Без лекарства на блистери, след въвеждане на новите правила в аптеките

Лекарствата няма да могат да се продават на блистери след влизането на новата система за верификация на медикаментите. Това няма да затрудни аптеките, а болните, каза  Димка Иванова. Тя от 50 години работи като фармацевт. В момента е в една от трите..

публикувано на 18.02.19 в 07:35

От днес се променя движението на някои влакове

От днес (18-и февруари) до края на март,  БДЖ въвежда промени в движението на влакове. За осигуряване на транспортното обслужване за клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси за влаковете в следните жп участъци:  - в..

обновено на 18.02.19 в 07:21

"Мери бойс бенд" с нов сингъл, три семейства участват в създаването на "До края на света"

В началото на февруари с концерт музикантите от Мери бойс бенд отбелязаха 24 - я рожден ден на групата. Ден след това и вокалът на групата Мария Мутафчиева също празнува личния си празник. „Двете събития по случайност съвпаднаха във времето,..

обновено на 17.02.19 в 16:28

Сградата на бившия Профсъюзен дом ще заживее втори живот

Една от знаковите сгради в Бургас, тази на бившия Профсъюзен дом, ще заживее втори живот. Това стана ясно след влязла в сила спогодба за делба на помещенията в сградата, съобщиха от Областна управа - Бургас. Близо 17 години продължава спорът за..

обновено на 17.02.19 в 16:28

Ямбол се подготвя за 20-тото издание на "Кукерландия"

Рекорден брой маскарадни групи ще участват в 20-тото издание на Международния фестивал „Кукерландия” в Ямбол. Очаква се пристигнат над 80 кукерски и маскарадни групи. Фестивалът  ще се проведе в четири последователни дни от 28 февруари до 3..

публикувано на 17.02.19 в 16:26

Цветан Русев, кукер: Традицията е жива, а българското ще оцелее

Цветан Русев е на 22 години и от 10 години участва в кукерската група „Каваклии“ от кв. Долно Езерово. От неговото семейство 7 души са кукери. Най – малкият е Даниел на 1 год и 3 месеца, който също има своя носия и хлопки и тази година за първи път..

публикувано на 17.02.19 в 12:41

Обмислят преместването на пешеходна пътека в Меден рудник

Съветникът Радослав Петков, който влезе в Общинския съвет на мястото на Евгений Мосинов, предлага съществуващата пешеходна пътека между бул. „Захари Стоянов“ и „Александър Георгиев-Коджакафалията“ в Меден рудник да бъде преместена. Причината е че на..

публикувано на 17.02.19 в 11:45

Конкурсът „Мисис Бургас“ подпомага финансово танцова формация „Петлите“

Тазгодишното издание на конкурса "Мисис Бургас" ще подкрепи талантливите деца от Танцова формация "Петлите" и спектакъла им "Легендата". Целта е да се съберат необходимите средства за предстоящ международен танцов фестивал, който ще се..

публикувано на 17.02.19 в 11:28

Кукери гонят злото в кв. Меден рудник

Кукерски игри започнаха рано тази сутрин в кв. Меден Рудник. Тук местната общност с подкрепата на читалище "Паисий Хилендарски 1928" ги организира от 1972 година. Кукерите от групата „Козият рог“ са облечени с кози кожи и със звънци на кръста...

публикувано на 17.02.19 в 10:21

Домашна юфка и био месна и млечна продукция на фермерския пазар

Традиционният фермерски пазар ще се проведе днес на Славейковото пазарче. И тази неделя производители на биопродукция ще предложат своята продукция. Организаторите обещават домашна юфка и билки от Айтоския Балкан, сиропи и тинктури от..

публикувано на 17.02.19 в 09:45