САЩ одобриха първото дигитално хапче

Американските регулаторни органи одобриха продажбата на първото дигитално хапче със сензор, което показва на докторите дали пациентът го е изпил навреме.

С големината на зрънце сол, сензорът няма батерия или антена и се активира, когато достигне до стомашните сокове. Той се улавя от лепенка, поставена на гърдите, която изпраща информация до приложение за мобилен телефон.

Хапчето ще се използва за лечение на психично болни, но ще бъде от полза и за диабетици или хора със сърдечни проблеми.
ВИЖТЕ ОЩЕ

13-годишно момче загина при новата тежка катастрофа между селата Микре и Сопот

13-годишно момче загина на място при нова тежка катастрофа, която стана днес преди обяд на главния път София-Варна, между селата Микре и Сопот. При инцидента пострадаха други шестима души.  Инцидентът е станал след челен сблъсък между два леки автомобила. 13-годишното дете, което е загинало на място, е пътувало на предната седалка в единия от тях...

обновено на 18.11.17 в 16:47
ГКПП

Специална химическа смес, предназначена за голяма надморска височина, се прилага при зимното почистване на ГКПП-Гюешево

Специална химическа смес ще се използва при зимното почистване на трасето и площадката на ГКПП - Гюешево, които са разположени на около 1 100 метра надморска височина  за да се избегне заледяване и натрупване на голямо количество сняг. Това съобщи директорът на фирмата "Пътно поддържане" в Кюстендил инж.  Милчо Георгиев.  На мястото не може да..

публикувано на 18.11.17 в 16:39
 Наим Сюлейманоглу

Почина олимпийският и световен шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу

Почина олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу .  Олимпийският шампион е починал в болница в Истанбул днес. Той беше хоспитализиран в края на септември заради чернодробна недостатъчност. На 6-ти октомври му беше направена трансплантация на органи. На 11-ти този месец беше опериран по спешност заради мозъчен кръвоизлив. Въпреки..

публикувано на 18.11.17 в 14:17

Във Варна обсъждат съкращаване на срока за кандидатстване в български ВУЗ на чуждестранни студенти

Съкращаване на срока за кандидатстване в български университети на чуждестранни студенти, е една от темите, която обсъждат във Варна над 60 делегати от цялата страна. Те участват в Общото събрание на националното представителство на студентските съвети.  Яна Вангелова - председател на Националното представителство уточни: Между 6 и 7 месеца..

публикувано на 18.11.17 в 14:10

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас през тази година

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас през тази година, съобщи Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Фондация "Дигиталните деца" започва обучения от следваща година на учители от цялата страна за внедряване на финландския модел на обучение в часовете по информационни..

публикувано на 18.11.17 в 14:05