрулени хълмове, ронещи се замъци и оръфани от времето каменни къщи без прозорци, на потоци и езера и океански води,..

публикувано на 07.02.18 в 18:42

Феновете могат да пътуват до Варна за концерта на „Smokie“ или да си върнат билетите

Технически проблем на сцената е причината, поради която концертът на „Smokie“ се премества във Варна, каза за БНР Бургас Елена Лозанова, представител на фирмата-организатор „Ливлов“ ООД. Концертът е планиран от преди месеци, но в последната седмица..

публикувано на 07.02.18 в 11:21

Местят концерта на SMOKIE от Бургас във Варна

Концертът на рок групата SMOKIE ще бъде преместен от Бургас във Варна поради технически причини, съобщават организаторите. Той ще се състои в Двореца на Културата и Спорта във Варна на 8 февруари от 20.00 ч. За улеснение от волейболния клуб на „Лукойл..

публикувано на 06.02.18 в 15:08

"Риголето" на сцената на Бургаската опера

Операта „Риголето“ ще бъде поставена в Бургас в 19 часа. С постановката, дело на режисьора Александър Текелиев, бургаската опера започва работа тази година. В главната роля – като шутът Риголето, излиза Александър Крунев, познат на почитателите на..

публикувано на 06.02.18 в 09:25

Кукерските „мечове“ на дърворезбаря Иван Иванов

Ритмичният грохот на хлопките и звънците отново ще пропъди „злите сили” за Сирна Неделя, а кукерите задължително ще стискат в ръката си оръжие- дървена сабя, наречена „калъч”. Иван Иванов от Средец, възпитаник на тревненската школа, снабдява..

публикувано на 05.02.18 в 17:30

С изложби и концерти честваме 140 години от Освобождението на Бургас

Една от най-светлите дати в историята на Бургас е денят на неговото освобождение от османско иго. На 6 февруари преди 140 години отрядът на полк. Лермонтов донася дълго жадуваната свобода. Честването на този паметен момент в летописа на морския град ще..

публикувано на 05.02.18 в 14:03

Британското посолство представя в Бургас изложба посветена на Шотландия

30 вълнуващи фотографии на Антони Георгиев, уловили величествения дух и красота на Шотландия, ще бъдат представени в Културен център "Морско казино" от 9 до 18 февруари. Инициативата е на Британското посолство. Изложбата " Горният път: Фотография от..

публикувано на 05.02.18 в 12:38