ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 13 милиона класифицирани документи на ЦРУ са вече достъпни онлайн

Около 13 милиона доскоро класифицирани документи от Централното разузнавателно управление на САЩ – ЦРУ, са вече достъпни онлайн, информира Би Би Си. Документите са качени в интернет след множество усилия на активисти за свобода на информацията и дело срещу ЦРУ. Документите включват разузнавателни инструктажи, изследвания, наблюдения на НЛО и изследване..

публикувано на 18.01.17 в 15:37

Не спира серията от трусове в Централна Италия

Серията от трусове в Централна Италия не спират. Те започнаха в 10:25 часа местно време. Жертви до момента няма, отчитат се срутвания.   Най-силните трусове  са между 4,0 и 5,5 по Рихтер на дълбочина между 9 и 11 километра. Епицентърът е в района на град Акуила до Монтереале и Аматриче. Там отчитат срутвания от големия сняг и трусовете, има..

публикувано на 18.01.17 в 15:02

Представители на Гражданското сдружение "Боец" поискаха оставката на главния прокурор

На протест пред столичната Съдебна палата представители на Гражданското сдружение "Боец" поискаха оставката на главния прокурор Сотир Цацаров  заради липса на реакция от страна на държавното обвинение на сигнали, подавани от тях през последните години. Става дума за скандали като "Яневагейт", фалита на КТБ, експулсирането на турски граждани , обясни..

публикувано на 18.01.17 в 14:19

Шокираща присъда на гръцки съд за трима трафиканти на бежанци

Магистратите на остров Родос издадоха наказателна присъда на трима сирийци, които предизвикаха трагедията със смъртта на 34 бежанци, от които 15 деца. На 13-и септември 2015 година трафикантите качват на стара дървена лодка 127 бежанци срещу 2000 евро от всеки, за да ги вкарат нелегално в Гърция. Плавателният съд се разби до остров Фармакониси, а..

публикувано на 18.01.17 в 14:10
Досегашният началник на отбраната генерал Константин Попов сдаде длъжността на вицеадмирал Емил Ефтимов

Вицеадмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната

Вицеадмирал Емил Ефтимов пое поста началник на отбраната. Генерал Константин Попов обяви оттеглянето си, малко след като бившият му колега Румен Радев стана президент и върховен главнокомандващ. Неформално оттеглянето на Попов се свързва с несъгласието и отношенията му с бившия генерал. На церемонията министърът на отбраната в оставка..

публикувано на 18.01.17 в 14:02