Музикалният театър и балет „Арабеск“ представиха акценти от новия сезон

Музикалният театър и балет „Арабеск“ представиха днес акценти от новия сезон. Откриването е на 29 септември от 17 часа с юбилейния концерт „Влез в моя сън“, който е посветен на 60-ия юбилей на главния диригент на театъра Юли Дамянов. Първата премиера..

обновено на 19.09.19 в 17:59

От „Воля“ предлагат пакет социални мерки „Майка и дете“

Пакет социални мерки „Майка и дете“ предлага парламентарната група на партия „Воля - българските родолюбци“. С промени в Закона за семейните помощи от „Воля“ предлагат помощта за отглеждане на едно дете в размер на 40 лева и за две деца - 90 лева..

публикувано на 19.09.19 в 17:47

Започват„Варошлийски вечери“ в Ловеч

Тази вечер в Ловеч се откриват „Варошлийски вечери“. Те ще се проведат за 11-а поредна година и представят старата градска култура и бита на местните жители. „Варошлийски вечери“ се провеждат в дните на Европейското културно наследство,..

обновено на 19.09.19 в 17:29

Постоянните представители от ЕС одобриха кандидатурата на Кьовеши за главен прокурор

Постоянните представители на страните-членки от Европейския съюз (ЕС) одобриха кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за главен прокурор на Общността. Това съобщиха за „Хоризонт“ от финландското председателство. От възможните 22 гласа Кьовеши..

обновено на 19.09.19 в 17:29
Нели Огнянова

Проф. Нели Огнянова: Това ръководство няма повече място в БНР

Това ръководство няма повече място като ръководство на БНР, заяви в интервю за предаването „Нещо повече“ медийният експерт проф. Нели Огнянова. Нарушен е не един закон, за което ще се носи отговорност, подчерта експертът и добави: „В Закона..

публикувано на 19.09.19 в 17:23

Африканска чума по свинете беше регистрирана в свинекомплекс във Видинско

В промишлен свинекомплекс във видинското село Новоселци е открито заболяване африканска чума по свинете. Близо 4000 прасета ще бъдат умъртвени. Това съобщи д-р Адриан Данков, директор на Областната дирекция за безопасност на храните във Видин. Преди..

публикувано на 19.09.19 в 17:08
Редколегията на програма „Хоризонт“ на БНР се срещна с членовете на Съвета за електронни медии.

СЕМ ще сезира прокуратурата за изнесени твърдения за натиск върху БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще сезира прокуратурата с искане за проверка по изнесените твърдения за натиск върху журналисти от Българското национално радио (БНР), за опит за цензура и за физически заплахи. Това стана ясно,..

обновено на 19.09.19 в 16:58

Димитър Ганев: Оставка за генералния директор на БНР

Този генерален директор на БНР няма легитимността да остане повече на поста, заяви в предаването „Нещо повече“ Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“. „Не мога да повярвам генералният директор да остане при тази огромна съпротива. За..

публикувано на 19.09.19 в 16:36

Над 200 археологически находки връща министър Банов от Германия

Германия връчи днес 202 археологически находки на българската държава и на министъра на културата Боил Банов в Берлин. Предметите са били иззети при акция на спецслужбите в Бавария и в най-скоро време ще заминат обратно за България по силата на..

обновено на 19.09.19 в 16:34
Димитър Ганев, Радосвет Радев, Лидия Шулева и Васил Велев (от ляво на дясно) на представянето на инициативата „За да успеем в България” в Националния пресклуб на БТА в София.

Бизнесът поде инициатива "За да успеем в България"

Бизнесът поде инициатива „За да успеем в България“. Целта е да се представят повече положителни примери за успешни български компании и да се ограничи негативизмът в медиите. Така, виждайки положителното, което се случва в икономиката, и..

обновено на 19.09.19 в 16:26