Атина е спокойна след вчерашното земетресение

В Атина е спокойно след вчерашното силно земетресение. Проверяват състоянието на всички обществени сгради. Над 50 са регистрираните слаби вторичните трусове. Сеизмичната активност според специалистите ще продължи и днес. Не се очаква по-силен трус..

публикувано на 20.07.19 в 13:24
виртуална валута;Bitcoin

Какви са заплахите за световната икономика 75 г. след Бретън Уудс

„Либра“ - това е ключовата дума, с която отбелязваме 75-години от Бретън-Уудската конференция, на която се поставят основите на модерната икономика. Днес над нея тегнат заплахите от търговска и валута война, а в дневния ред на институциите,..

публикувано на 20.07.19 в 13:15

Пожар унищожи 30 хиляди кокошки-носачки в птицеферма край Пещера

Пожар е унищожил 30 хиляди кокошки-носачки в птицеферма край Пещера. Огънят е пламнал снощи.  На място първо са се отзовали пожарникарите от Пещера, но се е наложило и намеса с още два автомобила от Пазарджик.  Унищожени са още 800 квадратни..

публикувано на 20.07.19 в 13:09

Проф. Константинос Скарос: Демократите искат да „внесат“ гласоподаватели в САЩ

Имиграция и расизъм - тези теми доминираха новинарските заглавия отвъд океана тази седмица. Президентът Доналд Тръмп отново предприе мерки за ограничаване на миграцията към САЩ, особено от страните от Централна Америка. Духовете разбуниха и негови..

публикувано на 20.07.19 в 12:46
Президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган (вляво) и на Русия Владимир Путин по време на срещата на Г-20 в Осака

Йозгюр Юнлюхисарчъклъ: Анкара не вижда в Москва екзистенциална заплаха

Тази седмица Турция отбеляза 3 години от опита за преврат. Най-малко 251 жертви, 2 200 ранени, над 3 600 антитерористични операции, 150 хиляди уволнени или отстранени от работа държавни служители, чистка и в армията - последствията от преврата не..

публикувано на 20.07.19 в 12:36
Урсула фон дер Лайен

Проф. Клаус Бахман: Грешката на Запада и Изтока в ЕС е, че позволиха да бъдат разделени

„В Източна Европа хората имат чувството, че не са пълноправна част от Европейския съюз. Ако продължим с твърдия тон, източноевропейците ще останат с впечатлението, че критикуваме всички вкупом, а всъщност имаме предвид отделни недостатъци.“ Това са..

публикувано на 20.07.19 в 12:18

Проверка на БАБХ и Столичния инспекторат на фермерски пазар принуди продавачи да си тръгнат

Проверка на Българската агенция по храните и Столичния инспекторат на един от фермерските пазари накара част от продавачите да си тръгнат предварително и да изнесат стоката си.  Проверките са заради случаите на африканска чума, което налага и..

публикувано на 20.07.19 в 11:43
Володимир Зеленски

Тетяна Попова: Тройна коалиция ще управлява в Украйна след изборите

Пълна подмяна на политическия елит в Украйна - това са очакванията от утрешните предсрочни избори за Върховната рада. Украинците ще избират 450 депутати за 5-годишен мандат, минималният праг за партиите е 5%, което означава, че едва около 5 от..

обновено на 20.07.19 в 11:24
Хашим Тачи, Ангела Меркел и Александър Вучич по време на срещата на върха ЕС – Западни балкани през май 1918 г. в София.

Сърджан Майсторович: Без споразумение помежду си Сърбия и Косово не могат да разчитат на членство в ЕС

Франция преоткрива Сърбия, а Сърбия трябва да се промени отвътре, иначе членството ѝ в ЕС ще бъде под въпрос. Това заяви в интервю за предаването „Събота 150“ Сърджан Майсторович, сръбски политолог и председател на Управителния съвет на Центъра за..

публикувано на 20.07.19 в 11:05

Румен Петков: С приемането на сделката за Ф-16 НС извърши престъпление спрямо българската авиация

Лидерът на АВБ Румен Петков заяви в Пазарджик, че с приемането на сделката за Ф-16 Народното събрание е извършило престъпление спрямо българската авиация. Според Петков оценката за закупуването на американските изтребители не е обективна:  "От..

публикувано на 20.07.19 в 11:02