Ж. Живков: До 13 април животновъдите ще получат субсидии по мярка 214 "Агроекологични плащания“

Живко Живков, ДФЗ
БГНЕС

До 13 април ще бъдат изплатени субсидиите на животновъдите по мярка 214  "Агроекологични плащания“ (АЕП) от Програмата за развитие на селските райони за местни породи, пасторализъм и малка част от пчеларство. Това заяви изпълнителният директор на държавния фонд "Земеделие“ Живко Живков на заседание с представители на браншови организации на животновъди и биопроизводители.

Според Живков до 20-21 април тютюнопроизводителите ще получат 90 милиона лева. Тази седмица 109 милиона лева ще бъдат разпределени между 62 000 бенефициенти по Схемата за преразпределително плащане.

През следващата седмица ще бъдат изплатени 80 милиона лева като обвързана подкрепа на плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция. 

print Отпечатай
Свързани новини

Животновъдите ще протестират пред министерството на земеделието

Животновъдите няма да отстъпят от исканията си и насроченият за 22-ри март национален протест пред министерството на земеделието ще се състои .  Това каза за "Хоризонт" председателят на Сдружение "Обединени български животновъди" Бойко Синапов ...

публикувано на 20.03.17 в 12:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пламен Узунов: Няма нужда от допълнителни мерки за охрана на границата с Турция

Няма нужда от допълнителни мерки за охрана на пропускателните пунктове по границата с Турция, заради очаквана ескалация около деня на парламентарните избори, обяви служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов . Засега мерките, които сме..

публикувано на 22.03.17 в 20:03
Великобритания

Гарантирането на социалните права на установилите се във Великобритания граждани на ЕС ще е приоритет на Съюза

Гарантирането на социалните права на установилите се във Великобритания граждани на Европейския съюз и на британците, живеещи в останалите 27 еврочленки - това ще е абсолютен приоритет на Европейския съюз още от началото на преговорите за Брекзит, заяви..

публикувано на 22.03.17 в 18:31
Рекс Тилърсън

Рекс Тилърсън: Унищожаването на "Ислямска държава" е цел номер едно на САЩ в Близкия изток

Унищожаването, а не само отслабването на "Ислямска държава", е цел номер едно на Съединените щати в Близкия изток. Това заяви държавният секретар Рекс Тилърсън на конференция във Вашингтон на външните министри на 69 държави от коалицията срещу..

публикувано на 22.03.17 в 18:10

Германия спира военни доставки за Турция

Германия значително е намалила своите военни доставки за Турция. От началото на миналата година са спрени общо 11 сделки, съобщи днес германската преса. Става дума за огнестрелни оръжия и муниции. Промяната в политиката на Федералната република,..

публикувано на 22.03.17 в 17:48
Франк-Валтер Щайнмайер

Щайнмайер с предупреждение към Ердоган в първата си реч като президент

Днес в Берлин клетва като федерален президент положи Франк-Валтер Щайнмайер . В своята първа програмна реч бившият външен министър в нетипичен остър тон обвини турския президент Реджеп Тайип Ердоган , че с действията си руши двустранните..

публикувано на 22.03.17 в 17:44