Снимката е илюстративна

Протест срещу замърсяването на Струма

Природозащитници протестираха в Перник срещу замърсяването на река Струма и язовир „Пчелина”. Протестът бе организиран от местния клон на Централната рибоопазваща организация и се състоя пред сградата, в която се помещава Регионалната..

публикувано на 23.10.19 в 11:35
Британският премиер Борис Джонсън

Джонсън иска избори, ако ЕС отложи Брекзит за 31 януари

Британският премиер Борис Джонсън ще настоява твърдо за провеждане на извънредни общи избори, ако ЕС предложи отлагане на Брекзит до 31 януари. След снощните гласувания в Камарата на общините, при които депутатите одобриха разглеждането на..

публикувано на 23.10.19 в 11:34

Лекарите в държавните болници в Гърция стачкуват

Лекарите в държавните болници в Гърция стачкуват. Протестна демонстрация се провежда в Атина. Медиците в Гърция искат повече средства за здравеопазването и назначаване на специалисти на незаетите места в държавните болници. „Липсата на специалисти..

публикувано на 23.10.19 в 11:25

580 млн. лв. повече приходи от осигуровки в бюджета на ДОО за догодина

580 млн. лева повече приходи от осигуровки са заложени догодина в проекта на бюджет на Държавното обществено осигуряване (ДОО), обяви социалният министър Бисер Петков. Той отбеляза, че дефицитът намалява, което прави осигурителната..

обновено на 23.10.19 в 11:15

Борисов: Отпадането на мониторинга е добра новина

Отпадането на мониторинга за България е добра новина, но този факт трябва да мобилизира повече управляващите. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри заседанието на правителството. Той изрази съжаление, че опонентите му неглижират положителния..

обновено на 23.10.19 в 11:15

„Булгартрансгаз“ осигури банково финансиране от 200 млн. евро за „Балкански поток“

„Булгартрансгаз“ е осигурила банково финансиране в размер на 200 милиона евро за газопровода „Балкански поток“, съобщиха от газовата ни компания. Тези пари ще бъдат използвани за покриване на инвестиционни разходи на дружеството по изграждане на..

публикувано на 23.10.19 в 11:00
Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

„Обичайните заподозрени” насърчават децата да четат

„Обичайните заподозрени” ще изнесат концерт „Билет срещу книга“ в Пловдив. Музикантите целят да насърчат децата да четат. Срещу билета си всяко дете ще получи книга, подходяща за възрастта му. Концертът е и в подкрепа на училищните библиотеки. Той..

публикувано на 23.10.19 в 10:51

Задържаха за 24 часа горски служители заради незаконна сеч

Четиримата служители на държавното горско стопанство „Болярка“ във Велико Търново, които вчера бяха разпитвани по досъдебно производство за незаконна сеч, са задържани за 24 часа. В ареста са още шестима служители на фирма за дърводобив. След..

публикувано на 23.10.19 в 10:43

Акценти от чуждестранния печат

"Десет стъпки към мир" в Сирия - така московският официоз " Росийская газета“ нарича съвместния меморандум, подписан вчера след преговори в Сочи от руския лидер Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган. По думите на Путин това..

публикувано на 23.10.19 в 10:33
Марк Еспър

Марк Еспър е на посещение в Багдад

Американският министър на отбраната Марк Еспър пристигна на посещение в Багдад. Преди това той беше в Саудитска Арабия и Афганистан, предадоха световните агенции. Визитата идва в момент, в който възникна въпросът колко дълго изтеглящите се от..

публикувано на 23.10.19 в 10:22