До седмица срутената стена ще бъде възстановена

Проверка направи община Бургас след наш сигнал, че през април 50-годишна къща в центъра на Бургас е пострадала при строеж на сграда в близост. Заради това 4 месеца възрастна жена живее без кухня и в опасна постройка.   Зам.-кметът по строителството..

обновено на 13.08.18 в 13:17

Данъчните ще затворят хотел в Бургас заради неиздаване на касова бележка

Данъчните ще затворят хотел в Бургас заради неиздаване на касова бележка, съобщиха от приходната агенция. Същата мярка ще бъде наложена и на две от големите дискотеки в града. Това са част от резултатите от засилените..

публикувано на 13.08.18 в 12:35

Остров "Света Анастасия" се готви за своя празник на 15 август

Остров "Света Анастасия" се готви за своя празник, който традиционно се отбелязва всяка година на 15 август. Община Бургас и общинско предприятие "Туризъм"  с разнообразни забавления за хората, които ще предпочетат дъ бъдат този ден на единствения обитаем..

обновено на 13.08.18 в 12:33

Затвориха две заведения по морето /ОБНОВЕНА/

За първи път контролните органи затварят две плажни дискотеки за неспазване на Закона за защита от шума, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов. Заради многократни нарушения са спрени от експлоатация дискотека “Какао бийч“ в Слънчев..

публикувано на 13.08.18 в 12:14

Пети ден мъртво вълнение

Червеният флаг на спасителните постове на бургаския  плаж  предупреждава  летовниците за рисковете и мъртвото вълнение.  През август по два- три пъти в седмицата ще вдигаме червения флаг, отбелязват спасителите. Вълнение на морето от 2 бала и..

публикувано на 13.08.18 в 11:34

Бенчев отложи с ден явяването си в следствието (обновена)

Днес изтече тридневният срок, в който заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев трябваше да се яви в Окръжната следствена служба. Заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отложи с един ден явяването си в..

обновено на 13.08.18 в 10:46

Строители срутиха стена на къща

Стена на къща в центъра на Бургас, се срути. Причината е започнали строителни дейности в близост. За това разказа Милка Петрова, която от 4 месеца живее без кухня, сред строителни отломки, в дом, който всеки момент може да се срути.  Къщата, в която..

публикувано на 13.08.18 в 09:38

Вицепремиерът Валери Симеонов е в Бургас във връзка с мерките срещу шума по морето

В 10:30 часа  започва срещата между вицепремиера Валери Симеонов, областният управител Вълчо Чолаков и директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров в Областна администрация Бургас. Поводът е спазването на Закона за защита от шума в околната среда, както..

публикувано на 13.08.18 в 09:37

Простреляха двугодишно куче с въздушна пушка

Куче е било простреляно с въздушна пушка  в района на вилната зона на парк «Росенец», край Бургас. То е собственост на 40 годишна жена от Бургас. По нейни данни стрелецът е избягал с автомобил. Отзовалите се на сигнала полицаи спрели в близост до..

публикувано на 13.08.18 в 09:08

Задържаха многократно осъждан за поредна кражба

24-годишен рецидивист от несебърското село Гюльовца  и многократно осъждан, е задържан за пореден извършен грабеж на мобилен телефон от 24-годишен  мъж от с. Камен, обл. Велико Търново. Освен това, той е и "автор" на други кражби от Слънчев бряг. От..

публикувано на 13.08.18 в 08:53