Стачкуващите работници от фирмата за сметосъбиране във Видин са заплашени с уволнение

Снимка: Радио Видин
Стачкуващите работници в сметосъбиращата фирма във Видин са заплашени с уволнение. Това се твърди в писмо до медиите от КНСБ. Според синдиката управителят на фирма "Титан" във Видин Валери Йорданов е заявил, че 50% от персонала на фирмата ще бъде съкратен, а на останалите работници ще бъде изплатена една работна заплата.

От КНСБ напомнят, че в договора между община Видин и сметосъбиращата фирма би трябвало да има клауза, гарантираща, че при превеждането на суми от Общинския съвет към "Титан" ще се изплащат заплатите и осигуровките на работниците.

На 4-ти март работещите във фирмата обявиха безсрочна стачка заради неизплатените им заплати от юли 2014 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33