ВИЖТЕ ОЩЕ

Аптеките може да спрат да продават скъпоструващите лекарства с протоколи, заплащани изцяло от НЗОК

Аптеките може да спрат да продават скъпоструващите лекарства с протоколи, които се заплащат изцяло от Здравната каса, заяви пред “Хоризонт“ Николай Костов, председател на Асоциацията на аптеките у нас. Причината е, че Здравната каса от догодина няма да заплаща таксата от два лева на фармацевтите за обработване на протоколите с решение на..

публикувано на 18.12.18 в 16:00

Опровержение

В сутрешна емисия новини на БНР погрешка е излъчено старо изказване на премиера Бойко Борисов, като то е обвързано с днешната му визита в Австрия. В рамките на участието си във форума на високо равнище във Виена Борисов не е разговарял с еврокомисаря Франс Тимерманс. Излъченият звук е от срещата му с Тимерманс по време на заседание на Европейския..

публикувано на 18.12.18 в 15:55
Жени Начева

Жени Начева: Няма да има лимити за онколекарствата в болничното лечение

Няма да има лимити за онколекарствата в болничното лечение, заяви председателят на Надзорния съвет на здравната каса Жени Начева след заседание. В анекса към Националния рамков договор за догодина имаше текст, според който Здравната каса нямаше да заплаща лекарства, ако стойността им надвишава месечните стойности, определени в бюджета:..

публикувано на 18.12.18 в 15:49
Димитър Райнов беше възстановен от съда, но освободен от МОН като началник на РУО- Русе

Просветата в Русе с трима началници за седмица

Регионалното управление на образованието в Русе фокусира обществения интерес през изминалата седмица с рокадите в ръководството. Уволненият незаконно бивш началник Димитър Райнов беше възстановен от петчленен състав на Върховния административен съд, но така и не успя да влезе в кабинета си и отново ще се срещне с Министерството на образованието..

публикувано на 18.12.18 в 15:32

Състоянието на въздуха е лошо, смятат 2/3 от българите

Две трети от българите смятат, че състоянието на въздуха е лошо и няма да бъде подобрено. Това показва онлайн проучване сред 400 души в цялата страна. Близо 92% от анкетираните са с усещането, че състоянието на въздуха навън е свързано и с качеството на въздуха в домовете им. Четирима от петима души се притесняват от замърсяването..

публикувано на 18.12.18 в 15:10