Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция иска силна и стабилна Германия

Елисейски дворец
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция иска силна и стабилна Германия и ще продължи да работи заедно с настоящото немско правителство, заяви представител на кабинета на френския президент Еманюел Макрон

За Германия и Европа искаме нашият основен партньор да бъде стабилен и силен, за да продължим напред заедно, посочи френският служител. 

Това само укрепва необходимостта Франция да прави предложения, да поеме инициативата, да работи върху амбициозни европейски проекти, които ще приложим с нашия германски партньор, каза още представителят на френския президент.

Преговорите за съставяне на коалиционно правителство в Германия се провалиха, което доведе до най-сериозната политическа криза в страната от десетилетия насам, припомня Ройтерс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Зигмар Габриел: Международната общност очаква Германия да има стабилно правителство

Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел обяви, че международната общност очаква страната му да има стабилно правителство, независимо от провала на преговорите за коалиция между консервативния блок ХДС/ХСС, Свободните демократи и Зелените...

публикувано на 20.11.17 в 14:04
Ангела Меркел

Германия е в политическа криза

Преговорите за съставяне на управляваща коалиция в Германия пропаднаха. След четири седмици интензивни разговори между четирите партии с най-добър изборен резултат либералите се отказаха. С това пред Германия се отваря път към нови избори. Германия..

публикувано на 20.11.17 в 11:38

Спад на еврото след провал на преговорите за формиране на новото коалиционно управление на Германия

Еврото се намира под натиск от продажби, след като се провалиха усилията на канцлера на Германия Ангела Меркел за формиране на трипартийна управляваща коалиция, което може да предизвика политическа несигурност и нестабилност в най-голямата..

публикувано на 20.11.17 в 10:17

Преговорите в Германия - без консенсус отново

Канцлерът  Ангела Меркел  изрази съжаление за провала на проучвателните преговори за съставяне на управляваща коалиция.  Меркел каза, че днес ще се срещне с президента  Франк-Валтер Щайнмайер , за да го информира, че не е успяла да се споразумее за..

обновено на 20.11.17 в 07:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Великобритания тестват първата персонализирана ваксина срещу рак на кожата

Във Великобритания са в ход клинични изпитания на първата в света персонализирана ваксина срещу рак на кожата, съобщи Би Би Си. Ваксината е предназначена да помогне на имунната система на пациента да разпознае и унищожи раковите клетки...

публикувано на 26.04.24 в 14:22
Ваня Григорова/Васил Терзиев

Отново отложиха делото за кметските избори в София

Поредно отлагане на делото за кметските избори в София заради нови искания на страните. Административният съд София-град ще заседава по жалбата на загубилата вота Ваня Григорова срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия да обяви за..

публикувано на 26.04.24 в 14:18

Директорът на АЗ: Ще видят, че държавата мисли за тях и трудовата им реализация

Съкращават 160 работници от ТЕЦ Марица-Изток, съобщи директорът на Агенцията по заетостта (АЗ) Смилен Вълов в интервю пред БНР. В Агенцията са получили уведомление за масово уволнение от работодателя и до 10 дни те реално ще бъдат..

публикувано на 26.04.24 в 14:15
Росица Кирова

Извънредно заседание на парламента на 30 април

Народното събрание (НС) ще проведе извънредно заседание на 30 април, вторник, вместо да има заседание на 2 май. Това обяви председателят Росица Кирова. Заседанието е насрочено за 14 ч. и на него ще бъдат обсъдени на второ четене промените в Закона..

публикувано на 26.04.24 в 14:13
Министърът на здравеопазването Галя Кондева и доц. Ангел Кунчев

Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина. Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на..

публикувано на 26.04.24 в 14:09
Ваня Григорова

Свиленски: Григорова е използвана, за да бъде патерица на Борисов в следващия парламент

Ваня Григорова е използвана, за да бъде патерица на Бойко Борисов в бъдещия парламент. Така зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че в следващия парламент може да има по-различна..

публикувано на 26.04.24 в 13:59

Хиляди декари земеделска земя са засегнати от градушката в Чирпанско

В община Чирпан продължава огледът и описването на щетите от вчерашната градушка. Засегнати са хиляди декари земеделски площи със зърнени култури и овощни насаждения. Зетьово е едно от най-пострадалите населени места в община Чирпан. В..

публикувано на 26.04.24 в 13:52