Тол таксите в Гърция поскъпват седмица преди парламентарните избори

Ново покачване на цените на тол таксите в Гърция от 1 юли, седмица преди парламентарните избори. Управляващата партия СИРИЗА подозира политическа игра на опозицията.  Частни дружества, които управляват магистрала „Егнатия одос“, покачват..

публикувано на 15.06.19 в 17:07

Военният бюджет на Германия надхвърли 47 милиарда евро

Германия увеличава разходите си за отбрана по съображения за сигурност - това заяви канцлерът Ангела Меркел в седмичното си радиоизявление, излъчвано чрез интернет. Меркел обясни, че увеличеният бюджет ще позволи  купуването на повече модерни средства и..

публикувано на 15.06.19 в 16:54

35 души са убити при сражения в Северозападна Сирия

Поне 35 военни, сред които 26 от правителствените части, са били убити в събота при боеве и въздушни удари в северозападна Сирия. Информацията е на базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за човешки права. Организацията съобщава, че при..

публикувано на 15.06.19 в 16:50

Във Варна откриха обновената пешеходна зона с Южната порта на Одесос

Обновената пешеходна зона в района на улица "Цар Симеон" във Варна,където бяха открити останки от Южната порта на древния Одесос, беше открита официално от кмета на града Иван Портних в присъствието на заместник-министърът на регионалното развитие Деница..

публикувано на 15.06.19 в 16:41

Ирак ще продължи да купува ирански газ въпреки американските санкции

Въпреки американските санкции срещу Иран съседен Ирак ще продължи да внася ирански газ за електрическата си мрежа още три месеца със съгласието на Вашингтон, съобщава "Ройтерс". Информацията, че ограниченията няма да засегнат Багдад за този период, беше..

публикувано на 15.06.19 в 16:32
Франко Дзефирели

Почина Франко Дзефирели

Италианският филмов режисьор Франко Дзефирели почина в дома си в Рим на 96-годишна възраст. Той печели световна известност с няколко свои филма. Един от тях е версията му на Ромео и Жулиета от 1968 година, за която получава номинация за "Оскар". А..

публикувано на 15.06.19 в 15:34

Туроператор може да загуби лиценза си след проверки в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова присъства на проверки за нерегламентирана туристическа дейност в курортния комплекс Слънчев бряг. Проверяващите откриха липса на актуална застраховка на туроператор, а заради нарушението започва процедура по отнемане..

публикувано на 15.06.19 в 14:55

560 000 лв. трябват за укрепване на свлачище в село Калайджии, община Златарица

Проливните дъждове от последните дни активизираха стари свлачища в община Златарица. В село Калайджии е засегнат участък от пет декара и има опасност част от селото да бъде откъсната. За укрепване на свлачището са нужни 560 хиляди лева...

публикувано на 15.06.19 в 14:36
Средновековната църква

Град Рила чества празника си

Град Рила отбелязва стародавния си празник Свети Дух, обявиха от общината. Културната програма стартира в съботния ден, в неделя е фолклорният празник "Рила пее и танцува" с международно участие, в понеделник, когато е каноничният празник "Св.Дух",  в един..

публикувано на 15.06.19 в 13:56
Деница Сачева

Деница Сачева: Образователната система трябва да развива и социални умения

Освен дигитални умения, образователната система трябва да развива и социални такива, за да могат да се предотвратят случаи като повлияния от джихадистка идеология ученик в Пловдив. Това заяви в предаването „Нощен Хоризонт“ заместник-министърът на..

публикувано на 15.06.19 в 13:39