ВИЖТЕ ОЩЕ

Опасни железа в "Белите брези" бяха отстранени след слушателски сигнал

Иван Тодоров от столичният квартал „Белите брези“ разказа пред „Хоризонт за вас“ че съпругата му се е спънала в една от неотрязаните тръби на тротоара на ул. "Дойран" в деня преди Великден. Вследствие на падането жената е получила рани и охлузвания по цялото тяло, включително и по лицето. Нарани си много зле устата,..

публикувано на 28.04.17 в 16:53
Стивън Хокинг

Стивън Хокинг: Изкуственият интелект ще бъде най-хубавото или най-лошото нещо, което ще се случи на човечеството

Световноизвестният британски физик Стивън Хокинг сподели своите надежди и страхове относно възхода на изкуствения интелект на церемонията по откриването на Световната конференция за мобилния интернет в Пекин, предаде Ройтерс: Вярвам, че възходът на мощния изкуствен интелект ще бъде най-хубавото или най-лошото нещо, което ще се случи на..

публикувано на 28.04.17 в 16:24

Съюзът на съдиите призовава за гласуване с хартиена бюлетина при избора на членове на ВСС

Съюзът на съдиите призова колегите си да се въздържат от електронно гласуване за членове на следващия Висш съдебен съвет от изборната квота на съдийската колегия. Това трябва да бъде така  докато не бъдат разсеяни всички съмнения за това дали системата за електронно гласуване осигурява тайната на вота и свободното волеизявление.  Изборът е насрочен за..

публикувано на 28.04.17 в 16:23

Кой и как поддържа пътищата у нас

Съгласно Закона за пътищата отговорностите по стопанисване, ремонт и поддържане на републиканските пътища извън урбанизираните територии е на Агенция „Пътна инфраструктура“. Функциите на областните пътни управления като подразделения на АПИ е да извършват огледи на републиканските пътища и да изготвят задания за тяхното поддръжане и..

публикувано на 28.04.17 в 16:09

Обединена Ирландия в ЕС след Брекзит?

„Файненшъл таймс“ твърди, че европейските лидери могат да признаят обединена Ирландия, което ще позволи на Северна Ирландия да се присъедини към ЕС след Брекзит. Споразумението от Разпети петък през 1998 година позволява гласуване за обединение, стига да има достатъчно основание за подобен вот. Експерти твърдят, че ситуацията е подобна на тази с Източна..

публикувано на 28.04.17 в 16:03