При пожар се срути 135-метровият комин на ТЕЦ

Срутил се е 135-метровият комин в ТЕЦ "Марица-изток 2"

Големият пожар в държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е овладян, а тлеещи огнища се обливат с вода. Няма пострадали и ранени хора, заявиха от централата. Паднал е частично 135-метровият комин на сероочистващата инсталация,..

обновено на 24.06.19 в 19:14
Германски изтребители „Юрофайтър“

Пилот загина след сблъсък на изтребители „Юрофайтър“ в небето на Германия

Един пилот загина след сблъсък на два германски изтребителя „Юрофайтър“ във въздуха и падането им на земята в северната част на страната, съобщи говорител на ВВС, цитиран от АФП. Двата самолети летели с трети „Юрофайтър“, който видял сблъсъка..

обновено на 24.06.19 в 19:11

Мълния запали трафопост в София, порой наводни подлези и улици

Десетки сигнали бяха подадени до аварийните служби в столицата след обилните валежи с гръмотевици от следобедните часове. Мълния падна върху уличен стълб и го запали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма подстрадали при инцидента. Много улици и подлези..

обновено на 24.06.19 в 18:53

Гръцката армия е в бойна готовност заради напрежението с Турция

Турски сондажи в теритериалните води на Кипър или Гърция могат да доведат до военен конфликт. Армията е в бойна готовност, съобщават медиите в Атина.  Напрежението между Турция и Гърция никога не е стихвало. Двете страни, членки на НАТО, са в..

публикувано на 24.06.19 в 18:53

До 3 години затвор в Гърция при шофиране след употреба на наркотици или алкохол

Гърция предвижда строги наказания срещу водачи за рисково поведение на пътя. Това става ясно от публикуваните днес в Държавен вестник промени в наказателния кодекс на Гърция, които влизат в сила от 1 юли. Лишаване от свобода до 3 години в..

публикувано на 24.06.19 в 18:52

Изложба в Добрич, посветена на борбата със злоупотребата и трафика на наркотици

В Младежкия център „Захари Стоянов“ в Добрич бе открита излрожба, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици. В изложбата „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата“ участват 67 деца на възраст от 7 до 18 години. Нейната..

публикувано на 24.06.19 в 18:48

КФН ще представи резултатите от проверките в "Еврохолд" в ДАНС до 28 юни

До 28 юни Комисията за финансов надзор ще представи резултатите от проверките си в "Еврохолд" в ДАНС, съобщиха от пресцентъра на небанковия регулатор. Той извършва четири проверки заради заявеното намерение от дружеството да придобие активите на ЧЕЗ...

публикувано на 24.06.19 в 18:39

Гръмотевична буря с порой наводни Карлово

Гръмотевична буря с порой наводни Карлово и съседните населени места. Няма данни за бедстващи хора, съобщи БНТ. Обилните дъждове изровиха много улици в Розино и Бегунци, мост пропадна в карловския квартал "Сушица". За минути улиците се превърнаха в..

публикувано на 24.06.19 в 18:29

Турски депутат призова „Фолксваген“ да избере Турция за новия си завод

Депутат от турската опозиционна Народнорепубликанска партия призова германския автомобилен гигант „Фолксваген“ да избере град Балъкесир за построяване на завод за автомобили. По думите на Ахмед Акън, който е член на комисията по търговия, промишленост..

публикувано на 24.06.19 в 18:16
Екатерина Захариева с азербайджанския си колега Елмар Мамадяров

Азербайджан очаква да свърже газовата си система с хъба „Балкан”

Азербайджан разчита на българския газов хъб „Балкан”, за да снабдява със синьо гориво не само Европейския съюз, но и страните от Западните Балкани. Това заяви външният министър на Азербайджан Елмар Мамадяров, който се срещна днес в Баку с българската..

публикувано на 24.06.19 в 18:07