Яcен Вълчанов в студиото на „Хоризонт за вас“

Яcен Вълчанов: Българският балет е на много добро ниво

Балетистът Яcен Вълчанов, който тази година навършва 60 години, ще cе кaчи отново на cцената. На 26-и и на 30-и май ще изигpае pолята на гpаф Жиpей в балета по мyзикa на Веpди “Дамата c кaмелиите”. Предcтавлението на 26-и май е..

публикувано на 17.05.19 в 17:18

Владимир Зарев: "Чудовището" дебне във всеки от нас

Роман - сложен като идеи и философия, но приятен за четене. Така определи писателят Владимир Зарев последната си книга „Чудовището“. След представянето в София, книгата ще бъде промотирана в Пловдив на 21 май, вторник. „Чудовището“..

публикувано на 17.05.19 в 16:09
Биенале на хумора и сатирата в изкуството

Сама Хамди: На художника е отговорността да намали пропастта между изкуството и хората

Тази вечер в Дома на хумора и сатирата в Габрово предстои да бъдат открити изложбите от 24-то Биенале на хумора и сатирата в изкуството. Паралелно с това ще бъдат обявени носителите на наградите в двата конкурсни раздела - карикатура и съвременно..

публикувано на 17.05.19 в 11:43

Музикалният театър представя премиерно мюзикъла "Четиримата близнаци"

Генералната репетиция на премиерния спектакъл „Четиримата близнаци“ с композитор Георги Костов се проведе днес. Публиката може да го гледа на сцената на Музикалния театър за първи път в събота от 11 часа на голямата сцена на театъра. Мюзикълът е..

публикувано на 16.05.19 в 18:18

Каракачанов откри Международния фестивал на поетичния театър в Русе

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри в Русе Международния фестивал на поетичния театър „Борба и обич“. Участие ще вземат 13 състава от шест държави. 120 деца и младежи от Северна Македония, Кипър, Сърбия, Молдова,..

публикувано на 16.05.19 в 13:54

Порцеланови уникати от Люксембург гостуват в Ловеч

Ловеч е домакин на експозицията "Кралско вълшебство от порцелан". Тя включва над 250 порцеланови чинии и керамични плочки. Порцелановите съдове са уникати. Изображенията върху порцелановите изделия представят историята на Великото..

обновено на 16.05.19 в 12:07

Във Враца започва 30-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми

Тази вечер във Враца се открива 30-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми. Девет камерни постановки от продукцията на театри от страната през последната година са включени в конкурсната програма на 30-ото издание на..

публикувано на 16.05.19 в 11:13
„Две сватби“ на Златю Бояджиев

Изложба с картини на прочути български художници се открива в Париж

Изложба от картини на едни от най-известните български художници - Златю Бояджиев, Дечко Узунов, Димитър Казаков - Нерон и Георги Божилов - Слона, се открива тази вечер в Българския културен институт в Париж. Платната са от колекцията на..

публикувано на 16.05.19 в 07:56

В Русе започва фестивалът на алтернативното кино "Дунав - реката на Европа"

В Русе ще бъде открит Седмият международен фестивал на алтернативното кино „Дунав - реката на Европа“. В програмата са включени 74 филма от игрално, документално, анимационно кино и новели на автори от цяла Европа. Журито също ще..

публикувано на 16.05.19 в 02:25

„Катя Кабанова“ от програмата на OperaVision

Предлаганият в програмата на OperaVision спектакъл на операта „Катя Кабанова“ на Леош Яначек - продукция на театър „Сан Карло“ Неапол, привлече вниманието ми. Това е един от шедьоврите на славянското оперно творчество, но у нас е малко познат...

публикувано на 15.05.19 в 16:40