Близо 50 служители на фирми от Северната промишлена зона в Бургас протестираха заради нерешени инфраструктурни проблеми

Близо 50 служители на фирми от Северната промишлена зона в Бургас протестираха заради нерешени инфраструктурни проблеми, които затрудняват работата им. До блокада на пътя за квартал "Долно Езерово" не се стигна. Протестиращите се събраха пред наводнения и..

обновено на 05.02.15 в 11:51

Депутатите гласуваха процедурните правила за изслушване и избор на подуправител на БНБ

Народните представители гласуваха процедурните правила за изслушване и избор на подуправител на Българската народна банка. Правилата бяха приети, след като управителят на БНБ Иван Искров предложи Димитър Костов да бъде избран за подуправител на..

обновено на 05.02.15 в 11:44

Доц. Николай Добрев: 240 свлачища трябва приоритетно да бъдат укрепени

Пороите през последните дни активизираха много свлачища по морето и в Родопите. Снимки на свлекли се къщи в района между Балчик и "Албена" обиколиха информационните агенции и събудиха притесненияна на много хора. Свлачищен процес е активиран и на..

публикувано на 05.02.15 в 11:42

Разходите на ДОО за миналата година са с 91 млн. лева по-малко от планираното

Разходите на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за миналата година са с 91 милиона лева по-малко от планираното, отчетоха от НОИ. Общите разходи за периода заедно с великденските и коледните добавки за пенсионерите възлизат на 9 милиарда и 380 милиона..

публикувано на 05.02.15 в 11:21

Любомир Христов: Извеждаме пътните полицаи в Център за контрол на трафика

В резултат на сигнали на граждани, преди дни кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова разпореди на постоянната комисия по организация и безопасност на движението да направи преглед на продължителността на зелената светлина на пешеходните..

публикувано на 05.02.15 в 11:07

ЕЦБ престава да приема гръцки облигации като залог за отпускането на кредити

Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да лиши гръцките банки от един от източниците им на финансиране, което създава опасност да доведе до финансово задушаване на Гърция, предаде Франс прес. Банката престава да приема гръцки облигации като залог за..

обновено на 05.02.15 в 10:55

Продължава ремонтът на скъсания магистрален водопровод в коритото на река Арда в Кърджали

Продължава ремонтът на скъсания магистрален водопровод в коритото на река Арда в Кърджали. Аварията остави без водоподаване части от града и близките села. Цяла нощ аварийните групи работиха за отстраняване на повредата. В района беше монтирано мощно..

публикувано на 05.02.15 в 10:51

Храни и напитки с изтекъл срок на годност са установени при вчерашната операция на МВР, НАП и Агенцията по храните в Самоков

Повече от 600 килограма храна и 700 литра напитки с изтекъл срок на годност са установени при вчерашната операция на МВР, НАП и Агенцията по храните в Самоков. Сред проверените складове са такива за безалкохолни напитки, сокове и нектари, както и помещения,..

публикувано на 05.02.15 в 10:41

Петър Иванов: Очакваме IT секторът да бъде разпознат като стратегически за България

На церемония тази вечер Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) ще връчи годишните си награди за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Секторът на информационните технологии дава работа на..

публикувано на 05.02.15 в 10:34

Безработни в община Смолян се включиха в отстраняването на щетите от обилните дъждове

Безработни в община Смолян се включиха в отстраняването на щетите от обилните дъждове.  Наети по програмата от „Социални помощи към осигуряване на заетост” и назначени в община Смолян отстраняват пораженията след бедственото положение. Работниците..

публикувано на 05.02.15 в 10:25