Най-малко девет души загинаха от внезапно излял се пороен дъжд в Аризона

Най-малко девет души загинаха от внезапно излял се пороен дъжд в националния парк "Тонто" в Аризона. 

Група от 14 души дошли на екскурзия до популярния вир Колд спрингс. Те плували в естествения водоем, когато били изненадани от бързо придошлите води. Тринайсетгодишно момче е в неизвестност. Спасителите са намерили телата на пет деца и четирима възрастни. Четирима оцелели са откарани в болница.

Силни бури в района на столицата на щата Финикс причиниха срив в енергоснабдяването, наводниха участъци от магистрала и принудиха въздушните диспечери да отклоняват полети.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10 килограма канабис откриха при специализирана операция в Търговище

Близо 4 килограма марихуана и 10 килограма канабис са открили полицаи от Търговище при специализирана операция. Арестувани са двама мъже. Подробности за откритата марихуана в частен имот в село Ралица, където е имало и 10 стръка растения, разкри старши комисар Николай Ненков , директор на Областната дирекция на полицията в Търговище: Бяха..

публикувано на 20.09.17 в 17:32

Британската полиция арестува още трима във връзка с атентата в метрото

Британската полиция съобщи, че е арестувала още трима души във връзка с атентата в лондонското метро в петък, предаде ВВС. Така общият брой на задържаните за атаката, при която бяха ранени 30 човека, вече е пет. И тримата заподозрени са били арестувани в Нюпорт в южната част на Уелс. Според ръководителя на звеното по антитероризъм в..

публикувано на 20.09.17 в 17:25

Голям пожар в близост до село Ясна поляна

Голям пожар гори в близост до село Ясна поляна, община Приморско. Кметът Георги Георгиев е на място, а пожарникарите правят всичко възможно огънят да не достигне до самото населено място. В момента духа силен вятър, който постоянно сменя посоката си, огънят- също. Пламъците достигат 20 метра , каза кметът Георгиев. По думите му..

публикувано на 20.09.17 в 17:22

Валентин Радев не смята, че има конфликт между синдикатите и ръководството на МВР

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не смята, че има конфликт между полицейските синдикати и ръководството на МВР. Той каза това по повод писмото на синдикатите в МВР до премиера Бойко Борисов , в което според тях министърът ги е заплашил заради протестите им. Полицейските синдикати възприемат като зле прикрита заплаха изказване..

публикувано на 20.09.17 в 16:58

РИОСВ: Няма замърсяване на река Огоста край Монтана

Няма замърсяване на река Огоста край Монтана, е заключението на Регионалната инспекция по околната среда и водите в града. Изследването е направено заради открита мъртва риба в реката преди 10 дни. Причината за мъртвата риба все още е неясна, взети са допълнителни проби за изследване, обявиха от инспекцията.

публикувано на 20.09.17 в 16:48