Всеки четвъртък - театър на острова

Повече туристи са посетили Бургас заради нискотарифните компании, които осъществят полети на летището. Това каза в предаването „Виа Понтика“ управителят на общинското предприятие „Туризъм“ Росалина Димитрова. През тази година предлагаме и богата..

публикувано на 16.06.18 в 16:11

"Красив роман е любовта" започва в Созопол

Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ ще даде възможност на повече от 100 изпълнители да покажат красотата на старите градски песни на амфитеатър „Аполония”. Той ще бъде открит официално тази вечер, от 18 ч...

публикувано на 16.06.18 в 14:11

Историята на сливенските адвокати влезе в книга

Книгата „Страници от сливенската адвокатура“ бе представена снощи в зала „Сливен“ пред местната адвокатска колегия и гости от страната. Тя проследява 96-годишния път на сливенската адвокатска колегия от създаването ѝ до днес, приносът на..

публикувано на 16.06.18 в 11:20

Хоро ще се вие край поморийския бряг

За девета поредна година днес и утре в Поморие ще се проведе Фестивалът на клубовете за народни танци „Хоро край поморийския бряг“. Той събира стотици ценители на българския фолклор, специален участник във форума е Ансамбълът за..

публикувано на 16.06.18 в 10:29

До края на месеца билетите за Burgas Jam са на по-ниски цени

Организаторите на Burgas Jam не искат да поставят пред труден избор хората, обичащи едновременно хубавата музика и футбола. Затова на фестивалната територия ще бъдат монтирани големи екрани, към които публиката ще може да хвърля по едно око, за да следи..

публикувано на 15.06.18 в 13:34

Започва петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат

Започва петото издание на Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат. Ще участват над 600 танцьори, певци и артисти. По време на Фестивала ще се проведе 13-ти национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ - надсвирване на сватбарски оркестри,..

публикувано на 15.06.18 в 08:47

С концерт на Митко Таралежков откриват сезона на "симБиотично"

Новата за Бургас туристическа атракция "симБиотично" - пространство на Атанасовско езеро, открива летния сезон с безплатен концерт на Митко Таралежков от 19,30 ч. Мястото е в района на Бургаските солници и събира в себе си цялата вълнуваща..

публикувано на 15.06.18 в 08:35

12-те песни допуснати в конкурса "Бургас и морето" вече са ясни

Ясни са вече 12-те песни, които ще мерят сили на тазгодишния конкурс "Бургас и морето", който ще се проведе на 28 юли в Летния театър. Те бяха избрани от подборна комисия в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги..

публикувано на 14.06.18 в 10:20

Театрална школа "Талантино" представя "Сън в лятна нощ"

Премиерата на шекспировата пиеса „Сън в лятна нощ“ ще бъде представена от старшата група на Театрална школа „Талантино“ на 20-ти юни в ДНА. Само ден след първия спектакъл на „Не падай духом“ на техните по-малки съшколници големите от „Талантино“ ще играят..

публикувано на 13.06.18 в 07:24

Калин Врачански играе тази вечер в класиката „Бел ами“

Калин Врачански е главният герой в пиесата „Бел ами“, която очакваме в Бургас днес. Провинциалния младеж Жорж Дюроа от дребен репортер се издига до депутат и политик, но не благодарение на собствените си възможности, а използвайки своята външност..

обновено на 12.06.18 в 11:10