Трима скулптори дадоха нов живот на старите дървета в Поморие

Пет изящни фигури от дърво красят крайбрежния булевард в Поморие, превръщайки го в художествена галерия на открито. Творбите бяха поставени през уикенда по идея на художника Милчо Талев, а техни автори са Даниел Кънчев, Атанас Стоянов и Румен Димитров...

публикувано на 20.03.18 в 10:46

Ученици от Строителния продадоха свои рисунки за 4350 лв.

4350 лв. събра благотворителна изложба на ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Бургас. Средствата са за реставрация на фасадното пано на Кольо Фичето, което се намира върху сградата на гимназията и е част от..

публикувано на 20.03.18 в 09:49

Пристанището в Бургас е затворено заради силен вятър

Пристанище Бургас е затворено за маневри на всякакви плавателни съдове. Причината е силен вятър. От сутринта в града вали дъжд, който според дежурните в местната администрация не създава съществени проблеми на трафика.

публикувано на 20.03.18 в 09:42

В Китен настояват за брегоукрепване, ремонт на улици и повече паркоместа

Брегоукрепване, ремонт на улици и повече паркоместа  в Китен. За това  настояват местните жители, промените трябва  да се случат преди активния летен сезон. Нерешим за града остава засега и проблемът с паркирането: "... Крайбрежната е най-важната, за да е..

публикувано на 20.03.18 в 09:06

Кръводарителска кампания в Айтос

Кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване ще се проведе днес в сградата на „Медицински център-І” в гр. Айтос. Всеки здрав човек между 18 и 65 години може да посети ул. „Гарова” № 3 от 09.00 часа до 13.00 часа.    Дарилите кръв имат право на два..

публикувано на 20.03.18 в 08:32

Видимостта е намалена в Дюлински проход и „Слънчев бряг“ - Обзор

В цялата област вали дъжд, затова и пътните настилки са мокри, информира дежурният в Областно пътно управление. Заради мъгла в Дюлниски проход и „Слънчев бряг“ - Обзор видимостта е намалена на 30-50 м. Пътуващите през Ришки проход трябва да имат предвид,..

публикувано на 20.03.18 в 08:27

Петко Иванов : Разделът за частната охрана на урбанизираните територии трябва да отпадне

Промените в новия закон за частна охранителна дейност бяха  приети набързо и без да бъдат взети под внимание предложенията на частните охранителни фирми. Това коментира Петко Иванов, управител на бургаска охранителна фирма  и член  на  Управителния..

публикувано на 19.03.18 в 18:10

Живот в две шепи и прозрачно синьо в детска изложба, посветена на водата

Вълшебните свойства на едно от най-удивителните вещества на Земята, което трябва да продължи да се използва за благото на човечеството,  провокираха най-малките художници да се включат в изложбата, организирана от ВиК Бургас. Тази година участват..

публикувано на 19.03.18 в 17:38

Възстановена е оградата на Автомагистралата край Българово

Агенция „Пътна инфраструктура“ е предприела незабавни мерки за възстановяването на 120 метра предпазната ограда на АМ „Тракия“, открадната през почивните дни. При обход на участъка от служители на Областно пътно управление - Бургас е установено, че е..

публикувано на 19.03.18 в 17:21

Увеличават полицейските служители в община Болярово

До септември трябва да бъде увеличен съставът на полицейския участък в Болярово. В момента се водят преговори с областната дирекция в Ямбол. Обещанието е да бъде запълнен кадровият екип, който е крайно недостатъчен и да се осигури безопасността на жителите..

публикувано на 19.03.18 в 17:05