Любо Козарев за книгата "Дъщерята на Сталин"

Книгата "Дъщерята на Сталин" разказва за съдбата на Светлана Алилуева. Автор на книгата е Роузмари Съливан. В интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" издателят Любо Козарев разказа за живота на дъщерята на Сталин: 

Не мога да се сетя за аналог на такава изключително шантава съдба. Вероятно такава съдба би могъл да има само човек, който е живял отвъд желязната завеса. Книгата е изумителна наистина. Просто оборотите и обратите в нейния живот са сякаш някой сценарист, който е решил да направи образец на екшън, е орисал и е живял този живот. Светлана е на 6 години, когато се самоубива майка ѝ. Тя дори не присъства на погребението. От ранното ѝ детство тя е белязана от това да бъде дъщеря на Сталин.

Козарев добави още, че Светлана има три деца от трима съпрузи и нейният любовен живот е на моменти бурен, на моменти доста странен:

Всъщност Светлана успява да избяга от Съветския съюз, тъй като в болницата тя се запознава с един индиец, който е изключително интересен. Отказано ѝ е да се омъжи за него, тъй като все пак тя е дъщеря на Сталин, но се получава така, че той умира в Съветския съюз и на нея ѝ разрешават да разпръсне прахта му над Ганг. Така тя съумява да се измъкне и да избяга от Съветския съюз.

В звуковия файл можете да чуете целия разказ на Любо Козарев за Светлана Алилуева.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ректорът на Великотърновския университет подкрепи Атанас Ванчев дьо Траси за носител на Нобелова награда

Ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов  изпрати писмо до Нобеловия комитет при Кралската шведска академия на науките, в което се изразява подкрепа за номинацията на Атанас Ванчев дьо Траси за носител на Нобеловата награда за литература за 2018 година. Кореспондентът ни Здравка Маслянкова допълва: Хасковлията Атанас Ванчев дьо..

публикувано на 21.05.18 в 17:55

Джеймс Илиянов написа сюрреалистичен роман

Не, това не е псевдоним -  Джеймс е истинското име на автора на сюрреалистичния роман "Това е лабиринтът". С избора си родителите му са изразили почитта си към  Джеймс (Джим ) Морисън, вокалист на The Doors. Макар че дебютира едва през 2011 година, Джеймс Илиянов вече има няколко книги зад гърба си и много изложби. Ето какво казва за себе си..

публикувано на 21.05.18 в 16:14

Георги Дюлгеров: За да се научиш да гледаш кино, трябва да научиш киноезика

"Европейско кино за учащи" е образователна инициатива, насочена към младите почитатели на седмото изкуство, която вече няколко години представя г олемите постижения на световната кинематография. В момента тече пролетният семестър с прожекция всеки понеделник и лекция за представената лента.  Проф. Георги Дюлгеров - р ежисьор и преподавател,  който..

публикувано на 21.05.18 в 15:53
Боил Банов на почетната церемония

Министър Боил Банов връчи наградите "Златен век" в общо 9 категории на културата

Режисьорите Асен Шопов и Светозар Донев, прима-балерината Калина Богоева, диригентът Валентин Бобевски и писателят Петър Андасаров са удостоени с най-високата награда на Министерството на културата "Златен век" - с огърлие за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод наближаващия празник..

публикувано на 21.05.18 в 15:24

Министерството на културата връчи награди "Златен век" на изявени творци

Режисьорите Асен Шопов и Светозар Донев, примабалерината Калина Богоева, диригентът Валентин Бобевски и поетът и публицист Петър Андасаров получиха големите награди "Златен век" на Министерството на културата и грамоти за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност и по повод наближаващия..

публикувано на 21.05.18 в 14:50