Йълдъз Ибрахимова: Моят живот е в звуци

Снимка: БГНЕС

Йълдъз Ибрахимова: "Моят живот е в звуци...."


"Цветовете на гласа" е филм за пътя на голямата джаз певица. За драматичните превратности и перипетии в живота й, за цветовете на чудодейния й глас, уникален с владеенето на четири октави, за несравнимия й талант в импровизирането, за десетките сцени, на които е пяла, за недоизживяната любов с Али Динчер. И за надеждата.

Разговорът в студиото на "Хоризонт до обед" пък я върна към случки и спомни от  началото на този път. Към песните, които е пяла с майка си, а сега - с дъщеря си, към срещите със световноизвестни музиканти. Заедно с режисьора и сценариста на филма Росен Елезов и Хелия Чавдарова, Йълдъз Ибрахимова разказва за работата по филма, събирането на тази звукова памет на многостранния талант на певицата.
" Ако отново се родя, не бих правила нищо друго, освен музика".
ВИЖТЕ ОЩЕ

Боб Гелдоф ще закрие 25-тия "Нишвил джаз фест"

25-тото юбилейно издание на международния джаз фестивал "Нишвил джаз фест" ще се състои от 2-ри до 11-ти август с разнообразна програма, включваща всички видове изкуства. Директорът на фестивала Иван Благоевич разказа специално за предаването "Евробокс". "Тази година фестивалът ще продължи десет дни, на 20-сет сцени с 300-та програми и..

публикувано на 22.07.19 в 15:45

Исак Гозес разказва невероятната история на цирковата династия Балкански

„Колелото на живота“. Това е заглавието на книга, в която Исак Гозес разказва невероятната история на цирковата династия Балкански. „Догодина династията ще навърши 200 години. Нейното начало е във Флоренция. Тази династия е голяма и сигурно ще има още дълъг живот, колкото и да е труден животът на цирка, на тези неспокойни хора“,..

публикувано на 22.07.19 в 14:54
 Къщата с кафенето и шекерджийската работилница в Етнографския музей на открито „Етър“

От днес в Етъра започва симпозиум за ландшафтно изкуство

13 артисти от България, Германия и Франция участват в симпозиум за лендарт и кинетично изкуство, който започва днес в музея на открито „Етър“. Форумът е ежегоден и се провежда от 2015 година насам. От днес до петък ще работят артистите, които търсят пресечна точка между природните дадености на Габровския регион, местните традиции, свързани с..

публикувано на 22.07.19 в 04:25
Arbanassi Summer Music

Арбанаси Summer Music 2019 - вече десет години с магията на музиката

Десетото издание на фестивала за класическа музика Arbanassi Summer Music започва тази вечер в църквата "Свети Георги" в архитектурно-музейния резерват Арбанаси край Велико Търново. Програмата ще включва четири концерта, поделени между храмовете "Свети Георги" и "Св. архангели Михаил и Гавраил". Основатели и артистични директори на Arbanassi Summer..

обновено на 21.07.19 в 09:15
„Турандот“ на Джакомо Пучини  на Бургаската опера и е част от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“

Крепостта Царевец става естествен декор на „Турандот“

Крепостта Царевец във Велико Търново тази вечер ще стане естествен декор на последната и недовършена опера от Джакомо Пучини „Турандот“. Спектакълът е на Бургаската опера и е част от Летния оперен фестивал „Сцена на вековете“. Българското национално радио е медиен партньор на събитието. В ролите на Калаф и Турандот в постановката на..

публикувано на 20.07.19 в 12:57