Частни охранители или полицаи да бдят срещу битовата престъпност в селата

Допреди няколко години село Дебелт беше станало нарицателно за село с всекидневни кражби. Промяна  сега има, въпреки това повечето от хората се страхуват за безопасността си и домовете си. По-спокойни са в съседното село Константиново. Там казват, че от..

публикувано на 19.03.18 в 09:19

Нефтохимик загуби от "Марица" ПД при спорни обстоятелства

"Нефтохимик"  загуби гостуването си на Марица Пловдив в XXI кръг на Втора лига с 0:1. Двубоят бе равностоен и „шейховете“ имаха всички шансове да го спечелят, но ексцентричните съдийски решения им попречиха, след като главният съдия Димитър Михайлов не..

публикувано на 19.03.18 в 08:08

Седмица на отворените врати в Белодробната болница в Бургас

Белодробната болница в Бургас започва от днес до 23 март Седмица на отворени врати за скрининг на риска за туберкулоза.. Инициативата тази година е под мотото "Открий, лекувай, излекувай".От 09.00 до 19.30 часа ще се проведе скрининг чрез анкета, а..

публикувано на 19.03.18 в 07:47

Мокри са пътищата в Бургаско и на места с намалена видимост

В Бургаски регион пътищата са преобладаващо мокри. В момента има мъгла на две места - на Приморски и Дюлински проход. Там видимостта е до 30 метра. Дъжд превалява  в областите Бургас, Сливен и Ямбол  Движението по второкласен път Омуртаг – Котел – Мокрен в..

публикувано на 19.03.18 в 07:34
От ляво на дясно Илияна Тодинова /организатор/, Стефка Бакърджиева /водещ/ и участничките в конкурса Невена Чайпек, Руска Димитрова и Светослава Николова

11 красиви и успели жени в надпреварата за короната на „Мисис Бургас 2018“

През следващата седмица на 23 март престои престижния конкурс "Мисис Бургас 2018". В началото на месеца приключиха кастингите - 11 са   избраните красавици, които ще премерят сили за короната. Дамите са на различна възраст, всички те освен с..

публикувано на 18.03.18 в 16:26

Подкрепете Атанасовското езеро за европейски "Оскар" в областта на природозащитата

Европейските „Оскари“ в областта на природозащитата ще бъдат раздадени на 17 май, но дотогава всички европейски граждани имат възможност да изберат своя фаворит сред 25-те финалисти за наградите Натура 2000. Атанасовско езеро също е на..

публикувано на 18.03.18 в 11:53

Част от язовирите в Бургаско са амортизирани

Част от язовирите, стопанисвани от Община Бургас, са амортизирани и не отговарят на нормите за експлоатация на системите. При някои язовири има проблем с компрометирани язовирни стени, а при други е запушен основния изпускател. Това коментира..

публикувано на 18.03.18 в 09:14

Среща с режисьора Костадин Бонев ще има публиката на "София филм фест на брега"

С филма „Изкореняване“ на режисьора Костадин Бонев продължава днес тазгодишното 16-то издание на "София филм фест на брега". Публиката в общинскато кино АБ ще може да се срещне със създателят на филма. Лентата е документална и разказва за турския..

публикувано на 18.03.18 в 08:24

С благотворителна изложба събират средства за възстановяване на мозаечното пано на Строителния техникум

Близо 90 творби подготвиха ученици от ПГСАГ "Кольо Фичето" за благотворителна изложба, на която ще се събират средства за реставрация на мозаечно пано на Майстор Кольо Фичето. Мозайката е част от културното наследство на Бургас, тя се намира на..

публикувано на 18.03.18 в 07:38

11 млн. лв. заем иска да тегли Община Бургас

Приблизително 11 милиона лева заем да изтегли Община Бургас ще решава в края на месеца общинския съвет. Те ще са под формата на два кредита от фонд „Флаг“. Правната комисия към местния парламент прие докладната записка, но с уточнение от съветника..

публикувано на 17.03.18 в 16:52