Задържаният от Иран кораб„Стена Имперо“

Великобритания „дълбоко обезпокоена“ заради задържания от Иран танкер

Великобритания посъветва британските кораби да избягват Ормузкия проток след задържането от Иран на британски петролен танкер и изрази дълбоко безпокойство от действията на Техеран. „Дълбоко сме обезпокоени от неприемливите действия на Иран,..

обновено на 20.07.19 в 11:16
Хашим Тачи, Ангела Меркел и Александър Вучич по време на срещата на върха ЕС – Западни балкани през май 1918 г. в София.

Сърджан Майсторович: Без споразумение помежду си Сърбия и Косово не могат да разчитат на членство в ЕС

Франция преоткрива Сърбия, а Сърбия трябва да се промени отвътре, иначе членството ѝ в ЕС ще бъде под въпрос. Това заяви в интервю за предаването „Събота 150“ Сърджан Майсторович, сръбски политолог и председател на Управителния съвет на Центъра за..

публикувано на 20.07.19 в 11:05

Румен Петков: С приемането на сделката за Ф-16 НС извърши престъпление спрямо българската авиация

Лидерът на АВБ Румен Петков заяви в Пазарджик, че с приемането на сделката за Ф-16 Народното събрание е извършило престъпление спрямо българската авиация. Според Петков оценката за закупуването на американските изтребители не е обективна:  "От..

публикувано на 20.07.19 в 11:02

Ардиан Арифай: Косово цени добрите си отношения с България

От канцеларията на косовския президент Хашим Тачи се въздържат от позиция по повод снощната оставка на премиера Рамуш Харадинай,  докато президентът не обяви официално какво ще се случи на косовската политическа сцена оттук насетне. Пред..

публикувано на 20.07.19 в 10:46
Урсула фон дер Лайен

Седмицата, в която избраха за първи път жена да оглави Еврокомисията

Жена ще оглави Европейската комисия за първи път, и от половин век насам това е представител на Германия. Бившият министър на отбраната Урсула фон дер Лайен ще поеме ръководството от Жан-Клод Юнкер на 1 ноември.  Урсула фон дер Лайен даде..

публикувано на 20.07.19 в 10:42
Боби Бобев

Боби Бобев: Харадинай едва ли ще извлече дивиденти от евентуалното си оправдаване

Косовският премиер Рамуш Харадинай, който е бивш командир на Армията за освобождение на Косово (АОК), подаде снощи оставка, като обясни, че причината е това, че трябва да се яви пред Специален съд за военни престъпления в Хага. Пред БНР Боби..

публикувано на 20.07.19 в 10:32
Община Добрич

Европейски проекти на стойност от 211 млн. лева се изпълняват в област Добрич

Европейски проекти на стойност от 211 млн. лева се изпълняват в област Добрич, съобщават от Областния информационен център. В процес на изпълнение са 67 договора, като близо 80% от стойността им е безвъзмездна финансова помощ. Проектите са по..

публикувано на 20.07.19 в 10:23

От Атлантическия съвет призовават депутатите да не излизат в лятна ваканция

От Атлантическия съвет призовават народните представители да не излизат в лятна ваканция преди одобрените вчера закони , свързани с придобиването на Ф-16, да бъдат обнародвани в "Държавен вестник". Това означава депутатите да останат на работа до 7..

публикувано на 20.07.19 в 10:19
Градският парк

Въведоха ограничителен режим за неполнолетни в градския парк "Рила" в Дупница

Общината в Дупница въведе ограничителен режим за непълнолетни на територията на популярния градски парк "Рила" след серия от посегателства и повредено имущество и съоръжения и проявена агресия от пребивавали в комплекса групи, обявиха от..

публикувано на 20.07.19 в 10:14

Дмитрий Суслов: Милитаризацията на космоса върви с пълна сила

За Доналд Тръмп водещата роля на Съединените щати в Космоса е от ключово значение. С указ през февруари президентът създаде американски космически военни сили. „С това решение показваме на нашия народ, че защитаваме интересите му, и че нашата мощ е..

публикувано на 20.07.19 в 10:13