Бан Ки-мун заяви, че ще вземе самоотвержено решение за политическата си кариера

Бан Ки-мун
БТА

Бившият генерален секретар на ООН Бан Ки-мун заяви при завръщането си в родината си Южна Корея, че скоро ще вземе самоотвержено решение, що се отнася до политическата му кариера.

Очаква се Бан да се кандидатира за президент, но все още не е обявил кандидатурата си.

Бан е заявил още, че ще използва опита си, добит в ООН, за затвърждаване на връзките на Южна Корея със съседите ѝ.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест на границата с Турция срещу т.нар.

Анкара смята, че властите в България негласно подкрепят блокадата на границата

Вицепремиерът и говорител на правителството в Анкара Нуман Куртулмуш заяви, че блокадата на границата с Турция не е дело на официалната българска държава, но става с дълбоката нейна подкрепа, предаде БГНЕС. По време на предизборното си посещение в югоизточната провинция Газиантеп Куртулмуш изрази възмущението си от инцидентите на границата при Капитан..

публикувано на 25.03.17 в 11:18
Ангела Меркел

Меркел призова за общо решение на бежанската криза

Ангела Меркел отново настоя всички държави от Общността да се ангажират с разрешаването на бежанската криза. Канцлерът на Германия направи това преди началото на срещата на върха за 60-годишнината от подписването на Римските договори. Европа трябва да намери съвместно решение, подчерта Меркел в интервю за италианската телевизия РАИ. В една..

обновено на 25.03.17 в 10:56

Европейският съюз отбелязва 60 години от подписването на Римските договори

Днес в Рим ще се честват тържествено 60 години от подписването на Римските договори, поставили базата на Европейския съюз. Страната ни е  представена от президента Румен Радев . Във връзка честванията, в петък папа Франциск даде аудиенция на държавните глави и правителствени ръководители на държавите от ЕС, като им обърна внимание,..

обновено на 25.03.17 в 10:21
Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура

Де Мистура не очаква пробив в преговорите за Сирия

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова Русия, Иран и Турция да свикат нови преговори за прекратяване на огъня възможно най-скоро. В Женева бяха възобновени мирните преговори за Сирия под егидата на ООН. В този пети кръг от преговори са представени най-голям брой участници, както от опозиционните сили, така и от страна на..

публикувано на 25.03.17 в 10:15
Кристиян Керн

Австрия не иска да приема бежанци от Гърция и Италия

Австрийският канцлер Кристиян Керн настоява за разсрочване на споразумението за разпределяне на бежанците. Австрия вече направи много за преодоляването на бежанската криза, заяви Керн в телевизионно интервю, цитиран от австрийската агенция АПА. До сега Австрия не е поела нито един бежанец от Гърция или Италия. Керн освен това не споделя критиките на..

публикувано на 25.03.17 в 10:13