Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Димитров: Комисията "Ревизоро" няма да воюва с никоя от останалите в НС

Снимка: БГНЕС

Журналистите веднага кръстиха Комисията за наблюдение на приходните агенции, борбата със сивата икономика и контрабандата „Комисията Ревизоро“, защото идеята беше моя, но председател не е предлаган. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров - Ревизоро:

Лидерите на двете най-големи политически сили в момента в парламента - на опозицията и на управляващите, се обединиха около това, че трябва да има такава комисия и тя трябва да работи, изтъкна той.

На твърденията, че корупционните практики не се борят с парламентарни комисии, а с действия на изпълнителната власт, които са по-радикални от това да се изслуша шефът на НАП в комисията, Димитров заяви:

Може би тогава да закрием и всички останали комисии, защото изпълнителната власт ще върши това нещо. А всъщност изпълнителната власт не е ли производна на желанието в парламента да се избере даден Министерски съвет?

И в никакъв случай парламентът няма да бъде директор, началник, ръководител, цензор или каквото и да било на тези агенции, още повече една от агенциите се справя великолепно и в момента. Към НАП не би могло да има никакви претенции. Събирам отзиви тук и всички се изразяват по най-положителния начин. Тоест всичко, което е направено до момента, са верни крачки и ако ние можем да им помогнем по-добре да се справят, ще е грехота да не го направим.

Комисията няма да воюва с никоя от останалите, обяви Димитров, който разкритикува депутатите от "Воля", че единствени са гласували против създаването на комисията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международна конференция по спинална хирургия в Русе

Петата международна конференция по спинална хирургия бе открита днес в Русе. Над 100 са участниците във форума, организиран от Русенския университет и лечебни заведения "Медика" в града.  Водещи световни специалисти в областта на ортопедията и невриуриргията се събраха в Русе на конференция, посветена на спиналната хирургия. В научните доклади..

публикувано на 26.04.24 в 16:55

Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май

Министерството на образованието и науката ще проведе допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика от 22 до 29 май.  Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е публикуван на сайта на Министерството на образованието и науката. Матурите от общообразователната подготовка по математика, география и икономика ще..

публикувано на 26.04.24 в 16:50

47% от 15-годишните ученици у нас не закусват в повечето дни

47% от българските 15-годишни ученици не закусват през повечето дни, което е над средната стойност за всички. Това показват българските резултати от глобално проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици.  40% от 15-годишните са съобщили, че пушат или са пили..

публикувано на 26.04.24 в 16:41

Евросанкциите за дестабилизиране на Молдова - удължени с година

Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу отговорните за подкопаването, дестабилизирането и заплахата за суверенитета и независимостта на Молдова.  В санкционния списък са включени 11 лица и едно образувание.  На попадащите под ограничителните мерки са замразени активите в ЕС, забранено е генериране на средства и достъп до икономически..

публикувано на 26.04.24 в 16:28
Венеция

Протести във Венеция и противоречиви мнения за таксата за еднодневните туристи

Във Венеция от 25 април влезе в сила такса от 5 евро на човек за еднодневните туристи. Това предизвика и протести, и задоволство. Такса при еднодневен туризъм във Венеция от края на април до юли Протестът бе организиран от социални асоциации под надслов "Венеция не се продава, Венеция се защитава". Еднодневните туристи бяха около..

публикувано на 26.04.24 в 16:24

И в Силистра фишовете за превишена скорост ще идват с писма от семейства, загубили близки при ПТП

И в Силистра електронните фишове за превишена скорост ще бъдат изпращани до нарушителите на Закона за движение по пътищата с писма, написани от семейства, загубили деца и близки при пътнотранспортни произшествия. Така дирекцията на полицията в крайдунавския град се присъединява към Националната кампания "Написах ти писмо", чиято идея е да се..

публикувано на 26.04.24 в 16:19

По нови тръби ще идва водата за свищовското село Александрово

В свищовското село Александрово започна изграждането на нов водопровод за населеното място. Честите аварии по досегашния са довели до 96% загуба на питейната вода за селото.  Реконструираният участък е 693 метра.  С полиетиленови тръби, устойчиви на налягане от 10 атмосфери, ще бъдат подменени старите азбесто-циментови от 60-те години на XX век...

публикувано на 26.04.24 в 16:17