Бан Ки-мун заяви, че ще вземе самоотвержено решение за политическата си кариера

Бан Ки-мун
БТА

Бившият генерален секретар на ООН Бан Ки-мун заяви при завръщането си в родината си Южна Корея, че скоро ще вземе самоотвержено решение, що се отнася до политическата му кариера.

Очаква се Бан да се кандидатира за президент, но все още не е обявил кандидатурата си.

Бан е заявил още, че ще използва опита си, добит в ООН, за затвърждаване на връзките на Южна Корея със съседите ѝ.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зоран Заев

Ново правителство в Скопие през март?

Председателят на македонската социалдемократическа партия СДСМ Зоран Заев заяви, че страната ще има ново правителство през март, предаде Ройтерс. Той посочи, че преговорите между партията му и ДСИ са към своя край, и заяви, че са постигнали споразумение по ключови въпроси. Сега трябва да разпределим министерските постове и да договорим реформите,..

публикувано на 23.02.17 в 19:44
Премиерът Огнян Герджиков на срещата с представители на АОБР

Огнян Герджиков: Работим активно за намаляването на административната тежест за бизнеса

Работим активно в интерес на намаляването на административната тежест, което може да спести милиони на бизнеса. Това заяви министър-председателят Огнян Герджиков на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). На разговора е била засегната темата за осигуряването на квалифицирани кадри за..

публикувано на 23.02.17 в 19:39

Иракската армия е превзела летището в Мосул

Летището на Мосул е под контрола на иракската армия, съобщава Си Ен Ен, като се позовава на иракската държавна телевизия. Превземането на летището в града се смята за стратегическа победа на водената от САЩ коалиция в подкрепа на иракските части. Битката за Мосул се води от няколко дни. Градът е последната крепост на терористичната организация "Ислямска..

обновено на 23.02.17 в 18:17

Черна гора очаква членство в НАТО през май

Черна гора очаква да стане член на НАТО през май. Това заяви външният министър на бившата югославска република Сърджан Дърманович. Имаме стопроцентовото уверение на американския сенат, че ще ратифицира споразумението, каза Дърманович в Подгорица, и допълни: Стремим се към добри отношения с всички страни. Разбираме нежеланието на Русия..

публикувано на 23.02.17 в 17:50

Планирана е съвместна охрана на българското небе с участието на италиански воeнни самолети

Италианските военновъздушни сили ще се включат това лято, заедно с българските си колеги, в охраната на българското небе. Мисията е в изпълнение на задача по охрана на въздушното пространство - "еър полисинг", съобщи министърът на отбраната в служебното правителство Стефан Янев.  За присъствието на НАТО в Черно море министър Янев подчерта, че..

публикувано на 23.02.17 в 17:29