"Лекари без граници" временно спира да спасява мигранти в Средиземно море

ЕПА/БГНЕС

Неправителствената организация "Лекари без граници" обяви, че временно спира да спасява мигранти в Средиземно море, тъй като се чувства заплашена от либийската брегова охрана.

Освен това,  политиката на италианското правителство затруднява работата ѝ. 

Ръководителят на италианското подразделение на "Лекари без граница" Лорис Де Филипи уточни, че либийската брегова охрана е поискала неправителствените организации да напуснат територията от стотици километри край либийското крайбрежие, където преди им е било позволено да работят.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението на влаковете в участъка Долна махала – Карлово

Възстановено е движението на влаковете в участъка Долна махала – Карлово.  Движението на влаковете беше спряно сутринта заради свличане на скална маса от южната страна на тунела, близо до спирка Песнопой. Часове наред пътниците се извозваха с автобуси.  Аварийни екипи на Националната компания "Железопътна инфраструктура" разчистиха..

обновено на 22.03.18 в 15:46

За измамите с козметика

Ако търсите вечна младост, можете да я откриете в интернет, където многобройни сайтове рекламират "чудесата“, които можете да постигнете само срещу 100-150 лева и само за месец да се опънат всичките ви бръчки. Така правели в Холивуд, а еликсирът бил покорил всички европейски градове, а най-накрая и ние можем да му се радваме. От снимки на..

публикувано на 22.03.18 в 15:17

Усложнена е обстановката в страната

Обстановката в страната се усложнява заради снеговалеж и вятър. Остават в сила предупрежденията за опасно време. Оранжев е кодът за цяла Северна България , както и за Софийско , Пернишко и Кюстендилско . За утре такъв код е обявен за всички области от Плевен и Ловеч до Шумен и Силистра . В тези райони днес и утре ще има значителни..

обновено на 22.03.18 в 15:15
Сирийски войници в покрайнините на град Харастра в Източна Гута преди старта на евакуацията на бунтовници и техни семейства.

Сразени сирийски бунтовници напускат град в Източна Гута

Сирийски бунтовници и техните семейства започнаха да напускат днес ключов град в Източна Гута в първата сделка за евакуация от анклава край Дамаск, предаде АФП. Държавната телевизия обяви малко след обед, че „547 души са напуснали Хараста досега, включително 88 бойци“. Бунтовниците и придружаващите ги цивилни се качили в автобуси и..

публикувано на 22.03.18 в 15:05

Автобус и ТИР катастрофираха на пътя Бяла – Русе на разклона за град Две могили

Верижна катастрофа е станала на пътя Бяла – Русе на разклона за град Две могили. Автобус на фирма "Етап" се е блъснал в движещ се пред него ТИР. Няколко души от автобуса са леко ранени.  Движението се отклонява през град Две могили. От Русе са изпратени три линейки. Движението в района е затруднено.  Очаквайте подробности.

публикувано на 22.03.18 в 14:58