Снимката е илюстративна

Паркинг със 17 места може да се реализира по ул. "Цар Симеон 1"

Паркинг с около 17 места може да се реализира в края на ул. "Цар Симеон 1", преди пресечеката със "Сан Стефано". Общината има изготвен предварителен проект, поясни главният архитект Веселина Илиева. Паркингът не би попречил на пешеходната..

публикувано на 18.11.19 в 16:21
Снимка: Архив

Акция по залесяване ще се проведе около село Изворище в събота

Доброволческа акция по залесяване организират от Сдружението „Зелена Странджа“ и "Гората.бг". Тя ще се проведе на 23 ноември в района на бургаското село Изворище. Преди две години там изгоряха над 4000 дка гора , обясни Владимир Димитров от „Зелена..

публикувано на 18.11.19 в 16:20

Депутати от БСП настояват за средства за довършването на болницата в Ямбол

Депутати от БСП ще настояват в бюджета на здравното министерство за догодина да бъдат заложени средства за довършването на Новата областна болница в Ямбол. Нейното строителство е започнало преди 40 години, но и в момента лечебното заведение се помещава..

публикувано на 18.11.19 в 15:58

Един от задържените с канабис в с. Чукарка остава в затвора

В затвора остава един от мъжете, които бяха задържани за притежание с цел разпространение на 6 кг марихуана . По цени на дребно на пазара наркотикът е на стойност 300 хил. лв. То е открито в къща в айтоското село Чукарка.  Определението на Окръжен..

публикувано на 18.11.19 в 15:44

Двама инспектори от Агенцията по храните в Бургас осъдени за подкуп

Година и половина зад решетките ще лежат двама главни инспектори в отдел „Контрол на храните“ при ОБДХ –Бургас. Това реши Окръжният съд в Бургас. Те са подсъдими за това, че през периода август и септември 2017 г. в Несебър са поискали подкуп от 500..

публикувано на 18.11.19 в 15:29

Нефтохимик стартира подготовка за мача с Локомотив София

„Шейховете“ днес проведоха първото си занятие за тази седмица, с което стартираха подготовка за мача срещу Локомотив (София). Срещата ще бъде първото официално домакинство на Нефтохимик на стадион Ефбет Арена през този сезон. Тя ще се играе тази неделя..

публикувано на 18.11.19 в 14:55

Да се изгради ли многоетажен паркинг в к-с "Братя Миладинови"?

Община Бургас предлага изграждането на многоетажен паркинг на терен в к-с "Братя Миладинови", на бул. "Демокрация". Той не  се намира в непосредствена близост до жилищни сгради. Става въпрос за неизползваема от години площадка пред сграда на..

публикувано на 18.11.19 в 14:50

Булевард Демокрация на 18 ноември

Доставят безплатните противогрипни ваксини за пенсионерите в кабинетите на личните лекари. 7 хиляди дози са предвидени за трите области Бургас, Ямбол и Сливен. Любима Бургазлиева от Регионалния фармацевтичен съюз с  подробности за кампанията, която..

публикувано на 18.11.19 в 14:49

Бургазлии: Болничният трябва да бъде платен, другото е необмислено предложение

Синдикатите подготвят обща национална протестна демонстрация за края на месец ноември, ако в близките дни управляващите не оттеглят предложението си първият ден от болничните да не се заплаща. Не са съгласни и бургазлии с това предложение,..

публикувано на 18.11.19 в 14:47

Кулинарното състезание „Аз се храня здравословно. А ти?“ ще се проведе в две бургаски училища

Кулинарното състезание "Аз се храня здравословно. А ти?" ще се проведе на 19 - ти ноември, от 10:30 часа в училищния стол на СУ "Добри Чинтулов", гр. Бургас. Участници в състезанието са ученици от начален етап /IV клас/ от СУ "Йордан Йовков" и СУ "Добри..

публикувано на 18.11.19 в 14:20