Бан Ки-мун заяви, че ще вземе самоотвержено решение за политическата си кариера

Бан Ки-мун
БТА

Бившият генерален секретар на ООН Бан Ки-мун заяви при завръщането си в родината си Южна Корея, че скоро ще вземе самоотвержено решение, що се отнася до политическата му кариера.

Очаква се Бан да се кандидатира за президент, но все още не е обявил кандидатурата си.

Бан е заявил още, че ще използва опита си, добит в ООН, за затвърждаване на връзките на Южна Корея със съседите ѝ.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йенс Столтенберг

Й. Столтенберг: България може да осигури още по-тясна връзка между НАТО и ЕС

Сътрудничеството между Европейския съюз и НАТО трябва да се увеличи, като България е поела ангажимент по време на своето председателство на Европейския съвет да подпомогне този процес.  Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за предаването "Панорама" на БНТ .  Приветствам приноса на България към нашето регионално..

обновено на 26.05.17 в 22:01

Срещата на върха на Г7 в Таормина завърши с декларация за борба срещу тероризма

С декларация за борба срещу тероризма завърши първият работен ден на срещата на върха на Г-7  в италианския град Таормина на остров Сицилия. На форума обсъжданите теми бяха сигурността и борбата срещу тероризма, имиграцията, климата, международната търговия и икономическото развитие.  Документът включва засилване на кооперирането между седемте световни..

обновено на 26.05.17 в 21:48
Черна гора

Висшият съд в Подгорица оправда лидерите на опозиционния Демократичен фронт в Черна гора

Лидерите на опозиционния Демократичен фронт в Черна гора Андрия Мандич и Славен Радунович  бяха оправдани по обвиненията в опит за насилствена смяна на конституционния ред, реши Висшият съд в Подгорица, цитиран от черногорските медии. Мандич и Радунович бяха задържани по време на протест в Подгорица на 24 октомври 2015 година срещу бедността. На..

публикувано на 26.05.17 в 20:19

Президентът Томислав Николич с надежда за обединение на Сърбия и Република Сръбска в Босна

Президентът на Сърбия Томислав Николич искрено се надява, че Сърбия и Република Сръбска в Босна един ден ще бъдат едно цяло, предаде Танюг. За щастие, все още не арестуват сърби за изразени желания, така че все още можем да ги казваме , посочи Николич пред журналисти в Любовия, където беше открит нов мост над река Дрина, наречен "Братолюб"...

публикувано на 26.05.17 в 19:52
Бекир Боздаг

Турският министър на правосъдието обяви за приключила чистката в съдебната система след опита за преврат

Турският министър на правосъдието Бекир Боздаг обяви за приключила чистката в съдебната система на Турция след опита за преврат на 15 юли миналата година: Над 4 хиляди съдии и прокурори са освободени от правосъдната система за връзки и членство в еятолахиската терористична организация. Разследването приключи. То обхвана всички съдии и..

публикувано на 26.05.17 в 18:23