Задържаха мъж пребил до смърт сестра си в Созопол

55-годишният Борислав Стоянов е обвинен за убийството на сестра си в Созопол. Той е нанесъл побой на 49-годишната жена, след което тя починала. Той я е удрял с ритници и юмруци в корема. Жената е била с  разкъсан черен дроб и жлъчен мехур. Бургаската..

публикувано на 21.06.18 в 11:46

Островът, на който живеят изкуствата

От край време остров Света Анастасия е бил средище на артисти, поети писатели художници. Това отбелязва управителят му Павлин Димитров. Джаз по залез слънце  ще звучи на 1 юли (неделя), когато остров Света Анастасия ще представи на своите..

публикувано на 21.06.18 в 10:38

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи, смятат бургазлии. Те дават за пример информационните табели по спирките, които са само на български език. Михаил Минков от години живее в Германия и когато се прибира в родния Бургас..

публикувано на 21.06.18 в 10:27
Иван Бъчваров

Горя покрива на бивше училище в средецко село

300 кв.м. дървена покривна конструкция и неустановен брой бали сено изгоряха при пожар в бившето училище в с. Вълчаново, общ. Средец.Огънят е потушен от три противопожарни автомобила и 9 огнеборци. Горели са и 3 дка. сухи треви край село..

публикувано на 21.06.18 в 09:15
Ресторант

Приоритет в проверките на ОБАБХ са хотелите и ресторантите, където се хранят деца

Хотелите и ресторантите, където се хранят деца ще са приоритет в проверките на Агенцията по безопасност на храните през лятото. Д-р Денка Благоева от областната дирекция в Бургас, посочи че те задължително получават информация къде ще бъдат..

публикувано на 21.06.18 в 09:08

Ансамбъл "Филип Кутев" излиза на сцената на Летния театър

Над 50 професионалисти от ансамбъл "Филип Кутев" гостуват тази вечер в Бургас на сцената на Летния театър. От 20ч след тригодишно прекъсване ансамбълът представя за първи път тук концерт-спектакъла "Фолклорни класици". Публиката ще види..

публикувано на 21.06.18 в 08:40

Модно ревю ни връща 1650г. пр. Христа

Генералното консулство на Република Турция в Бургас и Пристанище Бургас организират модното дефиле „Хетско слънце над Бургас“. От 20.00 ч. в Морска гара ще бъдат представени типични облекла и накити, носени по време на Хетското царство, информация..

публикувано на 21.06.18 в 08:37

Аташетата по рибарство обсъждат ефективния контрол на среща в Бургас

Неформална среща на генералните директори и аташетата по рибарство ще се състои в Бургас. По време на срещата в рамките на ротационното българско председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), генералните директори ще обменят мнения по новите..

публикувано на 21.06.18 в 08:24

Силата на колективните проекти и корпоративната социална отговорност дебатират на икономически форум

Защо и как корпоративната социална отговорност е за всеки бизнес; лидерство и поемане на лична инициатива; силата на колективните проекти са сред основните теми на форума „Бизнесът - сила за добро“. Кметът Димитър Николов ще открие събитието от 10-12.30ч. в..

публикувано на 21.06.18 в 08:18
Жечо Станков

Зам.-министърът на енергетиката ще участва в конференция за енергийната ефективност и ВЕИ

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще участва в международната конференция „По пътя към почти нулевоенергийни сгради. Норвежкият опит и предизвикателствата в България“. Събитието е част от календара на първото българско председателство на..

публикувано на 21.06.18 в 07:42