Ж. Живков: До 13 април животновъдите ще получат субсидии по мярка 214 "Агроекологични плащания“

Живко Живков, ДФЗ
БГНЕС

До 13 април ще бъдат изплатени субсидиите на животновъдите по мярка 214  "Агроекологични плащания“ (АЕП) от Програмата за развитие на селските райони за местни породи, пасторализъм и малка част от пчеларство. Това заяви изпълнителният директор на държавния фонд "Земеделие“ Живко Живков на заседание с представители на браншови организации на животновъди и биопроизводители.

Според Живков до 20-21 април тютюнопроизводителите ще получат 90 милиона лева. Тази седмица 109 милиона лева ще бъдат разпределени между 62 000 бенефициенти по Схемата за преразпределително плащане.

През следващата седмица ще бъдат изплатени 80 милиона лева като обвързана подкрепа на плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция. 

print Отпечатай
Свързани новини

Животновъдите ще протестират пред министерството на земеделието

Животновъдите няма да отстъпят от исканията си и насроченият за 22-ри март национален протест пред министерството на земеделието ще се състои .  Това каза за "Хоризонт" председателят на Сдружение "Обединени български животновъди" Бойко Синапов ...

публикувано на 20.03.17 в 12:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чистотата на въздуха и на водата са сред приоритетите на новия министър на околната среда

Опазването на чистотата на въздуха, по-добро качество на водата и третирането на отпадъците са приоритетите на Министерството на околната среда и водите. Те бяха представени от министър Нено Димов пред ресорната парламентарна комисия. Предстои..

публикувано на 25.05.17 в 21:04

Доналд Тръмп с остри критики към съюзниците от НАТО

Американският президент Доналд Тръмп отправи остра критика към съюзническите държави от НАТО, които не плащат необходимите средства за общата отбрана. На церемония при предаването на новата щаб-квартира на Алианса, Доналд Тръмп призова за борба с..

публикувано на 25.05.17 в 19:55

Ердоган и Макрон се споразумяха да ускорят двустранния търговски обмен

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и френският му колега Еманюел Макрон се споразумяха да ускорят двустранния търговски обмен до 20 милиарда евро годишно и да подобрят дипломатическите отношения между Анкара и Европейския съюз.  Това предаде..

публикувано на 25.05.17 в 18:14

Тръмп ще изправи пред правосъдието всеки, отговорен за изтичането на разузнавателна информация

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обеща да изправи пред правосъдието всеки, който е отговорен за изтичането на разузнавателна информация, предаде Ройтерс. Думите му последваха решението на британската полиция да прекрати споделянето на..

публикувано на 25.05.17 в 18:07

За по-голям принос на НАТО в борбата с тероризма се обяви президентът Румен Радев

За по-голям принос на НАТО в борбата с тероризма се обяви президентът Румен Радев . Според държавния глава това е важно за България, тъй като ще доведе до намаляване на мигрантските потоци. Президентът ръководи българската делегация на срещата на..

публикувано на 25.05.17 в 16:55