Българска актриса в Ню Йорк прави интернет сериал

Снимка: Анелия Кръндева

Българката Ванина Кондова е завършила НАТФИЗ. Работила е един сезон в Бургаския театър, но не се е отказала от мечтата си да играе в Ню Йорк и затова продължила образованието си там. Направила е и сериен филм в интернет за млада жена, която живее в Ню Йорк

Има един момент , в който или полудяваш или насочваш същата енергия в някаква креативна посока. Аз избрах да създавам нещо. Сериалът беше продуциран от Калин Иванов – оператор и режисьор, който отдавна живее в Щатите. Ана Атанасова е режисьор и монтажист. Участват сестра ми Дария Кондова и аз. Всичко започна леко на шега...

Основният проблем в сериала е търсенето на баланс между трудностите, с които се срещаме и това да правим нещата, които обичаме.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Мариус Донкин (л), Диана Янкулова и Явор Стаматов (д)

Мариус Донкин: За единението трябва да намерим себе си в общността

Народният театър навлиза в своя 130-и сезон с много амбициозна програма на всичките си сцени.  За предаването „Неделя 150“ по „ Хоризонт“ ръководителят на институцията Мариус Донкин каза: "Мисля си, че не само този сезон ще бъде български, но този наистина е такъв с „Опит за летене“ на Радичков, а и следващата седмица предстоят две премиери..

публикувано на 16.12.18 в 14:01
Два от трите ръкописа с цветни рисунки, които са на повече от 1000 години.

Православни лидери съдят Принстън за ръкописи, откраднати от българска чета

Лидери на православната църква, сред които Вселенският патриарх Вартоломей, съдят Принстънския университет да им върне хилядолетни византийски ръкописи, откраднати от българска чета по време на Първата световна война, предаде БТА, цитирайки „Ню Йорк таймс“. Трите ръкописа с цветни рисунки са на повече от 1000 години. Едновременно свещени..

публикувано на 15.12.18 в 14:43
Новогодишен оперетен бал
архив: Музикален театър

Зрелищен спектакъл и празнична емоция в Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър в НДК

За трета поредна година вече превърнал се в традиция Новогодишният оперетен бал на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 декември ще зареди публиката с празнично настроение, представяйки в програмата на спектакъла най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от Щраус, Лехар, Калман, Офенбах и Целер. И като на всеки бал, не може да мине без..

публикувано на 15.12.18 в 10:39
Андреа Благова и Вяра Панталеева

Вокална група "Мики Маус" направи новата си коледна песен

Преди шест години певицата Вяра Панталеева и нейната детска вокална група „Мики Маус“ дават началото на една красива традиция – всеки декември те създават по една коледна песен. В предаването „Хоризонт за вас“ Панталеева разказа: „Тази година песента се казва „Коледна песен“, такова е заглавието, музика и текст Чавдар Цолов, аранжимент..

публикувано на 14.12.18 в 18:49

40 години от кончината на цигуларя Васко Абаджиев

Днес се навършват 40 години от смъртта на цигуларя Васко Абаджиев. Много меломани го оценяват като гениален музикант, прославил България в цяла Европа, печелил най-престижните конкурси през 30-те години на 20-и век, свирил под палката на големи диригенти на онова време и по най-престижните сцени.   Ивайло Борисов – богослов и автор на..

публикувано на 14.12.18 в 17:44